Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD2X16

Yo4You

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

6

• sofian

3

• bassbox

3

• bogdanbita

2

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator florinica

Salutare la toata lumea tocmai am conectat si io un display cu controler HD44780 la LPT si e super misto da am folosit alta schema mai misto care imi da control asupra displayului pot sa ii dau on/off backlight-ului din soft, contrast luminozitate.Ca soft de control am folosit LCD Smartiepostez si schema folosita de mine :)Pana aici e totul ok dar vreau ceva mai mult vreau sa conectez un display la USB stie cineva cum sau are cineva vreo schema??

Link spre comentariu
Vizitator florinica

pai banuiesc ca este deajuns pentru ca de fapt folosesti cam un sfert din cursa potentiometrului. eu am avut la indemana unul de 22k si nu m-am chinuit sa mai caut altul mai mic :)Pe USB stie cineva ceva :d

Link spre comentariu
Vizitator florinica

pai daca tie iti place asa e ok eventual poti sa ii pui o rezistenta ca sa mai reduci contrastul incearca cu 50 ohmi sau 1k si vezi ce iese :)Tot nu mi-a raspuns numeni pe USB stie cineva cum se conecteaza un display??

Link spre comentariu
Vizitator florinica

Pegas am pus in loc de potentiometrul de 22k unul multitura de 2 k si merge perfect fara probleme si de fapt din el folosesti doar jumatate deci ar merge si mai mic iar in loc de rezistenta de 100 de ohmi de la backlight poti sa pui tot un potentiometru ca sa poti controla nivelul de lumina al afisajului.Dar la ce ma gandeam eu :snakeman: in loc de rezistenta de 100 ohmi nu se poate adapta un fotorezistor ca sa se regleze luminozitatea displayului in functie de lumina din camera??Are cineva idee de vreo schema micutza pentru asa ceva?

Link spre comentariu

eu nu as micsora valoarea rezistentei de 100 ohmi... doar as pune in serie cu ea o fotorezistenta de 100..200ohmi si ... gatalegat de semireglabilul/potentiometrul ala de 22k ... avand in vedere ca un capat e conectat la 5V, iar celalalt la masa, pe cursor este o tensiune intre 0 si 5V, in functie de pozitia lui... daca e de 22k prin potentiometru trec 0,227mA daca e de 2k trec 2,5mA ..ideea e sa nu se creasca valoarea lui peste 22k, ceea ce determina un curent prin potentiometru mai mic... care poate sa nu fie de ajuns pentru afisaj (de obicei, acel "consumator" nu "trage" mai mult de 1/10..1/5 din curentul prin potentiometru/semireglabil care aci e un divizor rezistiv de ternsiune)

Link spre comentariu
Vizitator florinica

M-am invartit o gramada dupa o fotorezistenta mai mica ca valoare da nu am gasit toate care le-am gasit erau de ordinul sutelor de k am acasa cateva dar tot asa sunt de pe la 50k pana la 400 sau 700k.Referitor la displayul conectat la usb ma gandeam la un convertor rs232 de la usb la paralel ce ziceti am vreo sansa sau nu merge nici asa?

Link spre comentariu
Vizitator florinica

mda este interesanta dar am ceva indoieli in privinta ei in schimb am gasit una super tare si foloseste display d nokia 3310 o sa o postez poate mai are cineva nevoie de ea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări