Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor 24Vcc-230Vca_50Hz_ 5000W

nel65

Postări Recomandate

De aia ziceam si eu,am folosit 1.2mH ,acum se da in documentatii de 3.3mH.El a folosit sarma.Pentru L2 de la iesirea de 340V ,am folosit scurt,adica fara L2

Link spre comentariu

Acea bobina este absolut necesara. 

Daca, sa zicem ca nu te intereseaza rolul ei de filtrare, totusi rolul ei de limitare a curentilor prin tranzistoare este foarte important si fara ea o sa tot crape tranzistorii din puntea H.

Fara ea se formeaza urmatorul circuit:

• condesator filtrare (minusul lui, sute de micro la 350V-400V) -- tranzistor low side -- condesatori filtru iesire 
  • condesator filtrare (plusul lui, sute de micro la 350V-400V) -- tranzistor high side -- condesatori filtru iesire
  • condesatorii filtrului de iesire se comporta ca un scurtcircuit (fara bobina) pt ca trebuie incarcati si descarcati instant cu frecventa puntii H
  • spike-urile de curent create prin tranzistori vor fi limitate doar de elementele parazite de circuit si vor atinge valori imense la care nu pot rezista tranzistorii (cel putin nu mult timp)
Link spre comentariu

Dar acolo sunt igbt-uri .Schema cea de 800W o am  de pe ul alt forum  unde  daca nu ma insel aidescris-o. Atunci ca sfat in partea de  punte H  imi recomanzi igbt si cu TLP.

Link spre comentariu

IGBT-urile sunt mai robuste, la puteri mari se folosesc numai IGBT-uri.

Seriile mai vechi aveau parametrul short circuit withstand time de ordinul 10us, din pacate la seriile noi a scazut la 5us sau chiar mai putin.

Link spre comentariu

Sall. Nelu.  am dat puntea H jos . am pus 2 becuri in serie pe iesirea 340 v   tensiunea  este  340 +- . in gol fara becuri se ridica la 410 .  am pus un semireglabil de 1k in loc la R18 dar nu regleaza nimic este normal ? am schimbat tl431 optocuplorul am controlar rezistentele de 130k  dar nimic. ce mai este de facut? 

Link spre comentariu

Nu ,trebuie si in gol sa stea tot la 340V.Verifica sa fie conform schemei.Verfica prezenta tensiunii de 5V_H ,tensIune furnizata de IC6,deci modulul de sursa auxiliara trebuie sa fie infipt pe placa.

Verifica IC4 .Ce se intampla daca faci scurt colector emitor la IC4

Faptul ca le-ai schimbat ,nu garanteaza ca ai pus altele bune!Asigura-te ca cele de schimb ,sunt bune in alte montaje.

Sunt multe de facut ,insa doar tu ai montajul in fata!

Link spre comentariu

cred ca trebuie sa pun un semireglabil mai mare ,vad ca doar la capat spre 1k  scade un pic de 10v . acum probez.  componentele sant noi si respecta schema . nu pun scoase din alte placi ca nu stii niciodata sant bune sau nu , mai ales la integrate. acum probez si-ti comunic. mersi .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

CITAT (semnatura):   

Invertor 24Vcc-230Vca_50Hz_ 5000W

Este un invertor cu unda sinusoidala pura.Daca vrea cineva sa-l faca exact in varianta prezentata aici ,pun si cablajele.Oricum ,se poate realiza si doar cuprimul trafo,adica doar placa 1,insa puterea nu va fi mai mult de 700-800w. Puntea

Mai scoti din trafuri si tranz. din punte:
inv-nel65.jpg
inv-nel.jpg
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări