Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor 24Vcc-230Vca_50Hz_ 5000W

nel65

Postări Recomandate

Chinezariile care declara sinus pur ,chiar au sinus pur .Nu e nicio filosofie sa sintetizezi sinus pur in ziua de azi,daca exceptam softul facut de cei care se pricep la asta! In videoul asta facut de mine,semnalul de la secunda 44 ,o fi sinus pur?Eu cred ca e mai frumos decat cel de la retea!

Editat de nel65
Link spre comentariu

Un randament la putere de ieșire de doar 5-10W ai măsurat? 

Sau consumul de mers în gol măcar? 

La cele industriale am văzut ca-i o problema mare cu randamentul la puteri mici de iesire și la consumul de mers în gol. 

Care-i tensiunea de întrare? 12, 24 sau 48V? Pt creșterea randamentului poate ar fi interesant de văzut dacă la puteri mici nu se poate lasă activ doar un invertor și sa plece automat (eventual treptat) și celelalte invertoare pe măsură ce creste cerință de curent. 

Link spre comentariu

24V,din ce-mi aduc aminte ,in gol consumul era sub 0.8A.Pentru mine ,cei nici 20W consumati in gol ,nu erau o problema ,bancul de baterii era la vremea aceea cam 800Ah/24V.Alte masuratori privind randammentul ,nu m-au interesat!

Pentru mai multe invertoare care sa plece pe rand in functie de consumul de curent ,cred ca trebui mai intai sa se rezolve sincronizarea in faza a alternantelor.O solutie ar fi ca in cazul unui invertor ,in functie de consumul cerut la iesire,sa se activeze mai multe etaje cu traful lor,ar fi in faza cu celelalte etaje fiindca au acelasi semnal de comanda.

Link spre comentariu

20W este destul de rezonabil pt un invertor de 5KW.

La un prieten cu invertor industrial tot de vreo 5-6 KW, defapt un controler mai complex cu incarcare de la panouri solare, ii raporta aparatul un consum de ~50W in gol de pe baterii de 48V. Eu personal nu l-am masurat.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
La 17.02.2021 la 20:13, sesebe a spus:

20W este destul de rezonabil pt un invertor de 5KW.

La un prieten cu invertor industrial tot de vreo 5-6 KW, defapt un controler mai complex cu incarcare de la panouri solare, ii raporta aparatul un consum de ~50W in gol de pe baterii de 48V. Eu personal nu l-am masurat.

asa este , chiar si 60w . 

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

Si totus.....Rugam inteleptii CU EXPERIENTA,PRACTICA NECESARA  sa ne ajute cu documentatia pentru  Invertorul de 5kw.Un proiect bun care merita resuscitat.Nu s-au pastrat poze,scheme ....... Multumim si speram.....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

buna ziua. Mi-am luat 10 panouri fotovoltaice de 250w,au Voc 37v si 31v in putere maxima. le-am pus in serie pentru un invertor clona mppSolar care acum e defect. vreau sa imi fac un invertor asemanator adica sa poata functiona direct din panouri livrand 220Vac si mi-am facut un modul care din tensiunea de 340Vdc scoate 220Vac cu EGS002 si singurul lucru ce nu imi convine e ca tensiunea din panouri nu e constanta si intra in protectie. In clona aia de invertor am vazut ca tensiunea din panouri era stabilizata si daca sarcina crestea compensa si din retea(baterii nu i-am pus,sunt scumpe si nu cred ca merita investiti bani in baterii daca este disponibila reteaua nationala). Am cautat pe net si tot ce am gasit legat de stabilizarea tensiunii din panouri e folosirea unui PID controler si algoritmi in MATLAB ceea ce pe mine ma depaseste. Ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Hello,

This project has been around for a long time and continues to provide great value. I hope you can help me retrieve the project's code. I am very grateful for your assistance and wish happiness to everyone. Thank you.

Buna ziua, Acest proiect există de mult timp și continuă să ofere o mare valoare. Sper că mă puteți ajuta să recuperez codul proiectului. Sunt foarte recunoscător pentru ajutor și doresc fericire tuturor. Mulțumesc.

Link spre comentariu
La 04.03.2018 la 13:54, nel65 a spus:

Proiectul din nou...

5000W_v4.rar

Îmi pare rău pentru neplăcerile cauzate, dar fișierul proiectului nu mai poate fi descărcat. Ai putea să-mi oferi un alt link, te rog? Îți urez tuturor cele mai bune și îți mulțumesc pentru ajutorul acordat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări