Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LIpsa culoare goldstar PC04

Postări Recomandate

La tv goldstar 2190 sasiu PC 04 un defect pe care nu il inteleg : pe tuner lipsa culoare , daca iau semnal iesire euroscart si dau pe alt tv am culoare , pe acesta este alb-negru , daca ii dau semnal de pe alta sursa pe euroscart  am culoare normal .

tensiuni sursa si recuperate bune , cond schimbati sursa , linii, cadre - cond FI verificati cu ESR-metru si osciloscop

la comutator video TEA2014 pin 3 intrare dinspre FI , iesire pe pin 4 spre scart da semnal color - intrare scart pin 8 cu iesire pin 6 am imagine color dar dinspre tuner FI intern alb negru

o idee , nu stiu ce sa mai incerc - este al treilea sasiu cu aceasta problema , unul cu probleme de tub - facut piese , altul abandonat in intregime , acum altul cu cond uscati si dupa schimbare am dat peste asta

Editat de naetv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naetv

3

• geoky

2

• Nostalgic

1

• Radiotelegrafist

1

Top autori în acest subiect

am semnal alb negru bun , daca scot semnal din el pe alt tv am imagine buna si color si cum spuneam este al treilea sasiu cu acest defect

ma gindesc ca trece pe secam atunci cind il mut de pe av pe tv , dar nu stiu cum lucreaza

si cind este alb negru pe tv OSD este normal

Link spre comentariu

Verifica tensiunea in pin 6 la Ci TDA3560 ,saturatie col. sa nu fie data la minim si memorata. vezi tensiunea e variabila intre 1-3 volti?

Link spre comentariu

daca iau semnal iesire euroscart si dau pe alt tv am culoare , pe acesta este alb-negru , daca ii dau semnal de pe alta sursa pe euroscart  am culoare normal .

linia de intarziere DL501 si "saturatie col. sa nu fie data la minim si memorata" nu ar avea acelasi efect si pe video ?

oricum la primul sasiu , nestiind ca pe video am culoare , am scimbat si linia de intirziere si TDA3560 , am verificat si tensiunea de reglaj culoare , nu imi amintesc daca am schimbat AN5633K secam , cel care sesizeaza norma si comuta pal-secam

pot elimina partea de secam , cam ca la nei , eliminind din circuit - functionare - AN5633K ?

Link spre comentariu

E posibil ca decodorul secam sa fie defect(sau blocat in secam)...incercati sa eliminati strapurile(J73,J80) care duc semnalul video complex la AN5633K si introduceti CVBS direct in pin 3 TDA3560....astfel eliminati controlul decodorului secam asupra celui PAL.

Editat de elmar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări