ciupacabra Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 am o problema poate ma lamureste un instalator locatie :ultimul etaj al unui bloc communist ce stiu : din scurgerea pe bucatarie (teava de pvc din nisa) pleaca,in sus,pe o teava de fonta de aprox 10cm ,face un cot ,iese pe hol intr-o debara,intra la vecinu ,tot pe hol,si urca sus. ce vreau sa aflu : unde duce ? la ce foloseste ? sunt doua variante : 1.duce la scurgerea boxei de sus care a fost spalatorie sau uscatorie sau2. iese pe casa liftului,prin spalatorie (terasa blocului) ,aici chiar exista niste tevi de fonta identice care ies cam 1 metru in sus in prima varianta are logica dar nu inteleg de ce din fonta si nu din pvc in a doua variant,nu inteleg la ce foloseste acesta teava pls,ajutor,ca vreau sa o tai si sa nu tai ce nu trebuie !!!! Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 poate fi o aerisire la instalatia de scurgere pe vremuri se folosea plumb/fonta acu mai modern plastic Link spre comentariu
ciupacabra Postat Mai 27, 2015 Autor Partajează Postat Mai 27, 2015 f posibil sa fie o aerisire... la ce foloseste o aerisire (in afara sa aeriseasca !) ? e musai sau o pot elimina ? da.e clar :e o aerisire de scurgere ! antibalbotare/antimiros/antisifonare deci nu o mai tai !!! Link spre comentariu
belasajgo Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 Sigur este pentru aerisire. La multe blocuri ies tevile de scurgere pe acoperis. In niciun caz sa sa nu desfintezi aerisirea, ca dupa aceea o sa aibe toti vecinii miros de canal in locuinte. Aerisirea este importanta deoarece in cazul in care cineva trage apa la WC sau goleste vana plina cu apa (debit mare), fara acea aerisire apare un vid in teava de scurgere ce atunci ar trage apa din sifonul de la chiuveta, vana, etc., prin care ulterior ar iesi mirosul neplacut. Eu stau intr-o cladire veche cu mai multe etaje unde nu exista aerisiri pentru tevile de scurgere si din aceasta cauza cateodata avem problema mentionata mai sus cu sifonul de pardoseala si sifonul de la vana (la chiuvete sifonul este mai mare si contine mai multa apa). La capatul tevilor de scurgere care ies la noi am montat niste aeratoare cu anti-retur care indeplinesc cat de cat scopul, dar rezolvarea nu este ideala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum