Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalare corecta claxon auto

Vizitator Christian Nicholas

Postări Recomandate

Salutare!

Va rog sa ma ajutati in legatura cu montarea corecta a unor claxoane:

Detin doua claxone care fiecare consuma 18A, respectiv 16A ( la 12V ) . Mi le-a montat un prieten in paralel cu un releu de 30A si o siguranta de 30A. ( direct pe bateria masini). Mi se pare totusi ca nu se aude suficient de tare. Releul si siguranta de 30A sunt ok pentru cele doua claxoane care cumuleaza un consum de 34A?( nemasurat, citind doar pe cutia lor ). Daca as pune un releu de 40A si o siguranta de 40A, s-ar auzi mai tare ? 

Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elmar

4

• dan-a2

1

• leo 17

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sii...contactul cu masa la aceste claxsoane sa fie cat mai bun!Altfel se va auzi incet si foarte infundat(gâjâit)

Editat de elmar
Link spre comentariu

Firul folosit este de calitate si este gros, iar masa este pusa la fel ca si plusul, la baterie. Sa inteleg ca nu ma ajuta cu nimic daca pun releu si siguranta de 40A?

Multumesc

Link spre comentariu

Releul putea fi si de 5 amperi ...claxonul ar fi trebuit sa functioneze bine....

releul se pune de curenti mai mari(decat sarcina) ca sa reziste sa nu se lipeasca contactele sau sa se perleze(rapid) dar nu are nici o treaba cu cu functionarea in sine  a claxonului...

P.S. Ati incercat sa puneti direct(fara releu si siguranta...pentru scurt timp) calxonele la bornele bateriei ...se aude bine?

Editat de elmar
Link spre comentariu

Multumesc pentru sfat. M-am linistit, o sa-l las asa cum este montat.

P.S.  Le-am pus si direct la bateria masinii si se aud bine, dar fiind aproape de ele, nu-mi dau seama cat de tare se aud cuplate direct la baterie. Si acum, montate corespunzator se aud bine, doar ca singura mea nedumerire era faptul ca ar fi trebuit sa se auda mai tare si daca montajul cu releul si siguranta de 30A sunt facute bine.

Link spre comentariu

Pai daca spuneti ca s-a pus fire groase ...nu vad ce anume ar fi putut pune gresit?

Poate siguranta sa fie prea subtire si sa se incalzeasca in functionare? Dar ma indoiesc... daca e vorba de siguranta de 30A!?

Poate(totusi) ati facut o greseala si ati luat o siguranta din targ ...contrafacuta! care nu are nici 20A!

Link spre comentariu

Nu stiu de unde este luata siguranta, o avea baiatul care mi-a montat claxoanele. M-am uitat la ea si pare construita bine. Ma gandesc ca cele doua claxoane consuma 34A, iar siguranta ar avea 30A, sa fie asta o problema si ele sa nu functioneze la intensitate maxima? Daca pun o siguranta de 40A , s-ar schimba ceva?

Multumesc

Link spre comentariu

Incercati! O siguranta nu e mare lucru(ca pret)...si usor de schimbat!(banuiesc ca e montata intr-un soclu special pentru siguranta?)

sii..apropos de soclul sigurantei ...unele din aceste dispozitive au firele de conexiune foarte subtiri(ma refer la conductorul din aceste fire nu la izolatia din plastic care poate sa va induca in eroare)...si degeaba puneti o siguranta de 30A daca firele nu "pot duce" mai mult de 5A!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Exact. Este montata intr-un soclu special si se poate scoate usor . Multumesc pentru sfaturi. Toate cele bune!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări