Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD2X16

Yo4You

Postări Recomandate

SalutNu stiu la ce sectiune trebuia sa deschid acest topic si am ales la diy in fine.Vreau sa fac un tester de module LCD 2X16 ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva informatii???Precizez ca are controler HD44780A00Am construit la frecventzmetre cu PIC si nu afiseaza nimik acuma vreau sa vad is bune LCD-urile de ceva sau nu.Am vazut ca ptr ecranele de la nokia3310 se pot lega la portul paralel al PC-ului acestea ce am eu nu se pot lega????

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

6

• sofian

3

• bassbox

3

• bogdanbita

2

Top autori în acest subiect

Cea mai simpla aplicatie se poate face in felul urmator:Iei una bucata eprom sau eeprom paralel si programezi secventa de semnale pe care le trimiti lcd-ului.Cu un circuit numarator "dai" adresele epromului si astfel ai un test standard pentru unul sau mai multe tipuri de afisoare. Nu mai ai nevoie de calculatoare sau controllere.Daca programarea unui eeprom paralal sau a unui eprom pare ceva complex, se poate programa chiar mai usor un microcontroller pentru a testa lcd-uri.Dar cel mai simplu tester posibil este chiar portul paralel al calculatorului, legat direct la LCD. Exista pe net programe de test LCD sau un plugin la winamp care iti afiseaza texte pe un ecran lcd conectat la portul paralel (numele melodiei, etc.).

Link spre comentariu

Datzi si voi va rog muran-gura detalii cum sa conectez acest afisaj pe portul LPT DB25 portul are 25 de pini iar afisajul fiind fara backlight are 14 pini :partyman: Software am gasit mai putin partea hardware de conectare la portul LPT

Link spre comentariu

Sarumana multumesc de schema am gasit ceva am facut si nu merge dar vad ca asta e diferita acuma o testez pe asta :partyman:EditGata Multumesc domnului sofian ca ma ajutat cu acel link si domnul cu schema functioneaza beeton e super afisez ce melodie canta la PC :smt003 Deci cred ca mi defect programatorul de PIC16F84 :-s altfel nu am explicatzii :weedman: Va multumesc mult ca m-atzi ajutat :supz: Stima

Link spre comentariu

Eu nu cred ca programatorul este defect ci pur si simplu nu se "pupa" initializarea lcd-ului scrisa in hex-ul care il ai tu cu tipul de LCD pe care l-ai atasat tu montajului...Si eu am avut o mica problema cu afisarea pe acele LCD-uri de 2x16 si pana nu am schimbat subrutina pentru initializare a LCD-ului nu am reusit ....Toate cele bune!

Link spre comentariu

Zerro sa sti ca ai dreptate la concluzia asta am ajuns si eu oricum programatorul stiu ca e bun ca am facut la mai multi electronisti ce depaneaza TV-uri si is super incantatzi are un MAX232 si un CD4093BEE o schema dintr-un conexclub mai vechi :naughty:

Link spre comentariu

Spune cati pini are mufa si cum sunt ei ordonati (1linie, 2 linii).Fa o poza si pune aici. In principiu, ar trebui sa fie la fel, dar eu am acasa un afisor VFD cu 2x16 sau 2x20 caractere, nu mai stiu, care are alta configuratie a pinilor si inca nu am reusit sa-l pun in functiune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări