Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lustruire subler vechi

kotezzyno

Postări Recomandate

De mers merge si cu oxid verde de fier sau oxid de titan insa mult mai greu . Mai bine poti folosi niste smirghel fin granulatie minim 1000 si prin polizare umeda ( apa sau detergent lichid ) obtii rezultate mai rapid .

Editat de Voltus
Link spre comentariu

Din pozele inițiale se vede că sunt ceva puncte corodate destul de rău, dar din păcate nu sunt destul de clare.  Dacă adâncimea la care a pătruns rugina e aproape de cea la care sunt marcate diviziunile, nu mai ai ce-i face fără să ștergi și marcajele.Dar se găsesc acum șublere la prețuri rezonabile....

Link spre comentariu

Eu folosesc unul de asta cu gradatiile "pictate" de 8 ani si nu s-a sters deloc.

Oricum dupa o perioada mai mare de timp incepe sa se decalibreze asa ca daca-l schimbi odata la 10-15 ani eu zic ca nu-i nici o problema.

Link spre comentariu

Oxidul de fier rosu, este rugina obisnuita. In nici un caz nu va slefui cealalta rugina de pe subler. Oxidul verde de crom este cam singurul abraziv suficient de fin ca sa lustruiasca o suprafata de otel, in afara de praful de diamant. Pasta de dinti (recomandata ceva mai sus de cineva) nu este in nici un caz recomandabila pentru suprafete metalice.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna seara tuturor,Am vazut la fostii mei colegi metrologi cum se curatau si se slefuiau sublerele pentru a putea primi avizul metrologic. Este o munca ff laborioasa si mare consumatoare de timp. Nu vreau sa-l descurajez pe Dl kotezzyno dar sublerul pe care-l are nu mai primeste viza metrologica garantat. Eu am 2 sublere chinezesti electronice care nu au suprafetele de masurare corect slefuite si sigur nu satisfac cerintele metrologice. In acest moment nu am buget sa-mi cumpar unul de marca cu viza metrologica la zi. Stie cineva in Bucuresti un laborator metrologic in domeniul mijloacelor de masurare de lungime?MultumescCu stima,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări