gabyh Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 (editat) Pasta contine Alloy: Sn97Cu3 60%pulbere metalica decapantu ar fi zinc chloride si ammonium chloride in organic formula As fi vrut altfel de pasta gen free clean care o foloseam cand ma ocupam de reparatii gsm, dar nu mai am altceva pe acasa...teoretic pasta asta e pentru stanare.. Pcb cu vias e precositorit, dar in cazul ca realizez un dtp pe baza de tabla de cupru e mai dificil...ma bate gandul sa realizez niste gauri de 0.25-0.50 sub pad pentru a reusi o topire mai rapida incat padul ledului sa nu ajunga la temperaturi foarte ridicate...aerul dat de statie atinge temperaturi mai mari decat e dat pe setarea ei. Apropo de pasta de lipit marea majoritate au in compoyitie sn/pb/ag sau bismut u cred ca e mare diferenta intre https://www.tme.eu/Document/034a8cabe64be6fe71764368efd1e5db/223 lf tf.pdf https://www.felder.de/files/felder/pdf/EN_22-Cu-Rofix_3-Spezial.pdf poate doar temperatura de topire mai ridicata la cea cu sn mai mult. stiu ca ai unele dtp-uri facute ma bate totusi gandul sa folosesc tabla de cupru de 0,7mm pentru a lipi padul ledului prin reflow sau daca gasesc ceva mai gros nu stiu daca pot incalzi fara a ambala prea tare ledul la reflow...oricum voi incerca o preincalzire fie cu statia fie cu o plita suplimentara ..oricum la ce marime are padul ...5.6mm x 6.46mm... e treaba de chinez trebuie un biax pentru a decapa sub contactele laterale pentru ca daca folosesc banda adeziva de poliamida ledul nu mai face contact cu tabla perfect Editat Ianuarie 2, 2020 de gabyh Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 3, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Clorura de zinc si amoniu nu doresti la electronice... Sa gasesti ceva pasata de lipit rezonabila nu este problema, cauta "pasta de lipit" si gasesti la furnizorii Ro, in general de origine China, dar oricum mai bun ca ceva de instalatii - multe rezultate te vor duce la decapanti, insa pe unele gasesti si continut de aliaj, alea chiar sunt pasta de lipit. La Tehno spre exemplu gasesti sub 20 lei. Ce are Sn mult are topirea la temperatura mai mica. Decat aer cald mai bine folosesti o plita sau o masina de calcat, reglate nu mult peste temperatura de topire. Plasezi cu penseta montura, astepti pana se fluidifica pasta si apoi o repozitionezi pe ceva de lemn, unde se va raci progresiv, nu brusc. Ideea este sa faci oarecum ca in ciclurile Jedec, cu panta de incalzire si racire relativ lente - la asta chiar te ajuta faptul ca se incalzeste greu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum