Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Freze de banc cu variatie continua a turatiei

florianmro

Postări Recomandate

O sa lucreze in piese mici (otel 2-3mm grosime) si aluminiu, avans foarte fin. Sunt adeptul frezelor (cutite) mici, nu imi place sa fac taieturi groase.O sa ii montez presuri de cauciuc sub ea si o cutie cu burete antifon in partea de sus, strungul a raspuns bine la toate. Am pus termopane si la interior, cand inchid usa aproape ca nici nu se mai aude strungul in camera alaturata, doar o mica bazaiala.Din filmulete pare destul de silentioasa, nu stiu cum este in realitate. FUS22-ul nu mi s-a parut zgomotoasa in realitate dar era intr-un atelier.Hotararea este luata pentru modelul la care am pus link, am vorbit cu ei si deja mi-au rezervat-o, totusi am zis sa vad niste pareri aici inainte sa o platesc si sa o trimita.FUS22-ul nu a avut nici o sansa. Si nu as putea sa zic ca mi se pare o freza mica nici cea de la amadeal.Cred ca este aproape identica cu AMA16VF afara de motor si curele, deci se confirma alegerea ok.

Editat de suspectu
Link spre comentariu

R8 vs MT3 - chiar daca e superioara prinderea R8, nu o sa profiti cine stie ce de avantajul asta. In sensul ca freza are gabaritul si puterea prea mici. La sculele care se preteaza pentru freza aia, MT3 face fata bine mersi. Daca ai ocazia sa o iei cu R8 gratuit (depinde de politica vanzatorului), ia-o cu R8. Daca trebuie sa platesti in plus, eu unul nu as lua.Diferenta mare de zgomot intre motorul standard si cel brushless, nu este. Diferenta mare o sa vina de la curea, care e cu mult mai silentioasa fata de rotile dintate.In apartament - depinde de ce frezezi si cu ce frezezi. Daca e o freza cu helix din scurt si multi dinti pe un otel destul de moale, nu face mare zgomot. Un fly cutter pe un otel dur, evident ca o sa bocane. Depinde si de structura blocului, calitatea vecinilor, parter/etaj, zona muta sau la un bulevard cu trafic, etc. Zgomotul nu e comparabil cu cel produs de mini-strung (exceptie tarile intrerupte).Cutie cu burete - n-am idee cum arata exact, dar ai face bine sa permiti fluxul de aer in zona motorului, altfel o sa se incinga excesiv.Fiecare cu parerea lui, dar FUS in toate mintile nu o sa gasesti de vanzare. Nu o sa isi bata nimeni capul sa o restaureze impecabila, ca apoi sa o vanda.

Link spre comentariu

Ce freza este asta ?

As avea sanse sa o bag intr-un R8, si daca da, ce adaptor mi-ar trebui ?

Codita este de 12mm unde e mare si 10mm la partea opusa

post-236493-0-60236700-1438895297_thumb.jpg

Editat de suspectu
Link spre comentariu

Morse 1 dupa cotele alea.R8 arata diferit, adica asa:https://www.google.ro/search?q=r8+shank&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIxLrWlrGVxwIVUhfbCh0YVQt0&biw=1920&bih=935Daca iti iei freza cu R8:a) iti iei pensete R8, adica asa:https://www.google.ro/search?q=r8+taper&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIkaabrbGVxwIVQhbbCh2-ywT_&biw=1920&bih=935#tbm=isch&q=r8+colletadica ai conul masinii care accepta R8 > penseta R8 si diametrul cutare > freza cu coada cilindrica de diametrul cutaresaub) iti iei con R8 pentru pensete ER25 (ER25 ajunge pana la cei 16mm indicati pentru gabaritul frezei) si set de pensete ER25, adica asa:https://www.google.ro/search?q=r8+taper&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIkaabrbGVxwIVQhbbCh2-ywT_&biw=1920&bih=935#tbm=isch&q=r8+ER25adica ai conul masinii care accepta R8 > con R8 pentru pensete ER25 > penseta ER25 pentru diametrul cutare > freza cu coada cilindrica de diametrul cutareAi intrebat si daca o poti pe R8 - da, cu un adaptor R8 la MT1, adica asa:https://www.google.ro/search?q=r8+taper&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIkaabrbGVxwIVQhbbCh2-ywT_&biw=1920&bih=935#tbm=isch&q=r8+to+mt1adica ai conul masinii care accepta R8 > adaptorul R8 la MT1 > scula cu coada MT1

Editat de chas3
Link spre comentariu

Da, R8 este o alegere gratuita, m-a pus sa aleg si am zis R8 fara sa se modifice pretul.

Am ales R8 pentru ca am citit pe forum ca exista adaptoare de la R8 la morse taper, dar invers nu.

Link spre comentariu

R8 e doar cu drawbar. Asadar nu ai cum sa faci adaptor pentru el - adaptorul ar fi trebuit sa aibe in el bara de tragere si cumva sa iti mai dea si acces la strangerea acestei bari. In plus, de abia de la MT4 in sus probabil ar fi fost Morse suficient de gros sa inghita un R8.Daca nu ai scule deocamdata, nu conteaza ce alegi R8 sau Morse. Daca aveai deja scule pe Morse, era o investitie in plus sa iti cumperi si versiunea lor R8.Numai stiu cat era BF20 de la Rocast, dar tinand cont de shipping, nu ieseai mai ieftin la ei?

Link spre comentariu

Nu cred. Mi-au facut o oferta frumusica pentru ca sunt client mai vechi, la un pret mai mic decat ala de pe ebay. Practic imi iese mai ieftin decat acolo cu tot cu transport inclus si o menghina de precizie. M-am gandit sa iau o menghina Toolsmaker 3"

http://www.amadeal.co.uk/acatalog/Precision-3--Toolmakers-Vice--AMA_AC_428_9230TD.html#SID=159

Si cu strungul am avut o gramada de probleme si mi-au trimis pur si simplu piesele de piese de schimb fara nici o problema, nu cred ca as vrea sa ajung cu garantia pe la comerciantii din Romania.

Sunt sigur ca, calitatea este aceeasi peste tot, doar ca cei de la Amadeal sunt super la partea de garantie.

In Ro m-ar fi pus sa duc strungul la ei, sa il las o luna prin service si mi-ar fi zis ca e normal sa ai deviatie la perpendicularitate, sau sa agate ghidurile, sau sa ai axul motor rupt, asa trebuie sa fie.

Editat de suspectu
Link spre comentariu

Daca tot iti iei o asa masina de frezat mai potrivita este menghina cu falci de 100 mm midelul indicat de tine . O am eu tot de la ei si e super buna la banii astia .

Link spre comentariu

Si daca te tine buzunarul un set de freze deget din carbura te ajuta in orice situatie

nu se pot compara. ar trebui amandoua

Perfect de acord cu tine dar omul de ,abia isia ia scula ,apoi accesoriile o sa ii gaureasva buzunarul .La freza sunt mai multe ca la strug si e bine sa iei din cele care ajuta in majoritatea situatiilorLa freza mare , accesorii mari preturi mari . Altfel de ce o iei mare , ca sa executi doar lucruri mici cu ea ? E pacat sa nu o exploatezi la maxim ca doar de asta ai aruncat banii pe ea sa scoata investitia
Link spre comentariu

O sa lucreze in piese mici (otel 2-3mm grosime) si aluminiu, avans foarte fin. Sunt adeptul frezelor (cutite) mici, nu imi place sa fac taieturi groase.

1. O sa lucreze si-n fier si-n aluminiu. Avansul "foarte fin" il vei alege dupa cum cere regimul de aschiere si nu dupa timpanul vecinilor. Totdeauna sa ai grija ca freza sa nu frece pe piesa, sau si mai rau, sa "scartaie", atunci modifici regimul de aschiere. Cand lucrezi in "fier" ar fi bine sa ai si freze de degrosare (roughing end mills).

2. Avand in vedere ca ai si "abilitati" CNC, freza pe care ai ales-o se preteaza la o astfel de adaptare.

3. Faptul ca are transmisia pe curea, te scuteste de stresul ca s-ar putea "ciupi" o roata dintata.

4. Frezarea, dupa cum s-a spus anterior, este clar mai zgomotoasa decat strunjirea. Daca reducem frezarea la principiu de baza se poate echivala cu o cioplire cu dalta (probabil ca multi vor zambi, dar eu am aceata imagine in minte) si se simte mai ales cand freza este de diametru mare, de exemplu Ø20 mm si doua caneluri sau (dupa cum spunea chas3) la flycutter.

5. Din punctul meu de vedere, avand o freza siminara, cred ca ai ales corect, poti sa faci si piese mici si medii.

6. Sunt de acord cu florianmro, trebuie cumparata direct menghina de 100 mm si in timp mai vede el in functie de specificul lucrarilor.

Editat de area51
Link spre comentariu

Nu am vrut menghina de 100 pentru ca nu o sa fie menghina de baza a frezei. O sa caut una serioasa pentru masa, si menghina toolsmaker o sa fie folosita pentru unghiuri, cateodata prinsa in menghina mare. Cea de 100 era clar prea mare ca menghina portabila

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări