Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator cu HEMT-uri

Postări Recomandate

M-ar interesa schema(eventual și cu cablaj) pentru un preamplificator(amplificator de antenă) de zgomot redus, sub 1dB, realizat cu tranzistoare HEMT, gen MGF4919, pentru banda 450-1000 MHz.

Mulțumiri anticipate!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• genugeo85

3

• Spitfire

2

• Rx-Tx

1

Mulțumesc, așa am căutat și eu, dar din păcate nu am găsit o schemă pentru intervalul de frecvență care mă interesează... Din câte știu există amplificatoare realizate de americani, pentru intervalul de frcvență pe care l-am menționat mai sus, cu factor de zgomot undeva pe la 0,4dB, dar cu prețuri prohibitive! Schemele se pare că nu sunt publice... Marea problemă a schemelor cu HEMT-uri, la frecvențe sub 1GHz, este circuitul de intrare, care să facă adaptarea de impedanță cu antena, pentru că se pare că la aceste frecvențe impedanța HEMT-urilor este foarte mare, ele fiind mai ușor de folosit(și implicit cu scheme mai simple) peste 1,5GHz. Mă gândeam că poate există pe forum vreun împătimit al domeniului de RF care să fi experimentat montaje cu astfel de tranzistoare și care ar dori să împărtășească din propria experiență și unui "plezirist" novice în ale electronicii... Încă o dată, mulțumiri anticipate!

Link spre comentariu

La frecvente intre 450-1000MHz nici nu e necesar un asemenea factor de zgomot mic, nu vad la ce-ar folosi, poate la radioastronomie, daca tineti totusi sa folositi HEMT, se poate face un amplificator neacordat de banda larga care va merge bine mersi de la 1MHz la 10GHz.

Pentru banda de mai sus(0,45-1GHz) e deajuns ceva in gen:

http://www.sentex.ca/~mec1995/circ/activant2.html

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări