mihaighe Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 O sa revin cu ceva impresii cand ajung fiarele si le montez. Poate ne delectezi si cu ceva poze cand vine. Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 (editat) desigur. am sa deschid un alt topic cu evolutia constructiei panaramei, n-am vazut pe aici ceva similar.nici eu n-am luat masina cu totul, nu stiu daca am specificat clar. La banii aia iei o cutie cu fiare care le montezi singur. Te scapi cu prelucrarile de suruburi si taiatul de profile. In rest mai e nevoie de motoarele pas cu pas, controller si sursa. La mine am prins in aceasi bani si spindle-ul ala jenibil de 300w de pe toate site-urile chinezesti.masina se gaseste si cu totul facuta, evident mai scumpa dar n-am vrut pentru ca vine echipata cu niste motoare nema17 plapande rau, din poze pareau ceva gen sub 1Nm. iarasi atentie ca chestia asta, respectiv cnc3040 cum o gasiti pe net, vine facuta sub mai multe variante, respectiv exista si un model cu suruburi trapez si spindle de 200w. Ala nu se merita la banii aia. Tot asa umbla vorba de o varianta cu suruburi cu bile 1605, eu n-am gasit decat cu 1204, pe care am si luat-o. UPS zice ca pe 2 noiembrie ajung fiarele la mine. desigur. eu n-am luat masina cu totul, nu stiu daca am specificat clar. La banii aia iei o cutie cu fiare care le montezi singur. Te scapi cu prelucrarile de suruburi si taiatul de profile. In rest mai e nevoie de motoarele pas cu pas, controller si sursa. La mine am prins in aceasi bani si spindle-ul ala jenibil de 300w de pe toate site-urile chinezesti.masina se gaseste si cu totul facuta, evident mai scumpa dar n-am vrut pentru ca vine echipata cu niste motoare nema17 plapande rau, din poze pareau ceva gen sub 1Nm. iarasi atentie ca chestia asta, respectiv cnc3040 cum o gasiti pe net, vine facuta sub mai multe variante, respectiv exista si un model cu suruburi trapez si spindle de 200w. Ala nu se merita la banii aia. Tot asa umbla vorba de o varianta cu suruburi cu bile 1605, eu n-am gasit decat cu 1204, pe care am si luat-o. UPS zice ca pe 2 noiembrie ajung fiarele la mine. Editat Octombrie 26, 2015 de matzah Link spre comentariu
daniel_88 Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Urmaresc cu interes topicul deoarece vreau si eu sa realizez ceva de genul, doar ca voi incerca sa il fac cu piesele mele. Oricum abia astept sa il terminati si sa il puneti la treaba. Spor la mesterit . Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Nu esti singurul Daniel88 Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 (editat) da, daca aveam cu ce face prelucrarile, incercam sa fac de la 0 masina de dragul de a o face. Problema e ca nu prea iesi mai ieftin. De exemplu, cnc-ul care il fac m-ar costa in total cam 3000 lei, respectiv 2000 mecanica+spindle, 590 electronica + motoare (o lichidare de stoc in germania, tot prin ebay, insemnand 3 motoare 1.9Nm, sursa, controller si ceva cabluri), 130 lei unitate amarata cu port paralel, restul fiind maruntisurile (suruburi, buton e-stop, mufe etc). Nu mai iau inca o sursa pt spindle, am ceva toroidale pe acasa, bobinez unul si cam asta e. daca faci singur,se renteaza doar daca ai ceva scule prin casa deja. Eu nu stiu pe nimeni in oras sa-mi prelucreze la strung suruburi, sa-mi taie profile drept, sa mai rectific ceva. Nu faci asta acasa cu un flex si o bormasina de mana. Fireste, cauti, mai apelezi la unul, ii trimiti altuia surubul prin curier sa ti-l faca pe strung si tot asa. Dar in timp si bani nu stiu unde ajung..De asemeni, daca vrei "fite" de-astea gen lant port cablu, suporti aluminiu pt motoare, limitatoare nu stiu de care sau ce o mai fi.. sari si de 3000 lei cu siguranta.acum, daca vrei sa iei de la chinez suruburi cu bile dai vreo 1000 lei lejer pe setul de axe, adica suruburi prelucrate la capete si poate si axe ghidaj. le aduci in romania, platesti inca 24% tva din start. apoi tot trebuie sa faci batiul masinii, sa cumperi rulmentii liniari, suporti axe etc. nu stiu pe unde iesi... Doar sa mergi pe suruburi trapez.. Editat Octombrie 27, 2015 de matzah Link spre comentariu
daniel_88 Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Saptamana asta imi vine un strung, tocmai pentru astfel de scopuri l-am luat. Voi incerca cu bare filetate, poate chiar trapez, nu-i musai sa umble pe bile, daca e uns bine, nu cred ca apare uzura curand. Vom vedea...deocamdata ma documentez . Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 (editat) http://www.ebay.co.uk/itm/262089588128?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITasta e kitul de mecanica pe care l-am luat, intre timp chinezul l-a mai scumpit din ce vad.http://www.ebay.co.uk/itm/171477962668?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITasta e electronica la cel mai mic pret. nu sunt mai proaste decat celelalte chinezarii, sunt aceleasi ciorbe reincalzite de toti vanzatorii de pe acolo. de-asta merita sa cauti ce e mai ieftin.ambii trimit prin curier, primul cu ups al doilea cu dhl, deci cu tracking number. Editat Octombrie 28, 2015 de matzah 1 Link spre comentariu
florianmro Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 http://www.ebay.co.uk/itm/262089588128?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITasta e kitul de mecanica pe care l-am luat, intre timp chinezul l-a mai scumpit din ce vad.http://www.ebay.co.uk/itm/171477962668?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITasta e electronica la cel mai mic pret. nu sunt mai proaste decat celelalte chinezarii, sunt aceleasi ciorbe reincalzite de toti vanzatorii de pe acolo. de-asta merita sa cauti ce e mai ieftin.ambii trimit prin curier, primul cu ups al doilea cu dhl, deci cu tracking number.Am 2 placi pe 4 axe ca ea comandata de tine , sunt o mizerie , trebuiesc aduse modificari Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 (editat) Daca te referi la controllere, da stiu, sunt niste porcarii notorii, le voi modifica. Cu primul upgrade voi lua controller nou si un spindle mai serios. Ideea e ca repet, la nici 600 lei am luat 3 steppere si o sursa care sunt cat de cat ok. In bani am iesit mai bine decat ce e in romania similar la vanzare. Controllerul il consider "cadou" oricum voi cumpara in viitor controllere separate pt fiecare motor.Spindle-ul de 300w inclus e bun...pentru cablaje si cred cam atat. Aceasi poveste, la banii aia e aproape cadou si ala. Diferenta intre el si fara el era de vreo 80 lei. Editat Octombrie 30, 2015 de matzah Link spre comentariu
matzah Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 A venit tarasenia, am deschis un topic nou in ceea ce priveste viitorul ei si eventualele peripetii ce vor urma: http://www.elforum.info/topic/109136-in-sfarsit-mi-am-facut-un-cnc/ Link spre comentariu
Myhayxx Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Am 2 placi pe 4 axe ca ea comandata de tine , sunt o mizerie , trebuiesc aduse modificari chiar nu poti face nimic cu placa aceea de comanda? vreau sa fac un CNC pentru frezare PCB-uri un proiect pentru scoala si ma gandeam sa comand si eu kitul acela cu motoare driver si sursa. Crezi ca o pot folosi la ce am eu nevoie? multumesc! Link spre comentariu
florianmro Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 chiar nu poti face nimic cu placa aceea de comanda? vreau sa fac un CNC pentru frezare PCB-uri un proiect pentru scoala si ma gandeam sa comand si eu kitul acela cu motoare driver si sursa. Crezi ca o pot folosi la ce am eu nevoie? multumesc!Modificarea acestor placi este explicata aicihttp://www.elforum.info/topic/85032-modificari-driver-chinezesc-tb6560-albastru/Eu Eu cred ca o sa le pun in vanzare asa cum sunt Link spre comentariu
Myhayxx Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 o sa fac primul pas pentru constructia CNC-ului de frezat pcb-uri si o sa comand motorasele si driverul insa nu stiu care sunt mai potrivite de aceea am pus cateva linkuri: 1) http://www.ebay.co.uk/itm/171477962668?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT 2) http://www.ebay.co.uk/itm/EU-Ship-Nema23-3Axis-Stepper-Motor-270oz-in-4Leads-3-0A-Board-CNC-Router-/321869011059?hash=item4af0e35873 3) http://www.ebay.co.uk/itm/EU-Ship-Nema23-3Axis-Stepper-Motor-270oz-in-6Leads-3-0A-Board-CNC-Router-/321526991105?hash=item4adc808901 4) http://www.ebay.co.uk/itm/EU-Ship-4Axis-Nema17stepper-motor-55oz-3D-Printer-driver-DM420A-CNC-MILL-longs-/191694082177?hash=item2ca1db9081 ce sfat imi dati? pe care dintre cele 4 variante sa o aleg? Link spre comentariu
klayus Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 daca vrei sa-ti faci un cnc de frezat pcb-uri si alte chestii light, iti recomand sa mergi pe nema 17, grbl, arduino si drivere DRV8825. iti vorbesc din proprie experienta ca nu ai nevoie de mai mult. nu trebuie sa tragi cu tunul sa omori o musca!!! Link spre comentariu
Myhayxx Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Iti multumesc pentru raspuns insa e prea tarziu ca deja am plasat comanda cu varianta nr.2 . Neavand nici un raspuns clar de la cineva cunoscator am luat decizia sa comand acest driver cu motorase si sursa. O sa deschid un topic unde o sa detaliez evolutia constructiei CNC-ului. Si poate atunci cand o sa ma impotmolesc, sper sa nu fie cazul, sa mai primesc cate un sfat..Sper sa fie potrivit in ceea ce mi-am propus sa realizez si kitul pe care l-am comandat.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum