elmar Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Astea noi (ieftine) nu au decat lamelele(metalice) ...care fac contact direct cu rezistenta ...de aceea se si uzeaza rapid! Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Astea noi (ieftine) nu au decat lamelele(metalice) ...care fac contact direct cu rezistenta ...de aceea se si uzeaza rapid! Nu numai ca se uzeaza rapid dar se si oxideaza ca dracu lamela ce face contact pe pista rezistiva . Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) Ca la orice conteaza calitatea materialelor si vointa ( stiinta) de a face un lucru calumea. Cum s-ar zice detaliile fac diferenta . Potentiometrele moderne uzuale sunt numai cu lamele , lamelele uzeaza mai rapid stratul rezistiv dar cele de marca ( Alps , etc ) tin fara problema , nu vesnic dar tin mult , pe cand potentiometrii romanesti cu grafit mai ales formatul mic erau rebuturi ordinare( asta pentru nostalgicii lucrului romanesc "bine facut" ). Potentiometrii cu grafit model vestic de prin aparatura cu lampi functioneaza f bine si acum Editat Iunie 1, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Ca la orice conteaza calitatea materialelor si vointa ( stiinta) de a face un lucru calumea. Cum s-ar zice detaliile fac diferenta . Potentiometrele moderne uzuale sunt numai cu lamele , lamelele uzeaza mai rapid stratul rezistiv dar cele de marca ( Alps , etc ) tin fara problema , nu vesnic dar tin mult , pe cand potentiometrii romanesti cu grafit mai ales formatul mic erau rebuturi ordinare( asta pentru nostalgicii lucrului romanesc "bine facut" ). Potentiometrii cu grafit model vestic de prin aparatura cu lampi functioneaza f bine si acum La potentiometrele moderne de calitate ALPS eu le fac preventiv un tratament cu un jet de spray de contact dupa care le suflu bine de tot cu aer comprimat . Astfel ca in final ramane doar o pelicula foarte fina ce are rol si de lubrifiant pentru a preveni intr-o oarecare masura uzura prematura . Am si acum potentiometre rusesti cu carbune in loc de lamela si merg perfect . Link spre comentariu
incubus Postat Iunie 2, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2015 Va multumesc tuturor pentru ideile si parerile oferite. Fiind un potentiometru simplu de radio de buzunar am luat o pensula cu par moale si deasa de acuarela si am curatat bine cu spirt. Haraitul a disparut si functioneaza bine. In concluzie se pare ca a fost anumite impuritati care produceau acest efect. Apropo, se gasesc acest tip de potentiometre de schimbat? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum