Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit corector,preu si mixer

dzyk2000

Postări Recomandate

Buna seara, are cineva o schema asemanatoare kit-ului din imagine?

Kitul se gaseste la miv... dar vreau sa il fac eu si caut de ceva timp schema dar nu am reusit sa o gasesc.

post-182761-0-28960800-1432498511_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

7

• dzyk2000

7

• flores72

2

• ovy83

2

Eu zic ca se poate scoate schema usor daca aveti kit-ul ala

Acolo e un integrat cu niste operationale, in rest niste condensatoare si niste rezistente plus potentiometrii, posibil sa mai fie ceva integrate stabilizatoare de tensiune

Editat de maxente
Link spre comentariu

Am cautat pe net ceva asemanator dar nu gasesc, pcb-ul si pozitionarea o pot reproduce din poze dar nu stiu ce piese sunt pe el, ma gandeam ca il are cineva cumparat.

Link spre comentariu

La ei acest kit costa nici 30 ron  plus transport.

Nu cred ca vei iesi mai ieftin  , daca il construiesti singur, ci dinpotriva.

Si satisfactia? pot sa il fac si de doua ori mai scump, nu asta conteaza. Suntem pe un forum cu pasionati de electronica nu de shopping.

Link spre comentariu

Si satisfactia? pot sa il fac si de doua ori mai scump, nu asta conteaza. Suntem pe un forum cu pasionati de electronica nu de shopping.

:ewryt45w :aplauze

Link spre comentariu

Cauta pe celalalt forum ca am scos eu schema de la kitul ala si am adaugat un reglaj pentru medii, si apoi am pus schema la cerere acolo, daca nu o gasesti, pun eu maine si aici schema...

Link spre comentariu

Asta e schema kitului, in original are reglaj de bass si inalte, eu am adaugat si mediile.

va rog, are cineva si varianta pcb-ului la aceasta schema?tare as vrea sa-l fac... :inger

Link spre comentariu

Asta e schema kitului, in original are reglaj de bass si inalte, eu am adaugat si mediile.

Multumesc Marian, asta e ce cautam, am gasit aseara foarte tarziu in cealalta parte dar e bine sa fie postat si aici, cunosc cateva persoane care il cauta. Multumesc inca o data pentru sprijin.

va rog, are cineva si varianta pcb-ului la aceasta schema?tare as vrea sa-l fac... :inger

incerc eu acum o varianta de cablaj daca nu te grabesti dar il rog pe Marian sa arunce o privire peste el cand va fi gata

Link spre comentariu

Multumesc Marian, asta e ce cautam, am gasit aseara foarte tarziu in cealalta parte dar e bine sa fie postat si aici, cunosc cateva persoane care il cauta. Multumesc inca o data pentru sprijin.

incerc eu acum o varianta de cablaj daca nu te grabesti dar il rog pe Marian sa arunce o privire peste el cand va fi gata

multumesc!abia astept...am unul facut cu tl072 dar reglajele sunt cam soft.

"Si satisfactia? pot sa il fac si de doua ori mai scump, nu asta conteaza. Suntem pe un forum cu pasionati de electronica nu de shopping."....bine punctat! desi stau prost cu timpul,prefer sa-l fac,am alta satisfactie.treb' sa invat o data si-o data sa proiectej cablaje...

Link spre comentariu

De acord, satisfactia este mai mare atunci cand il faci cu mana ta. Cu ani in urma atunci cand eram cuprins si eu de febra corectoarelor de ton ( "egalizatoarelor" ), le faceam fara cablaj, ma foloseam de un singur tranzistor NPN de semnal, de regula C9014, in configuratie emitor comun pentru amplificare, fixam potentiometrele pe panou apoi lipeam componentele corectiei direct de pinii potentiometrelor, faceam trecere cu sarme intre fiecare si apoi lipeam de ele si tranzistorul, iesea un mic paianjen nu tocmai aratos dar functiona perfect, si eram multumit, acuma parca n-as mai avea rabdarea de asa ceva... :rade: Acuma imi este deajuns corectorul de la PC, e mult mai performant oricum.

Am pus schema in multisim de curiozitate, si iata rezultatele, intai schema pentru un singur canal:

Posted Image

Reglajul pe "flat", adica toate potentiometrele la jumatate de cursa:

Posted Image

Un castig liniar de cca 14db incepand de pe la 10hz si pana spre 100khz.

Reglajul maxim al inaltelor:

Posted Image

Reglajul maxim al mediilor:

Posted Image

Reglajul maxim al joaselor:

Posted Image

Reglajul minim al inaltelor:

Posted Image

Reglajul minim al mediilor:

Posted Image

Reglajul minim al joaselor:

Posted Image

THD-ul la flat:

Posted Image

Concluzii:

-Inalte +/-10db la 20khz;

-Medii +/-13db pe la cca 500hz;

-Joase +19/-20db la 10hz

-THD la 1khz cu sarcina de 10k pe iesire, de sub 0,000% atat cat este minimul masurabil cu multisim, ceea ce este excelent zic eu.

Se pot face ajustari la fiecare frecventa pentru a aduce reglajul in zona dorita, dar cred eu ca este ok si asa. In caz ca mai doriti si alte simulari pe schema asta ziceti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări