Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum leg in paralel tda 7294 ? Ajutati-ma

Tomsa Cosmin

Postări Recomandate

recent am facut un amplificator cu un tda 1557 si l-am atasat intr-un pc pe care il folosesc in garaj cand mai repar la masina...pe langa faptul ca este foarteeee simplu de realizat are si 2x22w,mai mult decat suficient pentru o camera.

Este gata facut pe mivarom la 17 lei

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tomsa Cosmin

7

• nelugavrila

5

• flomar60

4

• daniel_88

4

Sursa simetrica necesita infasurarea mediana a doua infasurari,nu vei avea din traf +12 cu -12,ci vei avea doua infasurari de 12V alternativ,sau daca sari peste mediana una singura de 24V alternativ...dar daca nu vrei puetre mare,iti recomand circuitul cu tensiune simpla.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Alex Ionut

Va salut ... un traf de genius 5005 care are 2x27vca si 2x15vca ar merge pentru doua kituri in punte cu tda7294 si filtraj 2x10000???

Link spre comentariu

Merge, daca traful are macar 200 W. Ai putea folosi tensiunea simetrica de 2x 27 V cu filtrajul pentru alimentarea TDA-urilor, si una de 15 V pentru mixer, corector de ton si preamplificare.

Link spre comentariu

recent am facut un amplificator cu un tda 1557 si l-am atasat intr-un pc pe care il folosesc in garaj cand mai repar la masina...pe langa faptul ca este foarteeee simplu de realizat are si 2x22w,mai mult decat suficient pentru o camera.

Mai usor cu watii, ca nu ai 14,4v la o sursa PC

Puterea este data de alimentare, nu de amplificator. Amplificatorul trebuie sa tina curentul dat de formula, nu da putere de la el ca este baiat bun sau de la o firma serioasa.

P=U^2 / Z, daca s-ar satura complet finalii am avea 14,4Vvarf care impartit la radical din 2 ar da cam 10Vef. Deci puterea maxima ideala ar fi cam 25w. Scazand saturatia tranz finali se obtin 22w ca in tabel.

Deci la o sursa PC/ 12V vom avea neglijand tens de saturatie (12 : 1,41)^2 / 4ohm

Posted Image

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Salut,ca sa nu mai deschid un topic nou,am o intrebare?

la un kit cu TDA7294 in punte,pot pune pe radiator circuitele fara izolatie?Ele sunt legate din fabrica cu minusul la talpa circuitului conform datasheet-ului.

Si care ar fi + si - la iesire .

Link spre comentariu

Salut ,vreau sa fac un amplificator stereo cu 2 module TDA7294 in punte.Cum e mai bine sa fac alimentarea:un traf. cu punte si conzi pentru amandoua canale , sau traf. si sa pun pe fiecare canal punte si conzi.Stiu ca trebuie ceva amperaj pentru a le stoarce bine.Am un traf rusesc recuperat din Kasthan,pe care-l voi bobina cu sirma de 1.5mm.

Link spre comentariu

Pentru 2 module in punte cu TDA7294  si 'stoarse'bine ai nevoie de 350W in exploatare normala sau -daca vrei ca sursa sa faca fata cu brio!- iti trebuie 450W disponibili in secundar pt. ambele module...dintr-un traf de Kastan nu poti obtine mai mult de 150W....

Link spre comentariu

Ok,mersi.La iesire m-am referit la (+si -) pentru a lega corect boxa.

+vine la integratul master,adica la cel care are semnal pe in,cel care are in la gnd este slave si acolo vine minusul boxei altfel se aude nasol basul!

Link spre comentariu

Băi fratilor , inteleg că sunteti incepători , dar vreti sa faceti amplificatoare audio ,in conditiile in care nu stiti să le faceti nici sursa de alimentare ?!  Și mai vezi pe unii care cred că puterea este dată de amplificator . In conceptia lor , dacă ai un amplificator de 100W , poti să-l alimentezi si la 3 volti  că el tot 100W scoate .Puterea este dată de sursa de alimentare . Amplificatorul doar modulează acea putere cu semnalul audio care intră in el  ... Invătati  teorie , și apoi practică ... altfel n-o să aveti prea multe reușite in domeniul ăsta . Nu vă spun asta cu răutate  ,sau ironie ... Am un prieten ,care ,in urmă cu câțiva ani , mă intreba dacă '' statia lui scoate putere mai mare , dacă ii pune finali mai puternici ''? I-am explicat  de zeci de ori că puterea este dată de sursă ... și tot nu a ințeles .Nici până in ziua de azi . Pentru că ii este lene să citească . El credea că electronica se invață doar cu pistolul de lipit in mână  și cam atât . Nu faceti aceeasi greseală . Cineva inteligent a spus ''Practica fără teorie , este amatorism'' . Mare dreptate a avut . Nu i-am retinut numele, din păcate ...

Link spre comentariu

Ok ,am inteles ce vrei sa spui,dar eu vroiam o parere despre alimentare.Cu o punte sau cu doua.Ca traf voi folosi unul cu sectiunea de 12cm.

Link spre comentariu

o punte de 10A din surse sigure sau pt siguranta 2x10A kinezesti!

mai putina importanta are traful la alegerea punti redresoare si mai mult conteaza filtrajul!

Un C de 10000uf trage un curent mai mare la incarcare ca unul de 2200uf!Si poate distruge puntea!Teoretic!

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

Am facut anumite afirmatii in postul 25 ....e treaba dvs. daca tineti sau nu cont de ele....pentru acest amplif va trebuie un traf cu sectiunea de 18-20cmp , construit pe tole E20...in secundar va trebuie 2 x24V si cel putin 8A, o punte redresoare de cel putin 25A si un filtraj pe ramura de 15000-20000 microfarazi la 50V....

.....doar in aceste conditii veti putea beneficia de performante maxime si auditii de calitate de la cele doua kituri cu TDA7294 in punte!...

Spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări