Vizitator benny34 Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 Salut, Sunt in anul 4 la licenta si am un proiect putin cam dificil din punct de vedere al costurilor si complexitatii. Am de realizat 16 placi PCB cu un circuit destul de complex datorita faptului ca am foarte multe trasee (16 led-uri RGB, 3 controllere cu 24 pini, niste rezistente...). Problema este ca ma costa foarte mult sa fac la un producator aceste PCB-uri (cel mai ieftin am gasit la ~650 lei) dar insa nu asta este cea mai mare problema. Problema este ca ar trebui sa testez mai intai circuitul sa vad ca merge totul ok si nu pot sa testez pe un breadboard fiindca am doar componente SMD si de dimenisiuni foarte mici (in special led-urile). Vreo idee de cum as putea sa simulez acest circuit fara a fi nevoie sa fac un pcb de test (ceea ce m-ar costa mult)? Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 Testeaza circuitul,cablajul daca e facut cat de cat corect nu cred ca vei avea probleme. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 benny34 de ce nu faci circuitele pcb manual? Te costa mult sa produci 16 buc deoarece trebuie sa faci proiectul in format electronic film fata spate etc. Daca este dublu placat este mai greu dar nu imposibil. Ce dimensiuni are un cablaj?Exista zeci de programe de proiectare pcb hartie speciala solutie cloroform gasesti in comert. Iti dau eu cateva cablaje duble sa incecrci de 15x10cm. Cativa colegi am vazut ca realizeaza cablaje cu UV. Piesele smd le poti lipi cu aer cald si solder mask. Am lipit si eu manual piese smd cu un pitol de aer cald si nu este greu deloc. Am avut noroc ca am facut cablajele la fosta fabrica de calculatoare felix care nu mai produce acum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum