Vizitator viobio Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 (editat) Asta este schema amplificatorului,scoasa de mine . 2XECC83/12AX7 4XEL34 2X40W Este varianta cu volum motorizat si rc,doar pentru volum. Editat Mai 21, 2015 de viobio Link spre comentariu
Patefon Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 Sigur rezistorul de la grila primului tub la masa are valoarea de 1K? [EDIT] Nu am văzut prea bine. Pare a fi de 1Meg. De curiozitate, ai apucat sa măsori ce curenți de mers in gol aveau tuburile finale uzate? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 (editat) Rezistenta din grila primei triode amplificatoare,are valoarea de 1M,scuze pt scrisul meu.Nu am masurat curentul de repaos ,la sosirea ampului,a venit defect,o siguranta din catozii tuburilor finale(de pe un canal)arsa.La verificare am observat ca un tub nu primea tensiune de negativare,este un defect tipic acestui amplificator.Am testat tuburile finale pe catometru,nu am inlocuit tuburile cu altele noi,la verificarea pe catometru am gasit tuburile cu emisie intre 60% si 95%,tubul cu 60% este cel care a ramas fara negativare,mai mult ca sigur ca s a inrosit ,pina s a ars siguranta,am observat ca multe tuburi dupa ce au anodul rosu,mai functioneaza dar li se reduce emisia.Am inlocuit toti semireglabilii stoc cu unii multitura,pentru un reglaj mai usor si mai precis .Pentru a evita un alt eventual defect,cauzat de lipsa tensiunii de negativare,am montat cite o rezistenta ,pe fiecare semireglabil,intre capatul cald si cursor,in cazul in care cursorul nu mai face contact cu pelicula rezistiva,tubul primeste o tensiune de negativare mare,prin acea rezistenta si se blocheaza,folosesc acest artificiu de mult mult timp.In poze se observa siguranta arsa si noii semireglabili pentru bias.Amplificatorul costa 15000lei,pt aceasta suma aveam asteptari mult mai mari . Editat Mai 22, 2015 de viobio Link spre comentariu
Untold Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 Rezistenta pusa intre capatul cald si cursorul semireglabilului de negativare este o solutie excelenta, am avut la un amplif cu 6P3S rezistenta de negativare dezlipita intr-un capat si m-am ales cu anod inrosit, dar am observat repede pentru ca se auzea si rau canalul respectiv.Observ ca multa lume aplica acest artificiu, ceea ce inseamna ca este un lucru bun. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 (editat) Rezistenta pusa intre capatul cald si cursorul semireglabilului de negativare este o solutie excelenta, am avut la un amplif cu 6P3S rezistenta de negativare dezlipita intr-un capat si m-am ales cu anod inrosit, dar am observat repede pentru ca se auzea si rau canalul respectiv.Observ ca multa lume aplica acest artificiu, ceea ce inseamna ca este un lucru bun.Amplificatorul stoc nu are montate acele rezistente,intre capatul cald si cursor,nu am intilnit aparatura "de magazin" care sa aibe montate acele rezistente,doar cirpacii/ciocanarii/pseodoelectronistii se gindesc la detalii.Rezistentele incercuite nu sunt cele de care vorbesc,sunt rezistentele de 22K,inseriate cu semireglabilul de bias,spre masa. Editat Mai 22, 2015 de viobio Link spre comentariu
zal Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 (editat) Am făcut următoarele precizări, din punctul meu de vedere, pe un alt forum, sînt valabile şi aici. Ar mai fi şi alte amănunte care nu se pupă cu reclama şi preţul. Aveam altă părere privind poze de pe net pînă să-l văd pe ăsta desfăcut. Sper că alte modele sînt mai bine făcute, altfel cine le cumpără le reconstruieşte obligatoriu dacă vrea ceva de calitate. Ar mai fi cîteva observaţii de făcut. De exemplu, masa montajului ajunge la carcasă doar printr-un şurub de prindere al mufelor de intrare, axul comutatorului de surse nu e aliniat şi mişcă toată placa cu mufele, secundarul trafo de ieşire e ptr o singură sarcină, deşi pe eticheta trafo apar două, 4 şi 8 Ohmi, semireglabilul anti brum e ineficient şi de o valoare prea mare. Ciudăţenia e că secundarul trafo de ieşire e legat în antifază, capătul ''cald'' la masă şi cel ''rece'' la ieşire. Miezurile trafo sînt destul de mici, sub 15cm2, la nivele normale şi medii de audiţie nu par să limiteze jos banda audio.Defazorul tip catodină putea fi optimizat mai precis.Altfel se aude normal ptr categoria lui de putere şi schema folosită, tensiunea anodică se menţine rezonabil la volum mare (poate ar fi meritat nişte diode mai forţoase decît 1N4007 în punte). Nu am constatat piese care să se încălzească în exces în interior.Zgomotul de fond e acceptabil, poate s-ar fi ameliorat mai mult cu un drosel, că e loc suficient pe şasiu, în loc de o simplă rezistenţă. Personal, aş fi montat cond de filtraj în interior, aşa cum sînt acum (prinşi doar prin lipire de un cablaj prin găurile date în şasiu, fără coliere) sînt expuşi diverselor agresiuni, iar praful sau alte substanţe pot ajunge uşor la terminale amorsînd un scc cu şasiul.Iar cireaşa de pe tort, telecomanda, nu foloseşte decît două butoane din vreo 40, cele de +/- volum, altfel spectaculos cu periscopul transparent şi luminat cu led albastru cînd recepţionează comenzi.Finisajele sînt bine făcute, şasiul din inox e solid, despre combinaţia coloristică nu comentez. Sensibilitate cam mare a intrării, există cîte un etaj cu un tranzistor pe fiecare canal. Singura lui vulnerabilitate ar fi alimentarea stabilizată cu o diodă zener de 12V şi rezistenţe serie din tensiunea anodică de peste 500V.Ceva de criticat ar fi cîteva piese lipite pe unde s-a putut, nefiind prevăzute pe cablajele folosite.De lăudat ar fi montajul tip ''păianjen'', uşor de urmărit, simplu de reparat.Ca o problemă de securitate sînt rez de citire a curentului anodic de repaos, montate chiar în anozi, unde-i tensiunea mare. Personal aş fi folosit rez montate în catozi.Piesele sînt de calitate bună fără a fi de fiţe.Cam atît pînă acum. Editat Mai 22, 2015 de zal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum