Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HDD de laptop

tinel

Postări Recomandate

Intrucat hardul de pe laptop e pe duca trebuie sa-mi cumpar altul. Am incercat sa ma informez de pe net dar informatiile sunt contradictorii. Imi poate recomanda cineva un HDD fiabil ?

Link spre comentariu

Ce fel de laptop aveti?...ca  daca e unul mai vechi...ati putea sa luati un hdd care sa nu se potriveasca....adica dvs v-ar trebui un hdd cu interfata IDE si ati putea lua unul SATA(acestea gasindu-se foarte usor)

Editat de elmar
Link spre comentariu

Asus X55A cu SATA2. Fiind inca in garantie , as incerca sa-l duc la service , dar nu stiu daca hardul cu baduri se incadreaza la garantie..

Sigur ca se incadreaza la un schimb in garantie , daca soft-ul propietar producatorului , raporteaza erori.

Link spre comentariu

N-am incercat cu vreun soft de la Hitachi , dar la scanare HDDRegenerator imi raporta peste 400 de bad-uri...Problema e ca nu-i mai gasesc factura..

Link spre comentariu

E destul de greu sa dovedesti ca sunt bad-uri pe hdd...facute din cauza producatorului acelui laptop...bad-urile apar din cauza socurilor mecanice (mai ales in timpul funcionarii leptopului) si din cauza opriri bruste a hdd...in mod normal acest lucru nu ar fi posibil decat cu "ajutorul" utilizatorului...folosind laptopul fara baterie sau cu bateria defecta...

De aici se pot trage concluzii de genul..."defectul e din cauza utilizatorului"...si veti fi nevoit sa suportati costul reparatiei!

Eu cred ca puteti gasi un hdd nou ...identic cu acela din laptop...sau poate doriti sa-i puneti un hdd mai bun?

Din pacate ...unul imun la socuri nu cred ca  o sa gasiti!Chiar daca unii producatori se lauda cu astfel de hdd-uri...poate un sdd ?!

Link spre comentariu

E destul de greu sa dovedesti ca sunt bad-uri pe hdd...facute din cauza producatorului acelui laptop...bad-urile apar din cauza socurilor mecanice (mai ales in timpul funcionarii leptopului) si din cauza opriri bruste a hdd...in mod normal acest lucru nu ar fi posibil decat cu "ajutorul" utilizatorului...folosind laptopul fara baterie sau cu bateria defecta...

De aici se pot trage concluzii de genul..."defectul e din cauza utilizatorului"...si veti fi nevoit sa suportati costul reparatiei!

Eu cred ca puteti gasi un hdd nou ...identic cu acela din laptop...sau poate doriti sa-i puneti un hdd mai bun?

Din pacate ...unul imun la socuri nu cred ca  o sa gasiti!Chiar daca unii producatori se lauda cu astfel de hdd-uri...poate un sdd ?!

Nu trebuie sa dovedesti nimic.

Un hard disk cu bad-uri aflat in perioada de garantie se schimba fara doar si poate.

Nu exista asa ceva la nici la nici un producator de hard-uri, la absolut la nici unul.

Pe nici un certificat de garantie ,emis in lumea asta nu ai sa gasesti referire la scoaterea din garantie din cauza bad-urilor.

Garantia se poate refuza din alte motive : in special defecte fizice gen: conector date sau conector alimentare rupte, elemente de indentificare ilizibile, adica eticheta hard-ului din care reiese seria si pn-ul este "deteriorata"si nu se mai poate face indentificarea lui,

Pentru circuit /placa electronica impuscata , si aici va fi tratat in garantie , pentru ca este vorba de un notebook si nu de un hard de sine statator, atat timp cat ai respectat conditiile de garantie.

Un soc in exces este raportat de softul de verificare la fel ca si o temperatura de lucru peste o anumita limita si doar atunci pot incerca discutii , dar de regula in practica si mai ales in cazul de mai sus , se exclude : omul a cumparat un notebook si garantia se presteaza pentru notebook / echipament / nu se duce cu hard-ul , nu umbla in notebook , ca sa se genereze discutii.

Producatorul si distribuitorul, implicit service-ul autorizat Asus isi asuma garantia.

Si bad-urile nu apar numai din cauza socurilor.

@ tinel

Te poti duce linistit la garantie, Euro Sevice Center presteaza service-ul la Asus si-s ok , atat timp cat notebook-ul se incadreaza in conditiile de garantie

Editat de comanici
Link spre comentariu

Va pot asigura ca laptopul n-a incasat nici un soc .Daca ar fi fost trantit cred ca s-ar fi cunoscut , la cat de fragil e lucrat ! Desi are performante bune raportat la pret , e asa de ,,subtire'' lucrat , ca a ajuns sa-i cada un surub de la  capacul din spate...

Cautand pe net am vazut ca acest hard (Hitachi Travelstar Z5K500) e setat ca , pentru economisirea energiei , daca nu e folosit,  dupa 8 sec. parcheaza capetele de citire.Ma gandesc ca de aici ar fi beleaua. 8 secunde e putin si capetele de citire se misca frecvent si avand in vedere ce tolerante au , ar fi

usor sa atinga discul.

La scanarea cu HDDRegenerator mi-a scos hardul Ok pana la 60% , dupa care au inceput sa apara bad-uri continuu.Ma gandesc ca la service sa nu-mi reformateze partitiile astfel incat  C-ul sa fie in zona OK.

Pentru orice eventualitate am luat in calcul si cumpararea unui nou HDD. Ma gandeam la un WD black , dar lucrand la 7200rpm ma gandesc sa nu fie mancator de curent si zgomotos ; dar macar sa fie fiabil...

Link spre comentariu

Eu as incerca un ssd pe laptop. Nu stiu daca merita sa iti ti laptop-ul blocat cine stie cate zile prin service-urile de la garantie pentru ca la final sa iti monteze vre-un hard chinezesc, o firma de care nu a auzit nimeni. SSD-ul ar fi o imbunatatire si la viteza si la consum

Link spre comentariu

cineva din cartier are un Asus x550 si,din cauza unei cazaturi a inceput sa " cloncane" hdd-ul,bad-uri. i-am spus sa incerce la garantie,m-ai are un an si ceva. s-a dus la Iasi,cu hdd-ul praf ,la portul LAN era o clapita care prindea mufa ...si aia rupta. l-a primit acasa dupa 3 zile cu hdd-ul inlocuit si portul lan reparat. cost 0. de fapt a platit curierul 19lei.

merita sa incercati.

Link spre comentariu

SSD nu as vrea, din motive de spatiu si fiabilitate ; din ce-am citit pe net se pare ca ,,se duc'' cam dupa vreun an...probabil din cauza setarii memoriei virtuale ,dar n-am chef sa fac experimente.

Laptopul e folosit pt. multimedia si browsing , nu pt. jocuri ,asa ca performantele actuale sunt suficiente.

Nu stiam ca exista hard diskuri chinezesti . Stiam ca sunt doar 3-4 firme cunoscute si atat...

@ovy83- Hardul meu nu face nici un zgomot , functioneaza normal , nu se incalzeste (38 de grade zice Everest) doar cateodata imi spune Win-ul ca unele fisiere sunt corupte iar in scanare se blocheaza.In toamna , dupa scanarea cu HDDregenerator mi-a refacut cam 50 de baduri in 2 zone,acum dupa ce-a ajuns la 450 am oprit scanarea, ca n-avea rost sa continui.

Link spre comentariu

Harddisk-ul asus original din Asus T100. Daca asta este din fabrica, asta o sa primesti si la garantie. Pe cand chiar daca nu ai avut asa ceva din fabrica, e posibil la garantie sa iti monteze asa ceva.

Prefer sa fac o investitie cat se poate de minora intr-un hard serios, chiar daca, capacitate mai mica, dar sa stiu ca nu pierd datele de pe el la fiecare cateva luni.

Posted Image

Editat de suspectu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări