Vizitator Bandean Flaviu Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 Buna. Sunt nou pe aici si nu prea stiu foarte bine la electrica. Am o problema la un amplificator auto Crunch MXb4125. O inceput dintr-o data sa iasa fum, noroc ca aveam portbagaju deschis si aveam si capacu de la amplificator desfacut sa se raceasca umpic, ca se imfierbantasera tare. Cred ca se topisera un canal :-?. As avea o intrebare, oare as putea sa scot ala de acolo si sa functioneze statia ok? Statia are 4 canale si as pune subwooferul pe celelalte doua( e pus in bridge). Va pun o poza sa va dati seama despre ce vorbesc, sper. Astept un raspuns. Mersi. Link spre comentariu
Electronicserver Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 Toti mosfetii din sursa si piesele adiacente afectate trebuiesc inlocuite,nu scoase. Link spre comentariu
Vizitator Bandean Flaviu Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 Poi numa acolo so ars, si ma gandeam ca pot renunta la canalul asta si sa il pun pe celelalte. Link spre comentariu
Electronicserver Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 Ce ai in poza e sursa amplificatorului care e mort. Poti sa-i scoti pe toti si folosesti celelalte canale in punte pt subwoofer. Eu nu recomand improvizatii. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 (editat) Buna. Sunt nou pe aici si nu prea stiu foarte bine la electrica. Defectele de acest gen pot fi : 1. Din cauza ca pur si simplu a cedat tranzistorul, dar trebuie neaparat verificat daca nu a "tras" cu el si alte componente. 2. Poate un defect ceva mai major care a dus la defectarea tranzistorului - acelasi lucru trebuie verificat alte componente. Parerea mea este ca trebuie dus la un atelier, din cauzaca nu e prea sigursa il pui in functiune asa. Am vazut in ultimele luni cam multe automobile incendiate....si nucredca iti surade ideea de a rica sa-l pui in functiune asa sau sa-l repari tu fara prea multe cunostinte tehnice in domeniu electric - electronicii este de fapt, de aici se subantelege ca nu faci diferenta intre ele si nu e ok sa te bagi tu la reparat...nu sunt rau, ci doar am punctat deoarece in general cineva care nu are cunostinte tehnice in domeniu....se poate lasa cu fum si uneori chiar cu pagube materiale (in cazul tau sa arzi difuzorul sau sa faci mai mult rau amplificatorului, sau sa sa se lase cu fum fie la amplificator fie la sistemul electric al automobilului) Editat Mai 21, 2015 de Ionut Remus Link spre comentariu
Vizitator Bandean Flaviu Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 Oricum o sa o duc la reparat pe maine cred, am luat exact codul de piesa http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/stp60nf06-p-9064 asta e, acuma sa o verifice si cineva sa nu se fi dus si altceva.. Multumesc mult. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 Trebuie schimbate toate mosfeturile din SMPS. Verifica si driverul (TL494, KA7500 sau SG3525 clasice la auto smps), eventual si tranzistorii din buffer totem pole. Nu evita si verificarea rezistentelor din portile lor, chiar daca arata intacte, pot fi intrerupte, modul respectiv nefiind comandat, greul fiind dus de ceilalti. Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 Daca ii lasa-i capacul poate nu se ardea, o parte din caldura era disipata chiar de capac (daca era din tabla de fier sau aluminiu). Trebuie avut grija sa pui piese originale...sunt multe facaturi pe piata. Link spre comentariu
Vizitator Bandean Flaviu Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 M-am gandit mai bine si nu cred ca o sa o repar. Am fost azi la un electronist, ii de la sursa, si ma costa undeva la 80 de lei schimburile, pentru ca trebuie sa schimbe si o dioda si inca ceva pe acolo, si mai bine stau inca o luna, si imi cumpar o statie noua. Link spre comentariu
JARRELL Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 Si eu sunt de parere ca nu se merita s-o repari; seria asta de la Crunch nu a fost prea grozava, de fapt doar amplifurile fabricate de Zed Audio pt. Crunch merita a fi luate in seama! Link spre comentariu
ilinca liviu Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 la un ground zero gzp 1.10k am aceiasi problema cu tl494 l am verificat 90%e oke intra tensiune in el.are tensiune pe intrare dar nu imi scoate nici o tensiune pe iesire.tensiune care ar trebui sa atace mos urile..ceva pareri.?mosurile sunt bune.zenerurile sunt bune rezistentele sunt bune Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 7, 2015 Partajează Postat Iunie 7, 2015 Schimba si TL494 ca sa fii sigur. La TL494 ai putea verifica daca apare Vref=5V la pinul 14 si semnal de tip rampa la pinul 5. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum