suspectu Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 Vreau sa imi fac o piesa cu con mt2. Am mai facut unul si a iesit binicel dar mi-a dat impresia si ca a fost norocul incepatorului. Cum sa fac sa imi iasa unghiul bine si perfect centrat ? Accept orice sfat util in privinta asta. Link spre comentariu
alin 105 Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Ca sa obtii inclinatia corecta la sania portcutit, trebuie sa ii dai inclinatia in felul urmator: -prinzi un ceas comparator in portcutit -in universal prinzi o piesa care are con mt 2 inrtun capat ( in capatul expus) -dai inclinatia teoretica a saniei, dupa care plimbi comparatorul pe con pana acul lui nu mai are miscari + - . -dai bice si te apuci de treaba Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Insereaza punctul 2 si un pic, verifici ca ai centrat conul pe care il iei de reper Cand crezi ca e gata, roteste conul si verifica din nou. Link spre comentariu
suspectu Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 Multumesc de sfat, pare ideea cea mai buna. Sunt in lucru. Am prins mandrina dar cand o invart nu este centrata, presupun ca exteriorul mandrinei nu este perfect centrat. Mai am si conul mic fix pe care nu pot sa il prind drept in universal pentru ca nu are suprafata dreapta, si conul mobil care la fel ca mandrina, pare ca are un mic joc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) Peinde`l intre virfuri. Grig Editat Mai 25, 2015 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
suspectu Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 Am prins un burghiu mare in mandrina, si burghiul in universal. Am obtinut un mt2 centrat bine asa. Dar primul experiement a esuat, nu mi-a iesit bine conul cred ca din cauza jocului saniei, si ea se roteste foarte putin. O sa mai strang ghidurile maine si incerc iar Link spre comentariu
area51 Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) Am de facut aceeasi treaba cu o mandrina stramba. Cred ca fara dispozitivul din link nu scapam! http://mikesworkshop.weebly.com/taper-attachment.html Rebuie si un con MT2 de incredere ca sa copiem inclinarea. Editat Mai 25, 2015 de area51 Link spre comentariu
suspectu Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 Conul mandrinei s-a centrat bine. Ele sunt bine centrate pe mijloc, au probleme doar la carapacea exterioara. Prinzi un burghiu gros (am folosit 12mm) in ea si burghiul il prinzi in universal, iese ok. Foarte interesant dispozitivul. Deci el dezactiveaza surubul de pe axa Y al strungului si cross slide-ul urmeaza axul. Cred ca e totusi prea mult daca nu faci asta zi de zi. Eu probabil o sa cumpar niste blank-uri mt2. Oricum o sa mai incerc maine sa fac unul si vad ce iese, deja am experienta castigata azi. Link spre comentariu
area51 Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Foarte interesant dispozitivul. Cred ca e totusi prea mult daca nu faci asta zi de zi. Eu probabil o sa cumpar niste blank-uri mt2. Oricum o sa mai incerc maine sa fac unul si vad ce iese, deja am experienta castigata azi. 1. Odata facut dispozitivul, poti face mai multe tipuri de conuri: MT1, MT2, MT3... B-uri si daca macar odata te-a scos din necaz merita munca. Odata facut e bun facut, nu mai cere de mancare! 2. Cumperi blank-uri MT2 dar iti trebuie si adaptor MT3-MT2, si daca adaptorul nu este perfect incep nervii!!! Link spre comentariu
suspectu Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 Deja am ramasi de la cnc niste rulmenti liniari si un ax de 12mm, cred ca ar fi perfect ca sa fac scula respectiva. Momentan am prea multe idei in cap de pus in aplicare dar in viitorul apropiat cred ca ma risc sa incerc sa fac scula aia. Link spre comentariu
area51 Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 "Deja am ramasi de la cnc niste rulmenti liniari si un ax de 12mm, cred ca ar fi perfect ca sa fac scula respectiva." Sunt de acord 100%! Eu am sa incep taraneste, saptamana viitoare. Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Dispozitivele de genul ala sunt bune cand ai de facut conuri lungi, peste cat duce sania port-cutit. Altfel, sunt mai mult bataie de cap. Vorbesc din perspectiva mea, pe SN 320 dispozitivul ala are vreo 30 kg (cel facut de fabrica), ca pe ala din poza il indoaie doar inertia saniei Link spre comentariu
almarghi Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Deja am ramasi de la cnc niste rulmenti liniari si un ax de 12mm... am facut eu o scula asemanatoare. am incercat ca si tine cu rulmenti liniari si nu iesea suprafata buna. i-am inlocuit cu o bucsa de alama si e perfect. uzura e zero pentru cate conuri o sa fac eu in viata asta.... Link spre comentariu
area51 Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) Dispozitivele de genul ala sunt bune cand ai de facut conuri lungi, peste cat duce sania port-cutit. Altfel, sunt mai mult bataie de cap. Vorbesc din perspectiva mea, pe SN 320 dispozitivul ala are vreo 30 kg (cel facut de fabrica), ca pe ala din poza il indoaie doar inertia saniei Strungurile noastre (strungul "suspectului" CJ18 respectiv al meu CQ9318) au fiecare greutatea totala jurul a 40 kg!!!!!!!!!! Eu am probleme cu sania port-cutit (daca o aduc in partea stanga si strang pana, cand, o aduc in dreapta, spre capat are joc de 1 mm) si o folosesc doar daca n-am de ales. De exemplu, inclin sania potrcutit cand fac filete (~30 grade) sau daca trebuie alte unghiuri si nu pot sa le fac din inclinarea cutitului. am facut eu o scula asemanatoare. am incercat ca si tine cu rulmenti liniari si nu iesea suprafata buna. i-am inlocuit cu o bucsa de alama si e perfect. uzura e zero pentru cate conuri o sa fac eu in viata asta.... De retinut chestia cu bucsa de alama! Am sa merg pe busca de alama si fara complicatia cu roata melcata, cu care regleaza unghiul. Editat Mai 25, 2015 de area51 Link spre comentariu
suspectu Postat Mai 26, 2015 Autor Partajează Postat Mai 26, 2015 (editat) Eu o sa raman la ideea ca sania portcutit ar trebui sa faca bine treaba asta, poate chiar mai bine decat dispozitivul respectiv, este mult mai rigida. Axul liniar de 12 nu este chiar asa de rigid. Initial cand am pus comparatorul am folosit suportul magnetic pe sanie, acum am facut dispozitiv sa il montez direct in locul cutitului. Cred ca daca scot jocurile din ghiduri o sa reusesc sa scot un con bunicel. Am deja unul facut din sania portcutit care a iesit bine dar am muncit o gramada la el, probe, masuratori si juma de marker consumat, l-am facut mai mult din aproape in aproape. Editat Mai 26, 2015 de suspectu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum