Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calibrare aparate de masura audio

Vizitator

masoara corect aparatele  

15 membri au votat

1. 1. masoara corect aparatele ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

5

• Nonny149

4

• gauss

3

• d2134

2

Top autori în acest subiect

Pt condensatori am un Heathkit IT-11 cu ochi magic care e beton la a verifica rezistenta de izolatie la condensatori  si un Agilent UT-1731 digital care stie tot despre R,L si C si Impendante. Agilentul stie sa masoare si ESR dar la rezistenta de zolatie ii da clasa vechitura aia de Heathkit care testeaza pana la 600Vcc si vede curenti de fuga de 1µA.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Pe langa faptul ca am nevoie de ele mai e si o ''boala'' de a sti exact pe ce te bazezi, altfel poti bantui doua zile sa cauti un defect aiurea.  Cel mai bine stie Dan Cod, am vazut ce colectie are si stiu ca a lucrat multi ani in service unde vine unul si-ti tranteste pe masa o dihanie de aparat si nu ai cu ce sa-l masori  sau schimbi piese ''la nimereala'' pt ca nu le poti masura. Vorba aia, fara scule esti ca frizerul fara foarfeca, tunzi clientul cu ciobul.

@valderama zicea ca grosul dotarii sta in creier, eu cred ca degeaba ai mintea lu' peste din .. nu faci bici . Ma tot gandesc cum e sa te tunda unul cu o foarfeca care ...ciupe.

Vad ca a votat @Emil 1986, negativ, fara sa scrie si de ce, astept o justificare pt votul ala.

Link spre comentariu

Aveti dreptate ! Cum sa spun :masina e si logan ,masine e si mercedes,dar sunt difente intre ele.

Acum daca tot mi-am clatit ochii as vrea sa vad si ce staii de lipit- dezlipit aveti !

Link spre comentariu

Eu tot as vrea cateva poze postate la topicul laboratoare de electronica cu poze cu toate aparatele daca se poate.Pentru clatirea ochilor.

Link spre comentariu

Vad ca a votat @Emil 1986, negativ, fara sa scrie si de ce, astept o justificare pt votul ala.Si eu as fi curios de ce si mai ales daca chiar stie ce a votat?sau doar asa de amorul artei.

Link spre comentariu

Nici pe mine nu ma pasioneaza subiectele pe audio,insa sculele prezentate sunt o incantare pt ochi.N-as baga mana in foc pt acuratetea masuratorilor facute,insa din experienta vorbesc,cine acumuleaza asemenea baza materiala nu o face pt a se lauda cu ea ci pt a o pune la treaba.Si daca tot exista asemenea scule,ar fi pacat sa credem ca toate indica balarii si masuratorile sunt doar de fatada.Primul lucru care il fac la o achizitie este sa vad ce poate scula,daca e buna primeste ok pt treaba,daca are abateri,incerc sa o aduc la adevar,altfel nu pastrez pe masa de lucru butaforie.Mai mult ca sigur ca nu sunt singurul care procedeaza asa...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări