bloower Postat Mai 31, 2015 Partajează Postat Mai 31, 2015 (editat) Buna ziua. Am un televizor Beko (BK21T) și are o problemă de câteva zile. Când lumina sau contrastul este mai intens imaginea incepe să joace și se aude un țiuit ca și la aparatele de alungat rozătoare. Dacă micșorez contrastul și lumina la el merge doar că așa se vede prea întunecat. Ce ar putea avea? Mulțumesc. Editat Mai 31, 2015 de bloower Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 31, 2015 Partajează Postat Mai 31, 2015 Filtraje sursa teoretic. Link spre comentariu
bloower Postat Mai 31, 2015 Autor Partajează Postat Mai 31, 2015 Filtraje sursa teoretic. Daca puteți fii puțin mai explicit va rog? După ce reduc lumina și contrastul nu se mai aude țiuitul acela. Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 31, 2015 Partajează Postat Mai 31, 2015 schimba-ti condesatori ,in general cei de pe tensiunea de alimentare trafo linii b+ 100-47-33-22mf 160-200v Link spre comentariu
bloower Postat Iunie 1, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2015 schimba-ti condesatori ,in general cei de pe tensiunea de alimentare trafo linii b+ 100-47-33-22mf 160-200v Am să încerc și revin cu rezultatul. Link spre comentariu
iuliantv Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Am să încerc și revin cu rezultatul. au fost dati ca exemplu de tensiune si valoare mf,nu stiu exact ce aveti dv acolo,dar sant doar 2 condesatori pe acea bara de tensiune 110-120v ce trebuiesc schimbnati,bine inteles ca pot fi si altii cu probleme,dar acestia sant cei mai des intalniti ca defect, Link spre comentariu
bloower Postat Iunie 2, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2015 Poze cu placa. Cel mare de 400V are 480 kohmi, cel de 160V are 420 kohmi și cel mic de lângă cel de 160V are tot 420 kohmi aproximativ la toate +/- 10 diferență. Link spre comentariu
naetv Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 daca masori condensatorii asa , schimbai pe cei doi la 160V si daca mai face cauta pe cineva care se pricepe Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Condesatoarele nu se masoara in kohmi. Nu le mai masura pt ca nu cred ca ai cu ce si probabil nici nu stii exact ce ar trebui sa vezi. Schimba-le pur si simplu. Chiar daca nu sint complet defecte sigur in scurt timp vor fi. Link spre comentariu
bloower Postat Iunie 2, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2015 (editat) daca masori condensatorii asa , schimbai pe cei doi la 160V si daca mai face cauta pe cineva care se pricepe Cei doi albastri. Condesatoarele nu se masoara in kohmi. Nu le mai masura pt ca nu cred ca ai cu ce si probabil nici nu stii exact ce ar trebui sa vezi. Schimba-le pur si simplu. Chiar daca nu sint complet defecte sigur in scurt timp vor fi. Nu am cu ce sa ii masor am un aparat simplu SMT 700. Lângă ohmi are asa: 2000u, 20m, 200m si 10 Am un condensator de 160V 47uf maroniu si la aparat pus pe diodă piuie o data imi apareo valoare de peste 1000 si dispare. Să fie bun? Îmi cer scuze dacă deranjez. Editat Iunie 2, 2015 de bloower Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 schimba conzi cei incercuiti cu rosu si daca face la fel cu el la service pina nul strici mai rau 1 Link spre comentariu
bloower Postat Iunie 2, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2015 S-a rezolvat! Mulțumesc tuturor pentru ajutor! Am schimbat doar cel de 160V 47uf. Aveam toți cei încercuiți dar cu aparatul pus pe diodă mi-au dat aceleași valori ca cei de pe placă. Mulțumesc! Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 (editat) Schimba-i dom'le pe toti cei marcati ca nu-s scumpi. Mai bine pui acum piese in valoare cu 10 Ron mai mult, decit sa-l mai desfaci peste juma de an. Parca vad ca peste 2-3luni - 1an iar intri pe forum sa afli ce-i defect de nu merge TV-ul. Asa cum ii masori tu nu valoreaza nimic masuratoarea, degeaba ii masori, dovada ca si la cei noi si la cei de pe placa, cel mai probabil defecti sau cel putin obositi, ai aceleasi rezultate. Ca sa vezi daca sint defecti sau nu, iti trebuie o punte RLC cu functii de estimare a pierderilor (ex. masurare ESR dar nu numai), nu-i suficient sa masori capacitatea, trebuie masurat si ESR-ul la mai multe frecvente. O scula de asta poate trece de 10 000Euro. Mai circula pe net si ceva scheme de ESR metre relativ simple dar rezultatele obtinute cu acele ESR-metre nu pot fi comparate cu ceva standardizat, date de catalog de exemplu sau masuratori facute cu alt ESR-metru facut de altcineva. Sint bune pt service dar numai atit. E mult mai simplu sa-i schimbi si gata, ai terminat povestea. Editat Iunie 2, 2015 de sesebe Link spre comentariu
gabilungu66 Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 (editat) Asa cum a spus si colegul @bloweer schimba-i pe toti , daca tot ii ai,ca sa stai linistit un an doi. Dl @sesebe ati bagat omul in ceata ! Scuze am postat in acelasi timp. Editat Iunie 2, 2015 de gabilungu66 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 (editat) Schimba-i dom'le pe toti cei marcati ca nu-s scumpi. Mai bine pui acum piese in valoare cu 10 Ron mai mult, decit sa-l mai desfaci peste juma de an. Parca vad ca peste 2-3luni - 1an iar intri pe forum sa afli ce-i defect de nu merge TV-ul. Asa cum ii masori tu nu valoreaza nimic masuratoarea, degeaba ii masori, dovada ca si la cei noi si la cei de pe placa, cel mai probabil defecti sau cel putin obositi, ai aceleasi rezultate. Ca sa vezi daca sint defecti sau nu, iti trebuie o punte RLC cu functii de estimare a pierderilor (ex. masurare ESR dar nu numai), nu-i suficient sa masori capacitatea, trebuie masurat si ESR-ul la mai multe frecvente. O scula de asta poate trece de 10 000Euro. Mai circula pe net si ceva scheme de ESR metre relativ simple dar rezultatele obtinute cu acele ESR-metre nu pot fi comparate cu ceva standardizat, date de catalog de exemplu sau masuratori facute cu alt ESR-metru facut de altcineva. Sint bune pt service dar numai atit. E mult mai simplu sa-i schimbi si gata, ai terminat povestea. nui nevoie sai schimbe pe toti doar cel de linga ala care la schimbat deja de 33mf 160v si trebuie pusi de calitate la 105 grade altfel nu va duce mult eu iam incercuit mai multi ca fara masuratori este greu sa stii exact cei defect si apropo se gasesc eser-metru chiar ffoarte ieftine si masoara ok conzi Editat Iunie 2, 2015 de Harhas Florin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum