Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

stv2246h desincronizare

Vizitator mihai1951

Postări Recomandate

Vizitator mihai1951

buna ziua tuturor. am o problema cu un sasiu echipat cu video stv2246h,memorie st92105c7b1msi,bvtda8174aw. am schimbat tr linii,fl,bv,tv functioneaza foarte bine dar la schimbare de programe din cand in cand fuge pe linii cu intretesere pe mijloc.quartzul de 4,43 l-am schimbat. astept urgent o idee.  multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

6

• BUGHIU

4

• iuliantv

2

• elmar

1

Top autori în acest subiect

buna ziua tuturor. am o problema cu un sasiu echipat cu video stv2246h,memorie st92105c7b1msi,bvtda8174aw. am schimbat tr linii,fl,bv,tv functioneaza foarte bine dar la schimbare de programe din cand in cand fuge pe linii cu intretesere pe mijloc.quartzul de 4,43 l-am schimbat. astept urgent o idee.  multumesc anticipat.

Sasiu 11AK30 cumva?! Ce defect a avut ? Trafo linii sau .....ce?

Link spre comentariu
Vizitator mihai1951

domnilor,sa nu fim copii,acest defect necesita multa logica,nu sa schibam piese poate il dibacim,s-a schimbat in ordine:2sc5388plus elco din baza,cond. 10nf/1600v,transf.linii,tda8174aw de pe bv impreuna cu toti elco,plus refacerea lipiturilor de pe stv2246h si mem.st92195c7b1msi.

Link spre comentariu

Eu zic sa schimbati bobina CAF ...e posibil ca(,) condul din paralel  cu ea sa fie devalorizat sau sa aiba rezistenta!

Editat de elmar
Link spre comentariu

nu stiu unde sant copii aici,dar daca a-ti montat final linii din comert de la surse suspecte atunci ati schimbat degeaba 2 buc,deci prin urmare pe av cum se comporta? reglajul ,,aft,, se face in felul urmator,se intra in meniul de cautare a programelor manuala,se cauta un post tv se face acordul fin pana la cea mai buna claritate,se memoreaza de exemplu tvr1 pe pozitia 1,tot din pozitia 1 se intra in menu service cu secventa MENU 4725 si la optiunea fi-1 se apasa tasta albastra a telecomenzi,si se iese din menu service si se testeaza daca la cautare automata sau manuala se opreste corect pe post,dar asta doar in cazul ca totul este ok pe tuner pe fus si pe bobina caf,se pot repeta pasi pana cand se opreste ok pe auto sau manual,success

Link spre comentariu

domnilor,sa nu fim copii,acest defect necesita multa logica,nu sa schibam piese poate il dibacim,s-a schimbat in ordine:2sc5388plus elco din baza,cond. 10nf/1600v,transf.linii,tda8174aw de pe bv impreuna cu toti elco,plus refacerea lipiturilor de pe stv2246h si mem.st92195c7b1msi.

Pai chiar asa;nu santem copiii ...dar nu inteleg care a fost defectul initial al tv-ului de s-a ajuns la schimbarea trafo linii si integratului din cadre?!? Au fost probleme cu sursa? Tensiune exagerat de mare si ca urmare s-au distrus ,pe linga BU808 si trafo linii+ integrat cadre? 

Quartul de 4,43 nu are treaba decat cu....culorile!! Deci nu vad de ce l-ati schimbat pentru problema ,citez: '',tv functioneaza foarte bine dar la schimbare de programe din cand in cand fuge pe linii cu intretesere pe mijloc''......

Deci ,repet,ce defect a avut initial tv-ul de a fost nevoie sa schimbati atatea componente in afara de tranzistorul final linii + condi din baza;care sant de obicei cele mai frecvente defecte datorate EXCLUSIV devalorizari condi de 10uf si eventualelor defecte de contact pe pinii deflexiei ,trafo linii....?!?!?!

Santeti foarte evaziv in explicatii!!!!

Link spre comentariu

Posibil si asta!! Oricum dupa 5-10 minute de utilizare asta se ''simte'' ........''degetometric''( :rade: )  ,adica fierbe tranzistorul !!!!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mihai1951

Revin cu aceasi problema; la scimbare de program ,fuge din linii, acelasi sasiu,acelasi video procesor. Pe acest site sunt electronisti? Am primit sfaturi ca la un ageamiu.Rog frumos,daca nu sunteti in tema ,nu-mi raspundeti.

Link spre comentariu

Tranzistorul driver STX 112 (darlington)poate sa se manifeste astfel,l-ati inlocuit?

Vedeti ca ati insultat tocmai "crema" depanatorilor,cu vasta experienta in depanari,care in loc sa se ocupe cu de-ale lor,au investit timp si bani in a va raspunde...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări