MaesTTro Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 (editat) Buna ziua, am realizat acest termometru http://www.joyta.ru/1161-usb-termometr/ . Apare problema, calculatorul si programul il detecteaza cind il introduc in portul USB ,dar nu pot efectua calibrarea. Ma intreb , oare tranzistorul KT315 e de vina?Rusul l-a ales gresit? Editat Mai 22, 2015 de MaesTTro Link spre comentariu
elmar Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 (editat) E posibil sa fie si tranzistorul de vina...i-ati verificat factorul de amplificare?Dupa cum am inteles eu de acolo ...trebuie sa fie mai mare de 100!Daca as fi in locul dvs ...as monta in locul lui R1 o rez de 18k inseriata cu un semireglabil multitura de 5k...asa ati putea aduce la zero sau la 100*C... Exlicati mai detaliat ce probleme aveti...apare o erroare soft ? sau cum nu puteti sa-l calibrati? P.S. Toate rezistentele din montaj trebuie verificate si sortate pentru valorile trecute in schema! Editat Mai 22, 2015 de elmar Link spre comentariu
MaesTTro Postat Mai 22, 2015 Autor Partajează Postat Mai 22, 2015 E posibil sa fie si tranzistorul de vina...i-ati verificat factorul de amplificare?Dupa cum am inteles eu de acolo ...trebuie sa fie mai mare de 100!Daca as fi in locul dvs ...as monta in locul lui R1 o rez de 18k inseriata cu un semireglabil multitura de 5k...asa ati putea aduce la zero sau la 100*C... Exlicati mai detaliat ce probleme aveti...apare o erroare soft ? sau cum nu puteti sa-l calibrati? P.S. Toate rezistentele din montaj trebuie verificate si sortate pentru valorile trecute in schema! Problema s-a rezolvat, domnul care il testa, a introdus tranzistorul intr-o sacosa si intimplator s-au scurtcircuitat terminalele rezistorului, nu mi-am dat seama din start. De aceea nu se calibra. Am schimbat si tranzistorul, KT315 nu face fata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum