Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lcd Panasonic cu probleme la invertor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wlfu

14

• sesebe

7

• cornel1962

4

• micro

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 5 ani mai târziu...

Nu am mai deschis inca un topic. Am o problema similara, la un monitor Dell U2410f, care foloseste in invertor tot controller-ul OZ9966SN.

Initial, am avut o problema la o lampa. Acum, toate lampile se aprind pentru aprozimativ 12 secunde, apoi se sting.

In functionare, pe pinii de semnal de la invertor am 3.2V, 1.7V, respectiv 0.01V. Cand se stinge, am 0V,  1.5V, respectiv 0.07V. Tensiunea de 24V este constanta.

Care ar putea fi problema? Ar putea doar sa sesize lipsa panel-ului, care nu este inca montat, sau ar trebui sa lumineze continuu, chiar si in lipsa acestuia? LED-ul de Power ramane albastru si dupa stingerea lampilor.

Editat de micro
completare
Link spre comentariu

e destul de batran ,posibil lampi uzate,dezactivati protectia oz9966sn,si testati pe rand lampile,vedeti daca sant diferente de luminozitate ,lumina rosiatica.....,sau chiar nu lucreaza vre-un canal sau lampa,testati lampa suspecta pe alt canal,sau canalul suspect pe alta lampa si va lamuriti,dar totusi posibil ca si nemontarea panelului sa fie o cauza,nu cred sa fii intalnit,la monitoarele del,sau altele,dar la laptopurile dell am intalnit,

https://www.google.com/search?q=oz9966sn+remove+protection&oq=OZ9966SN+&aqs=chrome.1.69i57j0l2j0i395l5.2913j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 3 ore, micro a spus:

Nu am mai deschis inca un topic. Am o problema similara, la un monitor Dell U2410f, care foloseste in invertor tot controller-ul OZ9966SN.

Initial, am avut o problema la o lampa. Acum, toate lampile se aprind pentru aprozimativ 12 secunde, apoi se sting.

In functionare, pe pinii de semnal de la invertor am 3.2V, 1.7V, respectiv 0.01V. Cand se stinge, am 0V,  1.5V, respectiv 0.07V. Tensiunea de 24V este constanta.

Care ar putea fi problema? Ar putea doar sa sesize lipsa panel-ului, care nu este inca montat, sau ar trebui sa lumineze continuu, chiar si in lipsa acestuia? LED-ul de Power ramane albastru si dupa stingerea lampilor.

Ce problema ați avut lao lampa și cum ați rezolvat ? ...ați inlocuit-o cu alta noua ?

Link spre comentariu

Lampa intra intr-un conector din cauciuc conductor, pe care l-am gasit carbonizat. Am eliminat conectorul si am lipit lampa direct la placa, cu un fir.

https://drive.google.com/file/d/1PcpOZEm6yhCBgp5LOZ97oSBFUL-7TXUt/view?usp=sharing

Asa arata acum, cu toate lampile aprinse, pentru 12 secunde:

https://drive.google.com/file/d/1EvnKKElbZThGim63J18kWmlL3lxqvoZq/view?usp=sharing

Lampa de sus a fost cea cu problema.

O sa incerc sa elimin si protectia, temporar, sa vad cum se comporta, dar va trebui sa identific si sa elimin cauza problemei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări