Vizitator Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 Salutare electronistilor! Am realizat o schema a unui invertor de 100w.cu 2n3055. Toate bune si frumoase pana cand am probat si nu a functionat deloc... Am verificat oscilatorul,functioneaza perfect,am verificat si restul schemei... totul ok. Precizez ca am folosit un singur 2n3055 deoarece nu am iar celalat tranzistor este de putere mai mica ( SDT9060). Asta sa fie cauza? si mai am o intrebare... pot sa folosesc TIP35? daca ii pun rezistor de putere pe fiecare emitor al tranzistorului va functiona? Astept lamuririle voastre! Multumesc! Stima. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 (editat) Normal ca nu e in regula sa ai doi tranzistori diferiti,cu timpi de raspuns diferit in configuratie push-pull,chiar daca frecventa e relativ mica.Pune in emitorii tranzistorilor de putere(in cazul de fata 2n3055 )rezistori de 0,1 ohmi/10 W...verifica totusi si infasurarea de iesire (cea de 220v) a trafului sa nu ai spire in scurt.Ti-am lasat si un MP... Editat Mai 23, 2015 de daniel_88 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 multumesc de raspuns Daniel! ,sa fac rost de tranzistori si am sa public aici niste poze si un video. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 Vezi ca se gasesc tip3055 in capsula 247 si sunt chiar identici cu cei in capsula to3,ca si caracteristici . Succes Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 (editat) Stiu ca sunt,dar prin zona mea nu se gasesc...] Multumesc oricum de precizare! Editat Mai 24, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 Stiu ca sunt,dar prin zona mea nu se gasesc...] Puneti "zona" la profil ca nu va urmareste DNA. Iti fac cadou TL494 si 2 mos-uri, numai sa nu va vad cu scheme din secolul 19! Vezi si asta: http://danyk.cz/menic230_4_en.html Mi-e rusine sa recomand un strain, dar baiatul acesta are tot ce trebuie pt un electronist amator: http://danyk.cz/index_en.html Cu noi discuti detaliile realizarii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum