Voltus Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 Am achizitionat un subler care are cateva pete de rugina . Aveti idee cum se poate reconditiona ? Am inteles ca se pot face ceva operatiuni de brunare ( creste vizibilitatea gradatiilor) precum si o curatare nedistructiva a petelor de rugina . Aveti ceva experiente in acest sens si daca da cam ce solutii ati gasit la aceasta problema ? Link spre comentariu
eugenbt Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 https://csorescu.wordpress.com/2011/02/08/electroliza/ Link spre comentariu
loleksibolek Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 Am scris,dar se pare ca am uitat sa dau posteaza.O picatura de ulei pe locul ruginit (sau motorina) si se freaca cu o aschie de lemn moale.Daca e ruginit rau raman gauri,acum depinde la ce e folosit.Nu dati cu smirghel,bureti abrazivi,electroliza. Link spre comentariu
eugenbt Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 cu electroliza se curata rugina. se mai poate incerca cu Coca-Cola, lasat o noapte si se duce rugina. totusi, Cola are ceva acid in compozitie si s-ar putea sa afecteze si metalul sublerului. ambele solutii au fost verificate personal pe niste carcase de ceasuri. electroliza e mai curata, lasa intr-adevar gaurile unde a mancat rugina, dar in aceasta situatie nu poti face nimic. dupa curatarea cu Cola, trebuie frecat cu folie de aluminiu. electroliza mi s-a parut mai buna. nu am incercat nimic privitor la brunare. Link spre comentariu
Voltus Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 Am incercat cu o solutie de acid citric insa aceasta desi inlatura din rugina innegreste si suprafata metalului fiind necesara apoi o curatare mecanica . Urme de rugina prezinta doar suparafata vernierului care tin mai mult de estetica . Link spre comentariu
puriu Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Pepsi Cola e mai buna, are acid fosforic. Dizolvarea ruginei nu opreste ruginirea in continuare, dimpotriva. Sublerele din otel carbon rezista la rugina daca sunt lustruite si unse. Daca a inceput ruginirea trebuie lustruit locul imediat cu pasta verde pana la oglinda si dat cu ulei. Smirghelul reduce adancimea gravurii. Link spre comentariu
Voltus Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 Dar exista vre-o solutie pentru a face gradatiile mai vizibile . Pe partea mobila gradatiile nu sunt negre ci doar stantate si se vede metalul lucios . Daca ar negre ar fi mai vizibile . Link spre comentariu
puriu Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 Gravura vernierului se degreseaza, se vopseste de doua ori cu un marker negru, se usuca, se lustruieste si se unge. Ceva ramane sigur! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 Baie de ultrasunete? Cauta pe youtube. Link spre comentariu
eugenbt Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 nu merge cu ultrasunete, cel putin la rugina, nu-si face efectul. vorbesc de ceva pentru amatori. cele profesionale nu le-am incercat. daca ajungem la solutii profesionale, vedem ca pretul pentru curatarea de rugina a unui subler (si cu marcajele duse), ajunge de cateva ori mai mare decat pretul unuia nou, clasic sau electronic. la urma urmei, pana si un subler este o "consumabila". Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Lustruire cu lemn de brad si ulei (e mai precisa metoda, dar obositoare) disc pasla mic (pe un dremel) si pasta verde. Daca iti trebuie musai si folosesti des sublerul, ia unul nou (si pastreaza-l uns cu un pic de vaselina). Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 (editat) Subler inox ... In alta ordine de idei , pe site - urile de licitatii apar chilipiruri ... am achizitionat subler electronic Mitutoyo ,nou , 150 mm la pretul de 100 RON ( dupa negocieri ... ) . Nu dau in branci de masuratori ( sant zile cand nu - l folosesc ... ) , dar intretinerea lui e minima . Coroziunea e exclusa . Mai mult trebuie grija la manipulare , desi e modelul " outdoor " , cu rezistenta sporita la produse petroliere si alte chimicale , si cu zona electronica mai bine protejata si etansa . In fine , cu scuze pentru off - topic . Ceva din inox nu e un capat de tara ... In mod curent se gasesc sublere din inox , noi , intre 35 - 50 RON . Precizia e foarte buna ... Editat Septembrie 8, 2015 de gauss Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Eu am unul doar cromat, este tinut la tara intr-o magazie si are peste 10 ani fara pete de rugina, nu cred ca este o idee prea buna cu "slefuitul" decit daca are valoare sentimentala..... Link spre comentariu
keenox Postat Septembrie 13, 2015 Partajează Postat Septembrie 13, 2015 De ce te chinui asa tare? Nu e foarte scump unul nou, fata de cat timp investesti in curatarea asta, si in plus o sa-si piarda din acuratete. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum