Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor 24Vcc-230Vca_50Hz_ 5000W


nel65

Postări Recomandate

Cu un BC nu poți obține curenți de comanda de 10-12A fără sa riști tranzistorii (care sint de 0.5A DC și poate dublu peak scurt) DAR, in același timp, nu vei crea nici problemele de EMC pe care le vei crea cu un driver gen TC445x. 

Probleme de EMC înseamnă să bruiezi toate aparatele ce funcționează cu unde radio (Wi-Fi de exemplu și radiourile) și nu numai. 

Link spre comentariu

Deci sa inteleg  ca asigura si un curent mai mare in partea de  comanda. Ca  pret am  vazut la doar la tme. Ramine  sa le comand si pe urma  sa  fac cablajul atunci.

Link spre comentariu

Pt numai ~1000W deci mai putini tranzistori, cred ca merge și numai cu B-C-uri. Eventual BC639+BC640 care sint de 1A (și peak scurt, usec, peste 2A).

Link spre comentariu
La 02.06.2019 la 12:30, vasile eugen a spus:

Salutare.As avea  nevoie de un invertor de  la 12v la 230V cu o putere de 1Kw -1.5Kw .O schema pentru asa ceva ar avea cineva ?

Bainuiesc ca ar trebui mutata discutia la un subiect dedicat - invertor 12v. Aici este vorba de un proiect la 24v (evident ca se poate adapta pentru 12v dar trebuie recalculate trafurile, etc.). Iar la 12v ........ cam dificil sa obtii 1,5 kW .

 

Link spre comentariu
Acum 32 minute, sesebe a spus:

Pt numai ~1000W deci mai putini tranzistori, cred ca merge și numai cu B-C-uri. Eventual BC639+BC640 care sint de 1A (și peak scurt, usec, peste 2A).

Daca alege sa foloseasca tranzistori in loc de TC,macar sa fie darlingtoni,insa avantajul folosirii de drivere TC nu poate fi atins cu tranzistoare , dpdv al timpilor de  crestere si de cadere si la aceasi pret

Link spre comentariu

Timpii de crestere si cadere foarte mici nu reprezinta un avantaj decit din punct de vedere al disipatiei in momentul comutatiei DAR la un proiect serios trebuie sa se mai tina seama si de alte aspecte, si nu este prima data cind spun asta.

Trebuie facut un compromis intre pierderile de comutatie (care scad cu scaderea timpilor de crestere/cadere) si perturbatiile generate. Mai mult, o comutatie prea rapida va genera si ringhing-uri pe comanda si spike-uri de tensiune pe Drena/Colector, speke-uri ce vor trebui atenuate cu snubere.

Deci intotdeauna trebuie facut un compromis si felul cum se face acest compromis face diferenta intre un echipament/aparat scump de firma si o chinezarie unde se foloseste forta bruta.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua, m-am uitat in tot topicul dupa schema acestui invertor dar nu o gasesc sau e posibil sa fie linkurile expirate. Daca ar putea pune cineva schema invertorului, detaliile trafului (nr spire, diam) as fi foarte recunoscator. Multumesc!

Editat de paulb
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Vreau să fac un modul de convertor sinus DC-AC, doar partea de 340 DC la 220 Ac. Va fi de putere redusă, în jur de 300 W, probabil voi folosi un set IRF 840.

Referitor la condensatorul de la ieșirea de 220AC, cel de după inductanță, ce tip de condensator merge acolo ? Cele tip X1/X2 sunt potrivite? Trebuiesc mai mulți în paralel sau unul singur de 2 uF e ok?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări