Sr50coupe Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 (editat) Salut tuturor electronistilor!As dori sa construesc un radio fm.Am la dispozitie urmatoarele:-o alimentare de 8V in curent continuu.- placa cuprata, solutie,cam tot ce e nevoie pentru a face cablajul imprimat.Daca s-ar putea as dori ca sa aibe dimensiunile mici.Latimea bandei de receptie sa fie buna. As dori sa il conectez la un sistem 5.1.O schema daca are cineva functionala si un pcb. Multumesc!Ps. Am cautat si pe google dar doresc sa fac cv. Sigur si recomandat de altii. Editat Mai 27, 2015 de Sr50coupe Link spre comentariu
puriu Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 O superheterodina FM stereo clasica este foarte greu de facut (multe bobine, reglaj dificil, necesita aparatura scumpa). Recomand pentru inceput un circuit integrat xx9088 (orice prefix) alimentat la o tensiune sub 5 V (2,5 - 4,5V) si acordat cu condensator variabil sau cu varicap, nu cu butoane. Merge numai mono. Nu necesita reglaje, este foarte mic, iar auditia este de calitate buna. Se gaseste in cele mai ordinare chinezarii FM de la tarabe sau in aparate stricate si aruncate la gunoi. Link spre comentariu
Sr50coupe Postat Mai 27, 2015 Autor Partajează Postat Mai 27, 2015 Dupa sfatul primit mi-am cautat un circuit. Am gasit un radio player stricat dar mic. Am sa adaug cv poze sa vedeti despre ce este vorba Tranzistorul este un M28S 001 . Link spre comentariu
puriu Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Datasheet.hk_yd9088_6980421.pdfEste un receptor FM foarte des intalnit. Se alimenteaza la 3 V. Antena este chiar firul castii. Tranzistorul nu face parte din radio, este pentru casca. Trebuie verificat integratul, aproape sigur este bun. Vad ca are si vaicapul pe spate. Este valoros pentru ca se poate face acordul cu un potentiometru (intre zero si 1,8 V). Acordul cu butoane nu permite cautarea unui anumit post. Potentiometrul este pentru volum in casca. Semnalul pentru un amplificator extern se ia de la intrarea potentiometrului. Foaia de catalog a circuitului: Link spre comentariu
MaesTTro Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 http://members.iinet.net.au/~cool386/tda7000/tda7000a.gif poti sa incerci cu TDA7000 Link spre comentariu
gauss Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 (editat) Este monofonic ... n - are rost pentru un sistem 5.1 ... Ma rog , " gustul " celui ce a deschis topicul ... mai ales ca a gasit ceva receptor ... Editat Mai 28, 2015 de gauss Link spre comentariu
Untold Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Radioul FM din orice telefon este stereo si are calitate buna.Eventual, se poate incerca o schema simpla, cu alimentare la 1,5V care este funtionala, eu am facut-o. Link spre comentariu
Sr50coupe Postat Mai 28, 2015 Autor Partajează Postat Mai 28, 2015 (editat) Datasheet.hk_yd9088_6980421.pdfEste un receptor FM foarte des intalnit. Se alimenteaza la 3 V. Antena este chiar firul castii. Tranzistorul nu face parte din radio, este pentru casca. Trebuie verificat integratul, aproape sigur este bun. Vad ca are si vaicapul pe spate. Este valoros pentru ca se poate face acordul cu un potentiometru (intre zero si 1,8 V). Acordul cu butoane nu permite cautarea unui anumit post. Potentiometrul este pentru volum in casca. Semnalul pentru un amplificator extern se ia de la intrarea potentiometrului. Foaia de catalog a circuitului: Am incercat sa vad care ar fi problema . dar nui dau de capat . se aude doar un gajait in boxe. Editat Mai 28, 2015 de Sr50coupe Link spre comentariu
Electronicserver Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Spune ce conexiuni ai facut(sau o schita,ceva). Mai incearca sa amplifici semnalul direct de la pinul 2(iesirea) al integratului. Link spre comentariu
puriu Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 Cu ce tensiune a fost alimentat circuitul? Daca a luat peste 5 V poate a crapat deja. Acordul din butoane (Reset, Run, Mute) este odios pentru cine nu este obisnuit cu el. Mai bine se intrerupe legatura dintre pinul 16 si varicap si se aplica pe acesta tensiune reglabila de pe un potentiometru intre U+ si U-. Daca nu are casca receptorul nu are antena. Se leaga de proba un fir oarecare (izolat, sub 0,5 m) la pinul 5. Daca amplificatorul nu e prea sensibil se poate lua semnal si de la bornele castii care se inlocuieste cu o rezistenta de cel mult 1 kilo.Sorry! Antena se leaga la pinul 11, nu la 5. Link spre comentariu
Sr50coupe Postat Iunie 3, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2015 A fost alimentat la 8v . M-am gandit si as dori sa fac in continuare un radio dar pentru un amplificator.la transformator dispun de o alimentare de 8v redresata. Link spre comentariu
klaxxon Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 (editat) Cu un tuner recuperat dintr-un radio-CD auto Sony sau Blaupunkt pe care unii le vînd prin tîrguri la preţuri de nimic pentru că au finalul ars sau au pierdut faţa detaşabilă, se poate face un radio FM extrem de performant. Mai jos este ataşat un fişier PDF în care se arată realizarea unui astfel de radio folosind un tuner FAE347. Combinat cu un SC3610 pe care-l găsim într-o mulţime de chinezării ieftine şi un amplificator audio de calitate, obţinem un radio extrem de bun cu scală digitală şi acord cu varicapuri. FAE347 -Tuner FM.part1.rar FAE347 -Tuner FM.part2.rar FAE347 -Tuner FM.part3.rar Editat Iunie 3, 2015 de klaxxon Link spre comentariu
Elison Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 Aici e un tuner ieftin si bun http://www.elforum.info/topic/59071-sinteza-cu-pic16f84-si-lm7001/page-2 post21 Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 Din ce am observat eu, e mai sensibil TDA7088. Proiectul ăla cu tunerul din placa TV a fost făcut de amuzament, adună praf pe la serviciu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum