Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aspirator "compatibil" cu uleiul si alte lichide

chas3

Postări Recomandate

Am nevoie de un aspirator cu care sa pot aspira linistit freza/strungul si in jurul lor. Nu am de gand sa aspir o balta de ulei, dar spanul de multe ori e acoperit de lichidul de frezare. De preferat recomandari din experiente proprii, din fisa tehnica si din reclame as putea si eu trag o concluzie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

3

• chas3

3

• lorik199

1

• area51

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am unul cu filtrare prin apa cu care fac curat in garaj,trag absolut orice ,span pete de ulei ,etc .Singura chestie este ca dupa ce arunc apa si ce am aspirat trebuie sa-l spal cu apa calda si detergent sa scap de ulleiul care unge cuva si spirala din mijloc.

post-187186-0-14996600-1432739529_thumb.jpg

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Adica uleiul o sa contamineze doar apa sau si alte componente ale lui? Si spanul inteleg ca ramane in apa?

Editat de chas3
Link spre comentariu

Spanul cu siguranta o sa ramana in apa, cum praful ramane, particulele de metal mult mai grele cu siguranta o vor face.

Cu uleiul e un pic de gandit, totusi e nemiscibil cu apa si ca atare ar trebui sa raman la suprafata acesteia

Link spre comentariu

Eu am unul cu filtrare prin apa cu care fac curat in garaj,trag absolut orice ,span pete de ulei ,etc .Singura chestie este ca dupa ce arunc apa si ce am aspirat trebuie sa-l spal cu apa calda si detergent sa scap de ulleiul care unge cuva si spirala din mijloc.

1. Aspiratorul este special construit pentru curatenie in atelier sau este unul obisnuit?

2. Cum cureti furtunul el fiind primul "beneficiar" al amestecului de span (de toate dimensiunile) si ulei?

@Chas3

Interesante ar fi parerile lui @katran si @florianmro (desigur ca sunt mult mai multi) care au in dotare curatenie de farmacie!!!!

Ma astept ca cei care lucreaza intr-o asemenea curatenie, sunt ordonati si in gandire. Este ca si cum ar avea o masina unealta in plus!

Link spre comentariu

Aspiratorul este obisnuit facut sa absoarba lichide cu filtrare prin apa,da uleiul ramane deasupra,dar am grija sa aspir ceva rumegus si astfel la suprafate este o pelicula de rumegus cu ulei,furtunul il spal in cada cu detergent industrial si cu apa fierbinte.Acum am in el numai praf si rumegus fara ulei ca altfel puneam si poze.Aspiratorul are putere mare si furtunul e gros asa ca nu prea se lipeste de furtun.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Daca e cel din poze, e universal, nu e specific pentru atelier. Insa daca isi face treaba, nu conteaza. La fel si locul meu de joaca, nu este ceva industrial.Cu furtunul am avut si eu problema. Dupa cateva luni de aspirat am un strat de depunere pe interior. La capete il pot da jos, dar pe lungime cam greu, trebuie sa iti faci o perie sa intri pe toata lungimea sau lungimea/2 daca vii din ambele parti. Nu cred ca exista vreun aspirator sa te scape de problema asta. Si din teflon daca ai avea furtunul, tot s-ar depune.De asemenea daca aspir span mai lung de pe strung, capatul dinspre aspirator se infunda. Daca se agata unul, treptat se opresc tot mai multe bucati acolo pana se infunda. Se rezolva cu o pre-curatenie manuala care sa elimine grosul.

Aspiratorul este obisnuit facut sa absoarba lichide cu filtrare prin apa,da uleiul ramane deasupra,dar am grija sa aspir ceva rumegus si astfel la suprafate este o pelicula de rumegus cu ulei,furtunul il spal in cada cu detergent industrial si cu apa fierbinte.Acum am in el numai praf si rumegus fara ulei ca altfel puneam si poze.Aspiratorul are putere mare si furtunul e gros asa ca nu prea se lipeste de furtun.

M-am uitat sumar, aparent nu se mai produce, am sa caut ceva echivalent. Vad ca ar fi fost chipurile de 1500W, trage puternic daca pui mana? Ca asta mai e o problema, spanul care e cu ulei pe el il trage mai greu daca nu are putere aspiratorul. Mai are si alte consumabile de schimbat, sau doar schimbi apa?Daca il rastorni din greseala, presupun ca nu e o problema sa te trezesti cu apa varsata :) Editat de chas3
Link spre comentariu

Daca il rastorni ajunga apa la motor,dar e greu de rasturnat ca are baza mult mai mare ca inaltimea.Consumabile are un filtru de hartie grofrat ca sa nu ajunga accidental corpuri in motor.De tras trage tare. Asta am si folosesc eu.Mai demult am luat de la cineva un Karcher care avea si un ciclon la intrare pentru cenusa,cred ca unul din asta ar fi ideal.

post-187186-0-60749200-1432749211_thumb.jpg

post-187186-0-69858000-1432749225_thumb.jpg

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări