Vizitator Loredan Bucur Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 Salutări! Vreau să fac un dispozitiv comercial ce va integra funcții de GSM / GPS / Bluetooth / FM. O variantă ar fi să cumpăr plăcuțe separate pentru fiecare dintre ele. Altă variantă ar fi să cumpăr doar modulele GSM/GPS/etc și să le pun pe același PCB. Întrebarea mea este: în al doilea caz am nevoie de vreo certificare pentru produs? E vreo diferență de cerință între breakout boards cumpărate de pe Sparkfun spre exemplu și plăci făcute de mine? Link spre comentariu
Vizitator Loredan Bucur Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Mă poate îndruma cineva către un site oficial de unde pot lua mai multe informații în legatură cu certificarea dispozitivelor wireless? Link spre comentariu
one Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 (editat) Harmonized Standards CE Directives CE Marking Depinde mult ce va fi produsul final: aparat casnic, aparatura de laborator, etc. La GSM nu cred ca va trebui sa recertifici. Cauti pe situl producatorului sau ceri o declaratie de conformitate cu normele CE care intereseaza, specificand standardul dupa care s-a facut certificarea. Apoi cred ca poti sa faci o auto-certificare, sa declari ca produsul corespunde si poti aplica marca CE. Atentie caci pentru aparatele care cad sub directiva gaz (si pentru altele nu imi amintesc exact), nu poti face auto-certificare ci trebuie sa te adresezi unui organism autorizat. Sub directiva gaz intra centralele termice de exemplu. Editat Iunie 8, 2015 de one Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 (editat) ... Centralele termice intra sub directiva GAD... Directiva gaz este pentru altceva (reglementeaza operatori, certificarea lor, de etc.)In ceea ce priveste certificarea....depinde de domeniul in care se utilizeaza, precum si mediul (ATEX etc) Editat Iunie 8, 2015 de Eusebiu Angelescu Link spre comentariu
Mondan Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 Trebuie doar o declaratrie de conformitarte cu normele in vigoare pe care o dai tu. Si...succes la vanzari. Link spre comentariu
one Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 ... Centralele termice intra sub directiva GAD... Directiva gaz este pentru altceva (reglementeaza operatori, certificarea lor, de etc.) GAD = Gas Appliance Directive = Directiva gaz. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 (editat) GAD = Gas Appliance Directive = Directiva gaz. ....Nu vreau sa intru intr-o polemica cu dumneavoastra dar este un pic eronat. Astfel: - Directiva GAD ( cum bine ati mentionat ) este directiva Consiliului Parlamentului CE nr. 2009/142/EC si trateaza aparatele de utilizare consumatoare de combustibili gazosi ( boilere, cazane etc). Dupa cum cunoasteti textul directivelor se transpun in legislatiile nationale a tarilor membre, prin urmare in Romania a fost transpusa prin HG 775/2011 privind stabilirea masurilor pentru supravegherea pietei aparatelor consumatoare de combustibili gazosi si stabilirea conditiilor de introducere pe piaţă a acestora, respectiv "celebra" PTA1-2010 - directiva "gaz" este de fapt Directiva 2009/73/CE......altceva. Ea a fost preluata in legislatia in Romania prin Legea 123/2012 cu modificarile ulterioare..... Mai multe detalii gasiti si in http://leg-armonizata.minind.ro/noua_varianta_02_12.html PS: pentru dl. @Mondan.....fata de exprimarea "....Trebuie doar o declaratrie de conformitarte cu normele in vigoare pe care o dai tu...." probabil faceti referire la "declaratia de conformitate a producatorului". In realitate sunt cateva domenii unde sunt necesare/obligatorii si certificarile efectuate prin asa numitele "organisme notificate" ( vezi DVGW...Qualita gas... etc). Exista si in Romania o lista cu Organismele notificate ( gen ISCIR etc)......n-am la indemana dar o cautare gogu rezolva problema. Am exemplificat mai sus cateva domenii unde sunt necesare aceste certificari. ( spre exemplu in Germania daca un produs folosit in gaze/apa nu are certificare DVGW ....atunci nu se foloseste ...chiar daca are marcaj CE) Editat Iunie 9, 2015 de Eusebiu Angelescu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum