Vizitator alexghn Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 Buna ziua, Acum ceva timp am achizitionat prin intermediul unui site cunoscut de anunturi cu Pick-up Unitra G 602 C HI-FI. Estetic este impecabil, nu cred ca a fost folosit foarte mult. Problema insa consta in faptul ca turatia platanului este foarte mare, mult peste turatia de redare normala. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi, eventual o schema electrica a acestui aparat pentru a putea rezolva aceasta problema. Va multumesc. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 (editat) Verificati traductorul de turatie daca este aprins becul si eventual daca fotorezistenta functioneaza, ansamblul traductor poate arata fizic asa sau asa . Editat Mai 23, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator alexghn Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 Am verificat. Traductorul de turatie pare in regula. Ce altceva ar putea fi? Link spre comentariu
naetv Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 (editat) sa nu fie data viteza pe 45 !!!! altceva decit traductorul de turatie nu are ce sa fie - daca viteza era mai mica putea fi si motorul sau ceva mecanic , asa .. traductorul - fotorezistenta - duce la un montaj electronic ce poate avea si un reglaj Editat Mai 23, 2015 de naetv Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 (editat) pare in regula. Pare sau este in regula? Daca se observa lumina si cu multimetrul ati verificat sensibilitatea fotorezistentei, masurati corectitudinea tensiunlor, regulatorului de turatie. Aici http://velradio.narod.ru/radio/g602b.gif gasiti schema. Editat Mai 23, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
blueicon Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 Incercati sa schimbati electroliticii. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 (editat) schimbati electroliticii. Dupa parerea mea, inainte de orice actiune de inlocuire a unor piese, trebuie indentificate care anume, in urma masuratorilor. Editat Mai 23, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
naetv Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 Dupa parerea mea, inainte de orice actiune de inlocuire a unor piese, trebuie indentificate care anume, in urma masuratorilor. la vechimea lui , poate nu ajuta schimbarea condensatorilor dar de stricat nu are cum sa strice dar asta era cu efectul stroboscopic pe marginea platanului - daca reglati din potentiometru se simte ceva ? Link spre comentariu
Vizitator alexghn Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Am verificat din nou fotorezistanta, este in regula. La fel si ansamblul traductor. In schimb Tensiunile masurate nu corespund cu cele din schema, Sunt mai mari. Sa fie de vina tranzistorul T2? Pare sau este in regula? Daca se observa lumina si cu multimetrul ati verificat sensibilitatea fotorezistentei, masurati corectitudinea tensiunlor, Unitra G602 motor.gif regulatorului de turatie. Aici http://velradio.narod.ru/radio/g602b.gif gasiti schema. Am verifiat tensiunile. Nu corespund cu cele din schema. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) Verificati prin inlocuire C1. Ce tensiune aveti la conexiunea C1 cu R 1, daca introduceti un element opac intre fotorezistenta si bec, variaza? Editat Iunie 1, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator alexghn Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Intre conexiunea C1-R1 si masa am 10 V. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Indiferent daca introduceti o suprafata opaca intre bec si fotorezistenta? Link spre comentariu
Vizitator alexghn Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Indiferent. Aceasi tensiune de 10 V o am in punctul respectiv. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) Pai atunci cum ati masurat fotorezistenta care la intuneric trebuie sa prezinte o valoare de cca. intre 500K si o valoare de ordinul Megaohmilor http://www.cooking-hacks.com/skin/frontend/default/cooking/pdf/LDR-Datasheet.pdf in functie de model? Editat Iunie 1, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator alexghn Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Am demontat-o . La intuneric avea aproximtiv 500 K si la lumina peste 20 M Am inlocuit si condensatorul C1. Nu s-a schimbat nimic. Turatia este tot mare. Cu reglajul fin dat la minimum . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum