Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de alimentare in loc de autotransformator la receptoarele cu tuburi

mitokadona

Postări Recomandate

@Kripton ai dreptate ca discutia a alunecat in afara aspectului tehnic.E ultima mea interventie offtopic.

Stecherul are un punct rosu e adevarat!

Mosul meu habar nu avea de nul si faza nascut in 1916 o facut 4 clase si abia isi scria ziliele lucru  la CAP si clar nu avea surubelnita de tensiune :rade: .Instalatia electrica era exterioara pe pereti pe izolatori de portelan.

Daca azi un novice cumpara/primeste un Carmen3 si nu primeste si prospectul (atentie e novice) poate pati ce a patit mosul meu?Si atentie eu aveam 16 ani si nu am stiut ca aparatul e cu alimentare directa, nu am citit prospectul si nici ce scria pe spate!

Editat de mila
Link spre comentariu

Stimate @mila,Nu am facut alceva decat sa arat ce a prevazut producatorul in sensul neajunsurilor create de alimentarea acestor categorii de aparate .Necunoasterea sau ignorarea nu elimina urmarile. Riscurile sunt asumate de producator si instructiunile ii apartin de asemenea. In orice domeniu pot fi accidente daca nu se respecta unele reguli, fie ca se cunosc sau nu.

Link spre comentariu

vad ca au fost fel si fel de discutii, asta inseamna ca poate sunt si altii interesati de aceasta sursa de alimentare, am sa postez schema asa cum am promis, daca se doreste se poate imbunatati prin adaugarea unui drosel si chiar a unor condensatori de decuplare.

...proprietarul radioreceptorului pentru care am conceput aceasta schema nu a dorit sa restaureze aparatul , ci a dorit doar sa fie functional.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări