silviutu Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Pai am ,ca eu il ,,testez" pe al meu 24/24 de aproape un an ,cu toti consumatorii pe care ii am in casa ,cu exceptia aparatului de sudura. te-ai detasat de ENEL? Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 13, 2016 Autor Partajează Postat Martie 13, 2016 Inca nu ,pastrez renelul pentru sudura , Glumesc .Una peste alta ,nu merita investitia ,prea scumpe bateriile,insa ... asta e .Acum daca tot o am ,o exploatez. Link spre comentariu
silviutu Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 banuiesc ca ai panouri solare. Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 13, 2016 Autor Partajează Postat Martie 13, 2016 15 buc. x 240W fiecare Link spre comentariu
silviutu Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Pai cand e soare nu mai trebuie baterii . Incalzesti apa , bagi masina de spalat la treaba , faci ceva la cuptor , binenteles pe rand . Asa recuperezi cheltuiala Link spre comentariu
OvidiuDorin Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 (editat) Salutare! Am inceput si eu constructia acestui invertor. Modulul DC-DC este perfect functional (transformatorul prezentat in poze este pentru a testa principiul de functionare), o problema intampinata aici a fost supraincalzirea stabilizatorului liniar lm7815, problema care a fost rezolvata prin eliminarea lui. O posibila problema o reprezinta frecventele de iesire ale microcontrolerului (Attiny13), nu imi pot da seama de ce sunt atat de mici. Am gresit la programare, sau are legatura cu iesirea din operational? Editat Iulie 13, 2016 de generalulelectronist Link spre comentariu
nel65 Postat Iulie 14, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2016 Nu trebuie eliminat 7815,alimenteaza SG3525 daca e varianta de smps cu acesta ,sau IR2153 in cealalta varianta.Incalzirea acestuia se datoreaza vreunei greseli de montaj sau pur si simplu e defect acest 7815. La 8-9 de la modul ,trebuie sa fie semnale de 50 Hz,masurabile,au factor de umplere fix.La 9-10 sunt semnale de 20KHz cu factor de umplere variabil ,nu pot fi masurate cu orice aparat. Asadar,daca aveti semnalele de 50 Hz la picioarele 8 si 9 ,este ok Link spre comentariu
cristi7521 Postat Iulie 14, 2016 Partajează Postat Iulie 14, 2016 Cred ca sunt setati gresit fuse bitii. Pare a fi o frecventa de 8 ori mai mica. Verifica din nou setarile. Link spre comentariu
OvidiuDorin Postat Iulie 15, 2016 Partajează Postat Iulie 15, 2016 Problema rezolvata, fuse biti setati gresit. Pe aparat indica frecventa de 50hz si 20khz. Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator maryan_r85 Postat Iulie 19, 2016 Partajează Postat Iulie 19, 2016 Va salut, Ma puteti ajuta cu cablajele placilor direct in sprint layout (placa de baza si celelalte placute). As dori sa fac placile la CNC si m-ar ajuta foarte mult sa le convertesc in gcode. Multumesc. Link spre comentariu
OvidiuDorin Postat Iulie 19, 2016 Partajează Postat Iulie 19, 2016 Am terminat si modulul alternativ. Este o greseala in cablaj, condensatorul de bypass de la U1 de 0,1uF este pus la U2. O problema aparuta, o reprezinta forma de unda, care ma asteptam sa fie sinusoidala. Aparatul de masura nu este true rms dar indica ~220v. Sa fie o problema cu osciloscopul, sau chiar asta sa fie forma de unda? Link spre comentariu
nel65 Postat Iulie 20, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2016 O greseala nesemnificativa,U1 nu are decat electrolitic,fara 0,1u,dar nici nu e nevoie,la fel cum nici U3 nu are nevoie de 0,1u ,desi are unul prevazut.La U1 si U3 ,condensatoarele de 100uF/25V ,e mai bine sa fie reduse la 22-47u la 25 sau 35 V Link spre comentariu
Vizitator maryan_r85 Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Buna seara, Am realizat si eu acest invertor si am optat ca toate componentele gen IC sa le montez pe socluri inclusiv optocuploarele cu gandul ca daca se vor defecta in timp sa le inlocuiesc usor. Am intampinat insa o problema si anume: cand montez optocuploarele pe placa de baza, placa de comanda realizata cu attiny13 nu mai intra in run (intervine protectia realizata cu LM393). Am pus grila mosfetului la masa printr-un strap si invertorul functioneaza. Am incercat sa gasesc greseli pe cablaj dar se pare ca totul este ok. Incercarea invertorului s-a facut prin legarea la o sursa stabilizata de 24V/5A. Nu stiu daca acest lucru are vre-o influenta. Nu stiu ce as mai putea incerca, astept si o alta parere. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
nel65 Postat August 20, 2016 Autor Partajează Postat August 20, 2016 (editat) Mareste condul de 1n din pin 5 LM393,prin tatonare ,10n-100n.Dar asta afecteaza performantele protectiei in sensul ca o poate face ineficienta . Posibil ca unii din mosii sau IGbt ,ce ai acolo in puntea H,sa nu fie chiar foarte buni ,chiar daca functioneaza cu protectia dezactivata.Un indiciu clar este daca se incalzesc in gol.La mine am folosit varianta cu EG8010 si igbt STGW39NC60VD.Fara radiator stau reci complet chiar si dupa o jumatate de ora.In pinul IFB am 10k+1n,adica 10us timp de reactie a protectiei Sau poti sa faci modulul cu Atmega8 cu softul lui Flopir ,in care dead time-ul este setat la 1 us,ar trebui sa fie in regula si pentru mosi si pentru IGBT in puntea H Dupa ce m-am uitat mai bine ,am vazut ca condensatorii de pe iesire nu sunt ca ai mei .Acolo trebuie sa fie condensatori la 275Vca cu marcajul X2 Editat August 20, 2016 de nel65 Link spre comentariu
Vizitator maryan_r85 Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Problema s-a rezolvat cu un cond de 10n. In puntea H am folosit IGBT din schema si anume STGW39NC60VD, doar ca am folosit doar o pereche de test. O sa schimb eventual si capactitivii de iesire cu ce mi-ati recomandat. Am inteles ca nu mai aveti cablajul placii de baza. Am vazut ca si alti utilizatori l-au cerut. Eu am reusit sa fac o reproducere in eagle care seamana in proportie de 80% cu placa originala. Pentru cei interesati,si daca am acordul dv. as putea sa o urc pe forum. Toate bune! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum