Adamath_2006 Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Probabil nu sunt singurul care s-a lovit de problema ruperii, suntarii sau deteliorarii cablului de la letcon si o sa propun un topic pentru gasirea mai usoara a materialelor necesare pentru repararea sau imbunatatirea cablurilor ce le conectam fie la prize, fie la statii. In ultima vreme am avut o problema cu un letcon in 3 fire cablul s-a intrerupt pe la jumatate si a trebuit sa renunt la el. Desi am cautat pe la electrice se pare ca un cablu flexibil si bun e cam greu de gasit. Am facut o mica selectie cam de unde si ce cabluri putem achizitiona Magazinul Obor - Magazinul de electrice unde se mai gasesc si componente electronice are un fir gen "fier de calcat' destul de bun la un pret convenabil. (3lei/m) Am achizitionat in week-end cativa metri de la ei. Un letcon cu cablul schimbat : O alta varianta ceva mai scumpa (12lei/m) dar cu un design mai tineresc si pretabil la statiile colorate ar fi la Tiffany-Art. Sunt si pe o..x si au si magazin online. Din pacate desi am cautat cablu in 4 sau 5 fire deocamdata nu am gasit. Daca voi gasi sau vreun coleg stie de unde se poate achizitiona, nu strica un pic de ajutor. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 De ce nu cumperi direct cabluri de letcon.Se gasesc in magazine. Link spre comentariu
leo 17 Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 gasesti in comert cabluri siliconate multifilare ...sau daca vrei ceva mai rezistent un cablu de alimentare de la un pc singurul inconvenient e regid in ''miscari''dar o sa te tina o perioada de timp bunisoara .toate cele bune Link spre comentariu
Adamath_2006 Postat Mai 29, 2015 Autor Partajează Postat Mai 29, 2015 (editat) De ce nu cumperi direct cabluri de letcon.Se gasesc in magazine. Multumesc pentru sugestie. Daca se poate si un link de achizitie ar fi perfect. Eu am rezolvat problema dar o sa fie de folos si colegilor care au nevoie. Aceasi rugaminte o am si pentru tine Leo 17. Editat Mai 29, 2015 de Adamath_2006 Link spre comentariu
puriu Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 Cablul pentru fierul de calcat nu are viata prea lunga, se desira la capete. Cel mai potrivit este cablul cu trei fire turnat in cauciuc, merge zeci de ani si poate fi calcat in picioare sau cu diverse roti. Se foloseste la unelte electrice si lampi portabile in ateliere mecanice si auto. Mai greu de gasit sunt cablurile navale cu 2 - 4 fire si tresa pentru impamantare. Merge si cablul de microfon mai gros, cu doua fire in ecran. Link spre comentariu
Adamath_2006 Postat Mai 29, 2015 Autor Partajează Postat Mai 29, 2015 (editat) L-am asigurat cu cablu termocontractil la ambele capete si sper sa nu am probleme cu el. La capatul spre rezistenta orificiul prin care intra cu greu misca a durat ceva pana sa il introduc pentru a lega siguranta si la celalalt capat are o mufa tata in 3 pini care se asigura cu suruburi si slabe sanse sa scape si de acolo. Aveam si cablu de microfon dar am preferat cablul matisat ca imi pare mai sigur si mai durabil in timp. Editat Mai 29, 2015 de Adamath_2006 Link spre comentariu
one Postat Iunie 11, 2015 Partajează Postat Iunie 11, 2015 Am de mai multi ani un letcon caruia i-am pus cablu ca de la fierul de calcat, recuperat de la un prelungitor bun (am mentinut stecherul). Nu il mai folosesc de ceva timp, dar am avut mare satisfactie deoarece era deosebit de flexibil fata de cablul original, usor si mai ales.... lung. Cablul siliconic ar mai fi o solutie, intr-adevar, cam asta este alegerea producatorilor seriosi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum