Dr.L Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 - racirea si "metalul" de fixare la vad facute special, din aluminiu si cu aripioare verticale E totusi vorba de stop, nu de far. Daca la o suprafata asa de mare se ajunge la racire de genul, pe cel din spate o sa-l cam doara ochii. Spun din experienta, am facut un al 3-lea stop (cel din mijloc) cu niste amarate (de fapt cele mai ieftine de la TME pe atunci, ~30-50 bani/buc) de leduri de 5mm. Cam 20-25 buc, alimentate cu 20mA, driver pasiv. Intensitatea e putintel mai mare ca a stopurilor originale. Daca puneam leduri superluminoase sau mai puternice sau mai multe (deci nici macar toate deodata), lumina ar fi fost mult mai intensa si inutil de neplacuta pt cel din spate. E totusi un proiect simplu, daca se alimenteaza banda de leduri printr-un LDO 1117 de 12V + protectie la supratensiune pe intrarea sa, e indeajuns. Si luminiozitatea se stabileste din rezistente suplimentare inseriate cu banda. Am mai facut iluminari de bord, alimentate cu LM7809 si singurele probleme aparute in ani de zile au fost conexiunile (unde era cositor) corodate si intrerupte de catre lipicul tip plastic cald (glue gun). Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 Sunt convins ca ai dreptate, insa cu leduri bune cu randament bun si facand macar insule mai corpolente pe PCB-ul de fixare care ar trebui sa fie flexibil. Cu asa multe leduri cum vrea plus randament bun cred ca si 5mA per string ar da prea multa lumina pentru spate. Ca driver s-ar potrivi perfect cele din driverele de leduri pentru ecrane... care nu are probleme pana pe la 5W si un randament peste 90%. Iar 5W ar fi overkill si pentru semnalizare nu vorbesc pentru pozitie. Chiar si driverul pasiv are sanse (dar daca motocicleta are 6V nu poti pune mai multe de 2 pe string... de aia ziceam boost - desi cred ca totusi e instalatie de 12V). Ce spuneam eu era pentru un incepator, si tinand cont de agresivitatea mediului auto. Cu cineva care evident ca nu are experienta este bine din punctul meu de vedere o supradimensionare evidenta pentru ca in mod sigur vor fi locuri deficitare si macar supradimensionarea sa fie acoperitoare. Link spre comentariu
Vizitator adidas Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 (editat) Multumesc de raspunsuri! Am luat ceva de pe ebay aseara si cand ajunge in tara voi reveni pentru sfaturi. In special pentru o protectie. Ce am cumparat: http://www.ebay.com/itm/361124688121?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Aceste protectii se pot cumpara de undeva? Luminozitatea as vrea sa fie o idee mai mare decat cea stock. Nu cred ca voi deranja pe nimeni in spate, ca masura de protectie mereu stau la 10-15m in fata celui care ma urmeaza. Sau ma las depasit. Asta in caz ca merg noaptea, ceea ce nu se intampla. Editat Mai 29, 2015 de adidas Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 30, 2015 Partajează Postat Mai 30, 2015 1. 68 dolari? la banii aia putei sa -ti faci ceva chiar bun. Par a fi si flexibile si watterproof, dar cu racirea este in coada de peste, sa speram ca e si ea luata in calcul. Lumina prea puternica pe stopuri te deranjeaza si daca vinovatul este la sute de metri distanta... Plus ca nu poti zice "o idee mai mare" pana nu ai produsul in mana sa-l probezi, ce spunea Dr.L este mai mult decat corect, usor poti sa gasesti leduri "orbitoare". "Smart IC controller" e ceva total eliptic... sa fie incorporat in unitatea water-proof? sau e unitate separata si acolo probabil se poate interveni sa scazi curentul. Daca produsul este bun si controlerul e separat atunci sgur ai si protectie inclusa in el, deci nu te agita. Daca nu, TVSuri gasesti la mai orice magazin de elctronica mai rasarit, cativa lei bucata. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Mai 30, 2015 Partajează Postat Mai 30, 2015 SmartIC controller e doar un mosfet care stinge roşul când aprinzi galbenul, dar na, aşa e marketingul. 1 Link spre comentariu
Vizitator adidas Postat Mai 30, 2015 Partajează Postat Mai 30, 2015 Dxxx, ai dreptate. Cred ca cel mai bine astept sa primesc produsul si apoi revin cu review-uri. Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 31, 2015 Partajează Postat Mai 31, 2015 Cum probabil MihaiC are dreptate - la banii dati vezi si nu te zgarci si pune ceva protectie, ca inseamna ca ea lipseste. Poate chiar mai bine pentru ca este "banda led" (wow, cat sunt de alergic la asta...) ar merita ca in loc de "protectie" tipica sa conectezi si cu rol de protectie si de reglare a intensitatii luminii niste stabilizatoare de tensiune pe fiecare ramura, si daca folosesti 317 ai avea protectie macar pana pe la 50V (40V ICul + ca este flotant si se insumeaza tensiunea de iesire). Cum 317 e serial vezi ca ii trebuie radiator (desigur in functie de curent), si oricum pune inaintea lui si TVSul ca sa il protejezi si pe 317. Link spre comentariu
Vizitator adidas Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 Cam la asa ceva va referiti? http://www.niqro.3x.ro/LM317_2/minipowersupply.htm Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 Gasesti sute de scheme cu 317, asta e una dar in alt context, de la retea. Cel mai bine ai schemele din DS. Dar si asta merge, insa evident ca transformatorul si puntea de diode + filtrajul nu au rost, la fel ca si ledul martor. In afara de a le elimina pe respectivele, adauga macar un TVS la intrare - piciorul IN. Prin varierea tensiunii la iesire obtii variatia curentului prin leduri. Principial ar trebui doua astfel de stabilizatoare unul pe pozitie si unul pe semnalizare, insa depinde de schema in care te conectezi, posibil sa poti trece totul pritr-un singur montaj daca ai comun V+. Oricum si cu 2 bucati costul este o mica fractie din cel de achizitie al ledurilor. Link spre comentariu
Vizitator adidas Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 (editat) Mi-a ajuns LED-ul de la chinezi. Pare calitativ, lumineaza puternic. Daca intrerup circuitul de Yellow de la jumatate si il alimentez din celalalt capat e vreo problema? Cam asa arata: Editat Iulie 6, 2015 de adidas Link spre comentariu
Vizitator adidas Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 (editat) Are si un "adaptor" care face ca lumina galbena sa aiba prioritate. Daca conectez fara acest "adaptor" la 9V ledurile se aprind mai tare, cu adaptorul, cam la jumate. La 12V nu am vrut sa incerc. Prin adaptorul ala, ledul consuma 270 mA. Ledurile sunt grupate cate 5 si au doi rezistori de 151. Ce o insemna, nu stiu Editat Iulie 6, 2015 de adidas Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Fara suparare insa iar deviem in zona auto in care exista niste reguli stricte. Daca "Motorul" omului nu e prevazut cu acest lucru si-o fura de la garcea de nu se vede. Am mai specificat si cu alte ocazii. orice modificari la instalatia de Frina , Directie si Iluminat se sanctioneaza. Doar daca obtine omologarea la R.A.R. Merge si banda cu LED-uri . Combini anumite led-uri pina obtii culoarea dorita. Iei o banda de 70 cm iar culorile verde si albastru le intrerupi la mijloc lasi doar rosul alimentat continuu cu doua rezistente. Una pentru contact iar cand calci frina sa treaca printr-o rezistenta un pic mai mica , ca si valoare , astfel incat sa ajungi la rezistenta nominala din care obtii maximul luminos saumacar 80% din fluxul luminos. Vezi ce rezistenta ai pentru maximul de flux luminos si faci asa: Maxim luminos pe rosul 50 ohmi . Pentru jumatatea fluxului luminos , adica doar pozitie , pui o rezistenta de 100 ohmi. Pe firul pe care vine frina pui o rezistenta de 62 ohmi sau47 ohmi .dar legi dupa rezistenta de 100 ohmi. La semnalizare e simplu , Masa - semnal de la semnalizarea becului si rezistenta ca sa obtii un flux de lumina nici prea orbitor si nici prea slab. In limitele datasheetului LED-urilor / benzii RGB. Multi nu vor fi de acord cu ceea ce zic eu dar eu am pe pozitii LED-uri albe ( politia nu zice nimic daca in acelasi corp bagi LED-uri de aceeasi culoare - zisa de varul meu politist la rutiera ) diar cu o rezistenta. Dr-L stie discutia avuta pe daewoo forum . Se iau de benzi colorate , modificari in afara lampilor standard de semalizare si alte traznai facute in afara designuli standard al masinii...... Daca imi bagam LED albastru in far deja eram bun de amenda. Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Sa luam lik-urile pe rind. DrL stie ca sunt si pe gmc forum si mai am postari si pe acolo. Utilizatorul @Abramburel de acolo e artizanul multor giumbuslucuri: http://www.elforum.info/topic/60017-confectionare-stop-led/ http://www.elforum.info/topic/31500-releu-semnalizare-pe-leduri/ http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/27058-releu-semnalizare-electronic/ http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/22550-becuri-cu-led-uri-matiz/ http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/21281-becuri-led-pt-stopuri/?p=321960&do=findComment&comment=321960 Link spre comentariu
Vizitator adidas Postat Iulie 24, 2015 Partajează Postat Iulie 24, 2015 Gata si montajul meu! Pe aceasta cale vreau sa va multumesc tuturor pentru sugestii dar in special domnului Dxxx pentru tot ajutorul acordat, incepand de la sugestiile primite pe mesageria privata si pana la finalizarea montajului, acesta fiind in totalitate realizat de dumnealui. Pe scurt, aveam nevoie de un montaj pentru o banda cu leduri bicolore (rosu/galben), care sa realizeze 3 functii: lumini de mers, frana si semnalizare, stabilizate la 12V si cu protectie. Mai jos sunt doua poze cu montajul realizat, urmand ca Dxxx sa va ofere detaliile procesului si lista componentelor utilizate. PS. In cateva zile voi monta sistemul pe motocicleta, urmand sa va prezint rezultatul final. Link spre comentariu
aygun Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Asteptam noutati despre montajul pe jucarie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum