Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mini compresor auto

suspectu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suspectu

4

• viopa

2

• GEO 53 BN

2

• alin 105

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Frumoase incercari dar arborele cred ca trebuie facut demontabil in genul cum era la Mobra, ca sa se poata monta un rulment cu ace, sau poate chiar unul normal in loc de cuzinet. Nu avem pompa de ulei deci nu putem sa facem mecanism cuzinet acolo.

Eu ma gandeam sa fac arborele doar pe jumtate sustinut de 2 rulmenti dintr-o parte. Mecanic ar fi mai simplu pentru ca ar fi doar o flansa cu o gaura in care se fixeaza un ax pe care vine rulmentul.

O sa ma apuc de proiect zilele urmatoare cand ma mai eliberez putin

La ambelajul motorului de motoreta ,manetonul( pe care se monteaza ansamblul biela-piston) se fixeaza prin presare,operatie destul de gingasa avind in vedere ca cele doua parti ale ambelajului, trebuie sa fie perfect coaxiale.Partea bielei motorului de Mobra, care se monta pe manetonul ambelajului, era prevazuta cu rulment cu role cilindrice.

Eu ma gandeam sa fac arborele doar pe jumtate sustinut de 2 rulmenti dintr-o parte. Mecanic ar fi mai simplu pentru ca ar fi doar o flansa cu o gaura in care se fixeaza un ax pe care vine rulmentul.

Poti face  si asa, dar, mare atentie: arborele trebuie, obligatoriu, echilibrat,luind in calcul atit biela cit si pistonul.Neechilibrarea ansamblului face ca vibratiile fie foarte puternice,putind duce la avarii

Buna dimineata tuturor,

Si eu incerc sa reconstruiesc un compresor auto la 12V.

in poza se vad cele 2 "tentative de arbore cotit". :)

Nu am idee cum trebuie reconstruit ansamblu piston bieleta, caci chinezul le-a facut dintr-o bucata. :( . Acest ansamblu se misca ff ciudat in cilindru (piesa cilindrica).

Cu stima,

Am vazut astfel de compresoare de aer cu pistonul si biela dintr-o bucata.De functionat, functioneaza,pistonul oscilind in cilindru,singura problema fiind manseta pistonului care dupa un timp, se uzeaza.

Link spre comentariu

cel mai simplu 

poti sa tai capsula motorului de frigider (prima si prima data ar fi bine sa il icerci asa la 220 sa vezi daca are ceva forta sa bage aer si sa nu scuipe ulei)

daca e bun apoi iti trebuie un motor de 12 v ceva puternic (brushed ar fi bun) iar angrenajul il faci tu ori pe direct ori pe pinioane inte axul rotorului de frigider si axul motorului tau (statorul motorului de vrigider trebue scos)

doar aici cu ungerea efectiva a cilindrului si a pistonului este problema ,nu prea este proectata bine din fabrica(in capsula lui originala) asa ca ar trebui sa i faci o capsula in care  acel cap cu piston trebuie   sa fie bagat  in ulei

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări