dzyk2000 Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 Buna seara, are cineva o schema asemanatoare kit-ului din imagine? Kitul se gaseste la miv... dar vreau sa il fac eu si caut de ceva timp schema dar nu am reusit sa o gasesc. Link spre comentariu
maxente Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 (editat) Eu zic ca se poate scoate schema usor daca aveti kit-ul ala Acolo e un integrat cu niste operationale, in rest niste condensatoare si niste rezistente plus potentiometrii, posibil sa mai fie ceva integrate stabilizatoare de tensiune Editat Mai 24, 2015 de maxente Link spre comentariu
albasete Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Sau, vezi ce integrat este acela din kit si cauta scheme cu el, data sheet-ul lui eventual. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 Am cautat pe net ceva asemanator dar nu gasesc, pcb-ul si pozitionarea o pot reproduce din poze dar nu stiu ce piese sunt pe el, ma gandeam ca il are cineva cumparat. Link spre comentariu
flores72 Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 La ei acest kit costa nici 30 ron plus transport. Nu cred ca vei iesi mai ieftin , daca il construiesti singur, ci dinpotriva. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 La ei acest kit costa nici 30 ron plus transport. Nu cred ca vei iesi mai ieftin , daca il construiesti singur, ci dinpotriva. Si satisfactia? pot sa il fac si de doua ori mai scump, nu asta conteaza. Suntem pe un forum cu pasionati de electronica nu de shopping. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Si satisfactia? pot sa il fac si de doua ori mai scump, nu asta conteaza. Suntem pe un forum cu pasionati de electronica nu de shopping. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Cauta pe celalalt forum ca am scos eu schema de la kitul ala si am adaugat un reglaj pentru medii, si apoi am pus schema la cerere acolo, daca nu o gasesti, pun eu maine si aici schema... Link spre comentariu
flores72 Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Poate gasesti aici ceva care sa fie pe placul tau. http://www.elforum.info/topic/2082-scheme-de-corectoare-de-ton/ O seara buna. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 Asta e schema kitului, in original are reglaj de bass si inalte, eu am adaugat si mediile. 1 Link spre comentariu
ovy83 Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 Asta e schema kitului, in original are reglaj de bass si inalte, eu am adaugat si mediile. va rog, are cineva si varianta pcb-ului la aceasta schema?tare as vrea sa-l fac... Link spre comentariu
Marian Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 Schema este scoasa de mine recent de pe placa kitului de la mivarom, n-am facut si cablaj, si nici nu cred ca as avea timp. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 26, 2015 Autor Partajează Postat Mai 26, 2015 Asta e schema kitului, in original are reglaj de bass si inalte, eu am adaugat si mediile. Multumesc Marian, asta e ce cautam, am gasit aseara foarte tarziu in cealalta parte dar e bine sa fie postat si aici, cunosc cateva persoane care il cauta. Multumesc inca o data pentru sprijin. va rog, are cineva si varianta pcb-ului la aceasta schema?tare as vrea sa-l fac... incerc eu acum o varianta de cablaj daca nu te grabesti dar il rog pe Marian sa arunce o privire peste el cand va fi gata Link spre comentariu
ovy83 Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 Multumesc Marian, asta e ce cautam, am gasit aseara foarte tarziu in cealalta parte dar e bine sa fie postat si aici, cunosc cateva persoane care il cauta. Multumesc inca o data pentru sprijin. incerc eu acum o varianta de cablaj daca nu te grabesti dar il rog pe Marian sa arunce o privire peste el cand va fi gata multumesc!abia astept...am unul facut cu tl072 dar reglajele sunt cam soft. "Si satisfactia? pot sa il fac si de doua ori mai scump, nu asta conteaza. Suntem pe un forum cu pasionati de electronica nu de shopping."....bine punctat! desi stau prost cu timpul,prefer sa-l fac,am alta satisfactie.treb' sa invat o data si-o data sa proiectej cablaje... Link spre comentariu
Marian Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 De acord, satisfactia este mai mare atunci cand il faci cu mana ta. Cu ani in urma atunci cand eram cuprins si eu de febra corectoarelor de ton ( "egalizatoarelor" ), le faceam fara cablaj, ma foloseam de un singur tranzistor NPN de semnal, de regula C9014, in configuratie emitor comun pentru amplificare, fixam potentiometrele pe panou apoi lipeam componentele corectiei direct de pinii potentiometrelor, faceam trecere cu sarme intre fiecare si apoi lipeam de ele si tranzistorul, iesea un mic paianjen nu tocmai aratos dar functiona perfect, si eram multumit, acuma parca n-as mai avea rabdarea de asa ceva... Acuma imi este deajuns corectorul de la PC, e mult mai performant oricum. Am pus schema in multisim de curiozitate, si iata rezultatele, intai schema pentru un singur canal: Reglajul pe "flat", adica toate potentiometrele la jumatate de cursa: Un castig liniar de cca 14db incepand de pe la 10hz si pana spre 100khz. Reglajul maxim al inaltelor: Reglajul maxim al mediilor: Reglajul maxim al joaselor: Reglajul minim al inaltelor: Reglajul minim al mediilor: Reglajul minim al joaselor: THD-ul la flat: Concluzii: -Inalte +/-10db la 20khz; -Medii +/-13db pe la cca 500hz; -Joase +19/-20db la 10hz -THD la 1khz cu sarcina de 10k pe iesire, de sub 0,000% atat cat este minimul masurabil cu multisim, ceea ce este excelent zic eu. Se pot face ajustari la fiecare frecventa pentru a aduce reglajul in zona dorita, dar cred eu ca este ok si asa. In caz ca mai doriti si alte simulari pe schema asta ziceti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum