Iliescu Mihai Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Buna ziua ! Am cumparat "granulele" astea si vinerea asta primesc si apa distilata. Intrebare: A mai folosit cineva? Principala mea intrebare ( a carui raspuns nu l-am gasit in " datasheet" ) este daca este refolosibila? Adica o fac pe toata, pun un cablaj il las acolo ( aici alta intrebare scrie ca poti sa il lasi de la 5 minute la cateva ore in functie de ce grosime doresti dar nu mi-e foarte clar ) dupa care solutia in care am pus primul cablaj o pot refolosi? Si daca da, cat timp, cum trebuie depozitat?Adica nu stiu daca trebuie facuta toata deodata sau fac doar cand am nevoie foarte putina, asta mi-e neclar. Multumesc, O zi buna! http://www.tme.eu/ro...eb6cd9c8e586739 Link spre comentariu
costi_b Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Eu am folosit soluție de stanare, dar n-am fost foarte încântat de ea. Singurul mod de a obține un strat strălucitor de staniu a fost sa țin placa în soluție doar câteva secunde (10-20). Dacă țin mai mult, stratul e mai gros dar se înnegrește. De asemenea se lipește mai greu pe stratul de cositor chimic decât pe cupru. Soluția se poate păstra în vas de sticlă, preferabil închisă la culoare sau în loc întunecos. Link spre comentariu
manolo Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Nici eu nu am fost incintat,mai bine un flux bun,chiar si saciz dizolvat si tragi un cositor pe circuite cu letconul. Link spre comentariu
danpin Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Am folosit in trecut SENO-3211, rezultatele au fost zic eu bune, dupa un timp pelicula depusa se oxideaza putin dar imediat dupa tratare cositorul prinde foarte bine. SENO-3211 nu rezista foarte mult timp, adica dupa circa un an solutia preparata nu mai dadea rezultate. Acum vad ca SENO-3211 nu se mai vinde la noi in tara, un flacon costa cam 100lei acu ceva ani. http://www.tme.eu/ro/details/seno-3211/materiale-pentru-producerea-pcb/#t49367494c804fed735f9203a4236b001 Am cumparat o punga de PREPARAT DO CYNOWANIA MIEDZI AGT-111 dar inca nu l-am folosit. Posibil ca acest preparat sa fie similar cu SENO, deci cred ca se poate sa-l preparati tot si apoi sa folositi solutia cand aveti nevoie. Dupa cum am spus, solutia de Seno avea un termen de expirare, folosita sau nu. Dupa un numar de cablaje tratate scade si eficienta. Link spre comentariu
Iliescu Mihai Postat Iunie 3, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2015 Asa arata cu solutia asta: Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 4, 2015 Partajează Postat Iunie 4, 2015 Frumos cablajul. Sper ca bucla aia de masa nu e in jurul antenei... daca ala de jos e un modul radio/wifi.Solutia e refolosibila? Sau o pregatesti la fiecare utilizare? Intreb si eu, ca n-am citit specificatiile produsului. Link spre comentariu
Iliescu Mihai Postat Iunie 4, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2015 (editat) Multumesc de aprecieri Sunt fericit ca am reusit sa lipesc QFN care are 0.4 ( sau 0.3, nu mai stiu ) mm pitchul E un modul bluetooth si merge foarte bine si cu bucla de masa in jurul lui ( insa sub antena si deasupra NU e plan de masa, asa am vazut recomandari intr-o documentatie de la texas instruments. Solutia e refolosibila, insa nu am folosit-o decat de 2 ori momenta deci cand o sa o mai folosesc peste una - doua saptamani pot sa iti zic daca mai e buna de ceva... Editat Iunie 4, 2015 de Iliescu Mihai Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 4, 2015 Partajează Postat Iunie 4, 2015 Daca pui flux bun, curge singur fludorul lichid sub pad. Greu e sa-l tii in pozitie, aici se dau rateurile. Exista folie adeziva rezistenta la caldura pentru tinutul in pozitie, ca buricul degetului e depasit de situatie.Spor la treaba! Link spre comentariu
Iliescu Mihai Postat Iunie 4, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2015 (editat) Pai folosesc statie cu aer cald, fac un fel de reflow( evident si flux ). Bine si mai si pasta speciala pentru asa ceva ( aia de atunci cand o incalzesti se face ca fludorul ), dar nu mi se pare asa utila..Si pentru pozitie folosesc pensetepentru smd-uri si vreau sa imi procur cat mai curand o "pompa cu vacuum". Editat Iunie 4, 2015 de Iliescu Mihai Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum