Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PEDALA MASINA DE CUSUT IDEAL AUTOMATIC

mishen 1978

Postări Recomandate

Buna seara tuturor!!! am o rugaminte la cei ce se pricep la masini de cusut automate..si nu nu mai..vreau sa fac funtionala o masina de cusut  cumparata de un amic din targ marca ideal automatic nemteasca..bineinteles nu are pedala( speed controler) ..din pacate nu a gasit pedala dar a cumparat de la un alt tip de masina.ideaa este ca masina de cusut are 4 pini iar mufa mama acestui speed controler este cu 3, a-si dori sa adaptez acesta sa-l leg pe direrect.la masina de cusut   1=pin masa ,2=alim moror faza =3 fir verde alim bec faza,4=nul de la bec+alim motor ,iar la speed conroler are:1=faza modul controlreer, 2=faza alimentare de la priza, 3= nul alim (albastru)+nul controler(am desfigurat mufa care nu se potrivea oricum,) vreau sa stiu daca se poate si cum se leaga controler(model KD 2902) eventual o schema..,ar mai fi ceva ce nu imi place pe mufa cu pini de la masina scrie  3 amperi iar pe pedala speed controler 1 amper..Multumesc anticipat!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• vitriol74

5

• mishen 1978

4

• GEO 53 BN

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mai bine faci o schema pe hartie si o postezi pentru ca este destul de dificil sa inteleg ce spui tu cu  1,2,3...rosu ,verde nul faza.Figureaza motorul si pedela si conexiunile pe care te-ai gandit sa le faci. 

Link spre comentariu
Vizitator vali_dihor

Circuitul becului nu trebuie sa treaca prin partea electronica (diac/triac) ci trebuie sa primeasca in permanenta 220V, pe masina trebuind sa fie un intrerupator in acest sens.

Circuitul motorului primeste un nul de la retea, iar pe faza se inseriaza circuitul de reglaj cu diac si triac (ca un reostat electronic). Sper sa nu gresesc. Motorul masinii, ar trebui sa aiba 2 fire de alimentare si sa fie de c.a. 220V/50 Hz.

Este posibil ca si pedala sa fie mica pt. consumul masinii electrice (ar trebui una de 3 amperi), din cate am vazut in postare, pedala rezista la 1A, iar masina are nevoie de 3A ....

Sa nu se arda ceva pe acolo.

Link spre comentariu

Buna ziua ..am montat pedala este functionala ok (doar viteza este cam la medie din ce am observat)  avand in vedere ca este adaptare de la alt si nu cea originala..mai ales amperaju de care am pomenit..sper sa reziste iar  inserierea pedalei am inceput cu pinul de la bec dar care nu funtioneaza are filamentul ok dar nu stiu cauza ciudatenie in schimb ok..astept un comentari vizavi de viteza care pare usor mai mica si bec..MULTUMESC!

Inca ceva becul acum este in paralel cu pedala si inseriat cu motorul

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
Vizitator Tibrea Ionutz

Buna ziua,

Am si eu o intrebare pe care sper sa ma puteti ajuta.

"Am o masina de cusut Ideal Automatik care nu-mi trage ata de jos dupa mosorel"

Aveti idee de ce nu-mi trage ata sus ca sa pot coase?

PS: sunt un incepator si nu cunosc, dar nu am gasit o carte tehnica pentru a ma putea ajuta.

Va multumesc amticipat

Link spre comentariu

@Tibrea Ionutz,

La masinile de cusut conteaza foarte mult cit de tensionate sint firele de cusut,atit firul care vine de la mosorul din exterior cit si firul care vine de la mosorelul fixat in suveica, sub ''talpa''.Atele trebuie tensionate la fel  altfel cusatura nu va fi cum trebuie. Cine a mai lucrat cu masina de cusut trebuie sa stie cum se face tensionarea firelor. S-ar putea ca ''suveica'' in care se monteaza mosorelul sa fie blocata datorita scamelor,resturilor de ata si prafului. Curata toata masina, in special suveica si locasul in care se monteaza suveica,punind si un pic de ulei, neaparat pentru mecanisme fine,cam peste tot unde sint piese in miscare.Nu exagera cu lubrifierea pentru ca risti sa murdaresti totul cu ulei.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Poți să te inspiri din orice altă carte tehnică de mașină de cusut, principiul e același.Cele două ațe trebuiesc tensionate perfect egal, altfel ața de pe suveică va ieși sus sau ața de pe mosor va ieși jos.ideal ar fi ca cele două ațe să se încrucișeze exact la mijloc, între cele două fâșii de material textil. Dacă nu ,,simți,, cu mâna tensionarea corectă, te poți ajuta de un mic cântar de mână, capabil să indice sute de grame. Agăți capătul aței de cârligul cântarului și tragi cât mai constant constant ața prin întinzător urmărind indicația cântarului.Aceeași indicație trebuie să existe la ambele ațe, cea de pe suveică și cea de pe mosor.Tensionarea aței trebuie să țină seama și de materialul cusut și de acul folosit, fiindcă dacă tensionezi ațețe prea tare, ele se vor rupe des, sau vor îndoi acul, care va lovi suveica. Dacă tensionezi prea slab ața, materialul va fi cusut slab și se va deface ușor, lărgind cusăturile. Uite de exemplu un manual în românește al unei mașini Brother:https://ro.scribd.com/doc/90189398/Manual-Utilizare-Masina-de-Cusut

Link spre comentariu

Cele două ațe trebuiesc tensionate perfect egal

Doar la cel superior se poate regla tensiunea, suveica are tensiune fixa si nu trebuie sa fie egale, se regleaza in functie de natura si grosimea materialului.

Daca iese prea mult in sus, se detensioneaza din reglaj, iar daca o ,,aduna" este in partea inferioara, trebuie marita tensiunea.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Există și la suveică un mic șurub de reglaj al tensionării. Dacă cele două bucăți de pânză de cusut sunt din același material, tensiunea ațelor trebuie să fie egală.Dacă se cos două materiale diferite, se ajustează tensiunea aței de pe mosor până când ațele se încrucișează la mijloc.Se fac întotdeauna probe de cusătură pe mostre mici de material înainte de fiecare lucrare, altfel vei avea surprize și va trebui să desfaci cusăturile greșite...

Link spre comentariu

Asa cum spune colegul @validae, pe suveica este o lamela subtire, foarte elastica, fixata cu un surubel, cu care se tensioneaza firul. Tensionarea celor doua fire se face in functie de grosimea materialului care trebuie cusut. Un material gros presupune tensionarea mai zdravana a firelor ,atit de pe mosorelul aflat in suveica cit si a mosorului aflat pe corpul masinii de cusut,respectiv tensionare mai slaba atunci cind se coase material textil subtire. La coaserea materialului din matase, reglarea tensionarii firelor de cusut trebuie facuta cu o deosebita atentie. Atunci cind se coase cu fir din matase sau sintetic,tensionarea firelor de cusut, se va face deasemenea cu mare grija.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

va salut!

am o masina de cusut cu pedala, adaptata electric cu un kit motor. asa am cumparat-oacum 2 ani. defectul este ca nu functioneaza decat la viteza maxima.

atasez fotografia pedalei cu speranta ca poate un membru al forumului sa ma ajute cu o parere.

post-201779-0-59223500-1485269236_thumb.jpg

post-201779-0-60700600-1485269330_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări