Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lcd Panasonic cu probleme la invertor

Postări Recomandate

Modelul este tx-32le8p .

Sursa PSC10236D ,invertor KLS-EE32HK14M .

Problema este urmatoarea : se aprind neoanele pentru 3-4 secunde dupa care se sting  iar apoi  intra in protectie si lumineaza intermitent ledul rosu.

Am demontat ecranul si foliile  si am observat ca neoanele se aprind toate si lumineaza puternic in cele cateva secunde cat stau aprinse.

Am incercat cu un alt model de invertor care corespundea la mufa ,model PPW- EE32FH-0 , de pe un tv Lg de 37 inch si cu acesta singura diferenta este ca neoanele stau aprinse putin mai mult 7-8  secunde si are timp sa-mi apara si imaginea normala pe ecran dupa care tot asa intra in protectie .

Tensiunile par  in regula , atat cele de 24 volti de la invertor cat si cele de pe placa de baza.

Mai am si o placa de baza identica pe care am montat-o si defectul este acelasi.

Nu stiu ce sa cred ,oare sa nu duca sursa desi tensiune de 24 volti este corecta ?

Editat de wlfu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wlfu

14

• sesebe

7

• cornel1962

4

• micro

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am intalnit recent panasonic cu acelasi ecran si invertor,la care am gasit crapaturi in plasticul ce sustine soclu neaoanelor,descarca la masa in tabla panoului lcd,

Link spre comentariu

am intalnit recent panasonic cu acelasi ecran si invertor,la care am gasit crapaturi in plasticul ce sustine soclu neaoanelor,descarca la masa in tabla panoului lcd,

...aceiasi problema am intalnit-o si eu la panasonic viera(sasiu lgp24), plasticul crapat cu urme vizibile de scurgeri la masa....se curata si se lipeste cu silicon cald, sau cu un plastic de buna calitate.bafta!

Link spre comentariu

treb' sa fie ceva acolo...probate si pe alta placa si la fel se manifesta,deci este. sa v-a uitati cu atentie la capetele neoanelor ,poate este unul innegrit ,ala papa mai mult curent,firele care vin la mufe poate au izolatia distrusa si fac scapari sau,in cel mai rau caz,ccfl-urile imbatranite.

Link spre comentariu

Ar fi bine sa le decuplesze , cate una , apoi sa o puna la loc , apoi alta ..........

Sau proba cu alte lampi .

Dupa explicatiile date de initiator , si eu cred ca de la lampi este problema , sau poate nu a masurat bine tensiunile . Ar fi bine sa masoare din nou tensiunea de 24v , pe acea perioada , in care lampile stau aprinse . Tensiunea PFC cat este ?

Link spre comentariu

Deci am pus alt cadru complet de pe un lcd LG tot de 32 inch care nu era obosit la neoane si cu invertorul original de pe Panasonic face aceeasi problema .

Cu invertorul celalalt  si cadrul nou de pe Lg-ul de 32 inch functioneaza ,nu se mai sting lampile si nu mai intra in protectie.

Deci parerea mea este ca invertorul original este defect iar lampile originale sunt obosite.

Acum intrebarea mea este urmatoarea: pot pastra invertorul bun sau sa cumpar unul identic cu cel defect  ?

Intreb deoarece parca ar diferi putin notatiile in mufa.

Acestea sunt:

La invertorul original de Panasonic (care este produs tot de LG) notatiile sunt:

1) la 5) sunt Vin 24v

6) la 10) sunt GND

11) ADIM

12) On/Off

13) EXT/PWM

14) STATUS

La invertorul cu care functioneza notatiile sunt:

1) la 5) sunt 24v

6) la 10) sunt GND

11) VBR-A

12) ON/OFF

13) Ext /dim

14) STATUS

Sunt compatibile cele doua invertoare la pinii 11 si 13 sau sa inversez ceva ?

Ceilalti pini par cu aceleasi notatii  .

Editat de wlfu
Link spre comentariu

Am pus rezistenta 10 Kohm /0.5W si face aceeasi problema cu invertorul original.

Am imagine si iluminat 5 secunde dupa care intra in protectie si clipoceste ledul rosu.

Am legat rezistenta la masa ,sper ca asa trebuia.

Alte idei ?

Sa cumpar alt invertor ?

Sau sa schimb integratul OZ9966SN ,acela sa fie defect ?

Link spre comentariu

Am avut una din cuple sparta pe jumatate dar am izolat acel loc.

Oricum asa cum am mai spus mai sus am facut proba si cu un alt panou cu alte invertoare si problema este aceeasi deci dupa mine putem exclude varianta cu scurgeri la masa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări