Vizitator Kimnotyze Postat Decembrie 2, 2004 Partajează Postat Decembrie 2, 2004 De sarbatori , vreau sa realizez un foc de artificii actionat prin telecomanda, dar imi trebuie un sistem de aprindere a fitilului de la rachete. Receptorul foloseste o baterie de 9V din care trebuie sa fac cumva sa produc foc! Aveti idei ? Link spre comentariu
dragostalpau Postat Decembrie 2, 2004 Partajează Postat Decembrie 2, 2004 Am eu ceva idei ... dar oare e bine sa ti le spun ? Daca tu vrei sa faci altceva si nu artificii ? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Decembrie 2, 2004 Partajează Postat Decembrie 2, 2004 transformator de la boxe de pc pus pe dos alimentat la 9v pe secundar, iar firele de la partea de 220 puse la o dist de max 1 mm unul de altul, La aplicare unui impuls de la bateria de 9v, va produce o scanteie destul de puternica ca sa aprinda praful de pusca :wink: Mai am shi alte idei de experimente pirotehnice, dar cred ca ar fi mai bine sa nu mai spun..... Link spre comentariu
draku Postat Decembrie 2, 2004 Partajează Postat Decembrie 2, 2004 poti intra pe forumul de la rhc.ro la sectiunea rachetomodeleoamenii de acolo se dau de ceasul mortii sa realizeze un sistem de initiere/aprindere a motoarelor de rachetomodele, prin telecomanda sau nupoate te inspira cevanumai bine Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Decembrie 2, 2004 Partajează Postat Decembrie 2, 2004 Va multumesc pt. sfaturi, am citit ci ce era pe rhc.ro. Am sa pun artificiile pe terasa blocului si planuiesc sa le actionez intr-un moment destul de romantic Link spre comentariu
Vizitator GilbertCD Postat Decembrie 2, 2004 Partajează Postat Decembrie 2, 2004 transformator de la boxe de pc pus pe dos alimentat la 9v pe secundar, iar firele de la partea de 220 puse la o dist de max 1 mm unul de altul, La aplicare unui impuls de la bateria de 9v, va produce o scanteie destul de puternica ca sa aprinda praful de pusca :wink: Mai am shi alte idei de experimente pirotehnice, dar cred ca ar fi mai bine sa nu mai spun..... Nu ar fi mai simplu sa sparga un bec de 3,5-12V cu filamentul intreg, sa-l introduca cu grija intr-un tub de carioca goala alturi de praful de pusca ... ceea ce ar rezulta o capsa pirotehnica ? :lol: Eu unul as opta pentru un montaj dintr-un aprinzator de aragaz ca nu e greu de facut si e sigur ! Si daca-l cumperi nu costa decat 10.000 lei cu tot cu bateria de 1,5 V AAA Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Decembrie 3, 2004 Partajează Postat Decembrie 3, 2004 ideea cu becul spart merge o singura data .... :roll: daca cumpara aprinzator de aragaz, unde mai este bucuria de a-l fi construit singur? :roll: Link spre comentariu
teslina Postat Decembrie 3, 2004 Partajează Postat Decembrie 3, 2004 Imi amintesc ca in tinerete am construit electrocapse bune pentru Craciun. In fiecare erau introduse doua sarme de cupru de 1 mm (emailul de la capete trebuie indepartat). Intre cele doua sarme era legata o bucatica mica de sarma de nichelina (de la rezistentele de radiator), cam de 3-5 mm lungime. Celalalt capat al sarmelor erau conectate la cablul de alimentare, facut cu cablu bifilar de 2,5 mm. Sursa erau 6 baterii de 1,5 V , fostele R20, daca imi amintesc corect, cuplate cate 3 in serie, si cele doua grupe de 3 in paralel. A functionat de fiecare data. Nu stiu daca cu o singura baterie de 9 v ai sa ai destul curent.La nevoie poti sa folosesti si un acumulator auto, dare trebuie sa inlocuiesti nichelina de fiecare data...sau iti confectionezi de la inceput mai multe bucati...cate artificii ai..) Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Decembrie 3, 2004 Partajează Postat Decembrie 3, 2004 Jucandu-ma am facut un dispozitiv nefolositor, dar comic: un bat de chibrit se balanseaza pe un suport metalic in forma de U intors (ca barele acelea pe care se bat covoarele). Pe jos am lipit hartia cu care se aprind chibritele. Un motoras de 3V trage printr-o sforicica batul de chibrit, care se freaca de hartia de pe jos si se aprinde garantat! Zici ca-i rupt din desenele animate Link spre comentariu
Vizitator GilbertCD Postat Decembrie 4, 2004 Partajează Postat Decembrie 4, 2004 daca cumpara aprinzator de aragaz, unde mai este bucuria de a-l fi construit singur? :roll:Pai da` dar eu am avut impresia ca el vrea doar sa fie sigur ca smecheria aia se aprinde si nu se face de ras ... :wink: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum