Vizitator remus_im Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 (editat) Va salut, detin amplificatorul din titlu care are 3 dintre tranzistoare in scurt, 2SC3263 si 2SA1294. Cu ce tranzistoare imi recomandati sa le inlocuiesc? Multumesc. Editat Mai 22, 2015 de remus_im Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 Trebuiesc schimbati TOTI pe canalul defect, chiar daca au scapat unii dintre ei. Incearca sa gasesti MJL-uri on semiconductor. Schimba si prefinalii desi mai rar se defecteaza. Link spre comentariu
Vizitator remus_im Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 (editat) Sunt de pe amandoua canalele cei arsi, daca îi schimb pe toti, 36 in total, depaseste bugetul, ma gandeam la ceva cu caracteristici apropiate de cei originali. Editat Mai 22, 2015 de remus_im Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 Eu ti-am dat un sfat, acum tu stii. Trebuiesc pusi exact ca originalii, pentru ca au anumite caracteristici, nu ii poti amesteca cu altii. Fii istet, schimba-i pe toti, faci treaba ca la carte, ceilalti buni ii revinzi si recuperezi din paguba. Sau schimba pe un canal cu MJL-uri, pe celalalt canal completezi cu originalii ramasi din canalul unde ai pus MJL-uri, si ramii si cu rezerve. Insa vei avea un canal cu originali si unul cu MJL-uri, este cea mai ieftina solutie. Acolo nu te joci cu ciurucuri clone, vor trosni instant la alimentarea aia. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 Da, cam scump, plus mult de munca. Pt solutia ieftina scoate unul dintre aia intregi si compara-l cu piesele noi. DAca intre vei avea beta mult mai mare de la 1A in sus, ii mai cresti rezistenta din emitor cu vreo 50% din valoare. In felul asta mai echilibrezi disiparea intre finali. Nu masura beta doar cu multimetrul pt ca se face la curenti mici, ceea ce e irelevant. Nu e mare lucru de testat, iei o sursa de 12V, emitorul la masa, in colector pui o rezistenta asa incat sa limiteze curentul la 1, 3, apoi 5A cu celalalt capat la +. Baza o conectezi la 12V printr-un potentiometru de putere, sau mai multe rezistente care vor determina curentul. MAsori raportul dintre curentii necesar de baza pt anumiti curenti de colector pt ambii tranzistori. Evident tranzistorul pe radiator si nu sta un secol pana sa masori ceva. Pt PNP inversezi polaritatile. ASta evident in cazul in care nu iti permiti Si sincer, acel amplificator nu merita o reparatie asa scumpa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 Nu stiu ce ai baut, dar imi place, LIKE colega! Doar timp si indeminare sa aibe(a), am stat zeci de ore in debara, imperechind TOT ce am lucrat pina acum, la 5A si 20V alimentare pe sarcina fixa. Dar a iesit treaba... Link spre comentariu
Vizitator remus_im Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 Am inteles, multumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 Spor la treaba si revino cu rezultate pozitive si citeva poze! Ai aici etajul final, multumiri lui Victor ca le-a uplodat pe un forum vecin: Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Va salut, detin amplificatorul din titlu care are 3 dintre tranzistoare in scurt, 2SC3263 si 2SA1294. Cu ce tranzistoare imi recomandati sa le inlocuiesc? Multumesc. le poti inlocui cu 2SA1943 si 2SC5200 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum