florianmro Postat Iulie 24, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2015 Exact aceeasi remarca am vrut sa fac si eu. In speta urmăresc sistemele cu surub fie ele executate mai sofisticat sau rudimentar , insa toate au in comun rotirea care de cele mai multe ori este realizata cu ajutorul aerului comprimat care spre deosebire de o rotire obtinuta pe cale electrica de la un motor prezinta, zic eu, acel impuls puternic de initiere a rotirii care reuseste in mod special sa desfaca ansamblul dupa executarea unei operații de frezare mai in forta.In astfel de situatii sistemul se autostrange suplimentar si prin urmare forta de desfacere trebuie marita considerabil . Sigur , fiecare poate urmari un anumit model dar am adus in discutie acest aspect al muncii la astfel de modele de freza deoarece este o operatie care mie cel putin ,facuta pe cale manuala cu cheia nu imi mai provoaca nici o placere. Si cred ca sunt si in asentimentul si altor colegi de forum. Link spre comentariu
chas3 Postat Iulie 24, 2015 Partajează Postat Iulie 24, 2015 Schimbi asa des intre sculele cu con? Mai frecventa si neplacuta mi se pare schimbarea pensetei, caz in care conul ramane pe pozitie oricum. Link spre comentariu
florianmro Postat Iulie 24, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2015 Schimbi asa des intre sculele cu con? Mai frecventa si neplacuta mi se pare schimbarea pensetei, caz in care conul ramane pe pozitie oricum.Da , am un set de conuri pe care le prefer in detrimentul sistemului ER unde se adauga artificial bataia pensetei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 24, 2015 Partajează Postat Iulie 24, 2015 ala din pdf fixeaza scula cu arc. celalalt care nu-ti place tie e cu surub. nu se pot compara Eu am spus ca nu este vorba despre cel din pdf. Cel din pdf are un cilindru pneumatic cu actiune simpla. Actioneaza penseta doar la slabire pentru scoaterea sculei. Cel cu parghie, avea actiune dubla, in ambele sensuri. Ele sunt caracterizate de faptul ca actioneaza asupra pensetei cu o tija care se roteste odata cu scula. Sistemul asta cu doua coloane,care va farmeca pe voi, este un sistem care actioneaza doar dupa oprirea arborelui si nu ramane permanent cuplat la el. Oricum ar fi, tot complicat este. Se vede treaba ca romanul este foarte atras de lucrurile complicate. Altminteri, pentru ce ar cheltui de 5... 10 ori mai mult pe un dispozitiv foarte complicat, cand de fapt cel simplu realizeaza acelasi lucru cu bani mult mai putini. Link spre comentariu
chas3 Postat Iulie 24, 2015 Partajează Postat Iulie 24, 2015 Da , am un set de conuri pe care le prefer in detrimentul sistemului ER unde se adauga artificial bataia pensetei.Da.. Asta explica de ce ai nevoie de drawbar automat Link spre comentariu
florianmro Postat Iulie 24, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2015 Da.. Asta explica de ce ai nevoie de drawbar automat Imi pare o operatie dificila si cu conuri si cu pensete vizavi de schimbatul cutitelor la strung unde ajuta enorm sistemul cu piston .Atunci de ce sa nu caut o solutie si la freza ? Atata timp cat ea exista dealtfel . Parca pe aici pe undeva citeam cand am inceput aventura asta cu prelucrarile mecanice ca a perfectiona o masina este tot un hobby . Iar lupta cu sutimile pentru mine este o provocare .Oricum nu este o problema deoarece din activitatea profesionala din care traiesc precizia este cuvant de ordine . Poate ati simtit ce inseamna sa fie o lucrare dentara inalta sau sa nu se potriveasca . Si acolo nu exista subler , micrometru sau ceas comparator . Link spre comentariu
chas3 Postat Iulie 24, 2015 Partajează Postat Iulie 24, 2015 Pentru mine, cu pensete, nu m-ar ajuta foarte mult un drawbar automat. Mi-ar trebui o piulita de strangere a pensetei automata, daca ar fi existat.Daca nu investesti mult, da merita, e mai placut sa lucrez cu o schimbare rapida de scula. Insa din ce m-am uitat sumar in exemplele de mai sus, erau pentru TTS de la Tormach, care e ridicol de scump. Atat de scump incat chiar am ramas uimit ca si-a facut loc printre exemple ca sa zic asa. Eu unul as avea nevoie de productie platita bine sa cumpar un set complet de TTS. Link spre comentariu
almarghi Postat Iulie 25, 2015 Partajează Postat Iulie 25, 2015 ... o tija care se roteste odata cu scula... trebuie sa arati exact cum e ca sa ne lamurim. doar din descrierea ta rezulta daca se invarte odata cu scula, atunci este undeva o conexiune (electrica si/sau pneumatica) rotitoare, sau un rulment de presiune. in toate cazurile este dezavantajos Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25, 2015 Partajează Postat Iulie 25, 2015 Vezi ca gasesti schematizari si desene tehnice in cartile pentru dispozitive la masini - unelte. Deja cred ca m-am implicat prea mult, pentru o cauza care nu este a mea. La urma urmei, este treaba voastra daca vreti sa cheltuiti mult mai mult, in conditiile in care exista solutii tehnice rezonabile. Link spre comentariu
suspectu Postat August 6, 2015 Partajează Postat August 6, 2015 (editat) Dupa experientele mele negative cu strungul chinezesc care ulterior s-a transformat intr-un utilaj foarte placut, m-am hotarat sa imi incerc norocul si cu o freza.Am pus ochii pe AMAT25LV alias TM25V alias G0704(cred)http://www.ebay.co.uk/itm/AMADEAL-AMAT25LV-Milling-Machine-Long-Table-Belt-Drive-Brushless-Motor-/261792024268?hash=item3cf40546ccAre cineva asa ceva pe aici ? Pareri ?Am citit cateva forumuri straine si stiu in principiu cam la ce sa ma astept, dar in principal vad ca oamenii sunt chiar multumiti de ele, cu micile posibile probleme care apar.Am ales R8 in loc MT2, conform parerilor de pe forum R8 fiind superior, e asta o idee buna si pentru noi ? La R8 vad ca exista si adaptor MT2 deci as putea sa iau si adaptorul odata cu ea daca e nevoie. Editat August 6, 2015 de suspectu Link spre comentariu
TITI Postat August 6, 2015 Partajează Postat August 6, 2015 Dupa experientele mele negative cu strungul chinezesc care ulterior s-a transformat intr-un utilaj foarte placut, m-am hotarat sa imi incerc norocul si cu o freza.Am pus ochii pe AMAT25LV alias TM25V alias G0704(cred)http://www.ebay.co.uk/itm/AMADEAL-AMAT25LV-Milling-Machine-Long-Table-Belt-Drive-Brushless-Motor-/261792024268?hash=item3cf40546ccAre cineva asa ceva pe aici ? Pareri ?Am citit cateva forumuri straine si stiu in principiu cam la ce sa ma astept, dar in principal vad ca oamenii sunt chiar multumiti de ele, cu micile posibile probleme care apar.Am ales R8 in loc MT2, conform parerilor de pe forum R8 fiind superior, e asta o idee buna si pentru noi ? La R8 vad ca exista si adaptor MT2 deci as putea sa iau si adaptorul odata cu ea daca e nevoie. Daca stati la casa nu mai bine va-ti orienta la un FUS22? Daca stati la bloc va inteleg , totusi utilajele astea chinezesti.... Link spre comentariu
suspectu Postat August 6, 2015 Partajează Postat August 6, 2015 (editat) Nu vreau FUS22 pe langa ca nu se prea gasesc in conditii perfecte, nici reparatiile lor nu sunt simple, iar accesoriile sau piesele necesare.. mici sanse sa le gasesti. La chinezesti le gasesti peste tot noi noute la preturi decente.In plus de asta freza devine CNC, ori un FUS22 cnc e mai greu de facut.Am prelucrat niste piese la FUS22 si nu am fost deloc multumit de rezultat. Finisajele sunt grosiere, cred ca bataie de 0.5mm la o linie dreapta in aluminiu. Parca au fost cioplite, nu frezate.Si cu strungul am avut multe probleme, dar cu multa munca si bani investiti s-a transformat intr-o unealta chiar buna, cu precizie si finisaje mult peste ce am vazut la atelierele cu SN-uri.Nu ma sperie sa "repar" si freza.De obicei fug de chinezisme ca de dracu, dar, din pacate, mai rau fug de romanesti.Pe timpul iernii stau la bloc, si prefer sa tin utilajul la bloc daca este posibil. Am adus si strungul si chiar nu deranjeaza pe nimeni.Sa inteleg ca si prelucrarile pe freze sunt ok la bloc, nu iese cu scandal ? Editat August 6, 2015 de suspectu Link spre comentariu
TITI Postat August 6, 2015 Partajează Postat August 6, 2015 Nu vreau FUS22 pe langa ca nu se prea gasesc in conditii perfecte, nici reparatiile lor nu sunt simple, iar accesoriile sau piesele necesare.. mici sanse sa le gasesti. La chinezesti le gasesti peste tot noi noute la preturi decente.In plus de asta freza devine CNC, ori un FUS22 cnc e mai greu de facut.Am prelucrat niste piese la FUS22 si nu am fost deloc multumit de rezultat. Finisajele sunt grosiere, cred ca bataie de 0.5mm la o linie dreapta in aluminiu. Parca au fost cioplite, nu frezate.Si cu strungul am avut multe probleme, dar cu multa munca si bani investiti s-a transformat intr-o unealta chiar buna, cu precizie si finisaje mult peste ce am vazut la atelierele cu SN-uri.Nu ma sperie sa "repar" si freza.De obicei fug de chinezisme ca de dracu, dar, din pacate, mai rau fug de romanesti.Pe timpul iernii stau la bloc, si prefer sa tin utilajul la bloc daca este posibil. Am adus si strungul si chiar nu deranjeaza pe nimeni.Sa inteleg ca si prelucrarile pe freze sunt ok la bloc, nu iese cu scandal . Urmaresc topicul cu interes si chiar sunt curios de sugestiile pe care le primit si ce o sa cumparati in final pentru ca pe viitor mica (chinezeasca) sau mare (gen FUS) o sa vreau si eu o freza. Din pacate momentan nu am freza si nici bani pentru ea dar am la atelier la curte un SN281 si se aude un pic . Totusi fie ea si la bloc cred ca mai silentioasa este freza aia Amadeal. Link spre comentariu
almarghi Postat August 6, 2015 Partajează Postat August 6, 2015 bine ca are motor brushless si curele. a mea face un zgomot groaznic. nu s-ar fi putut folosi la bloc. Link spre comentariu
florianmro Postat August 6, 2015 Autor Partajează Postat August 6, 2015 Modelul de frezs ales e o.k. , eu am AMA 16VF si sunt multumit de precizie .Dar trebuie retinut ca prelucrarile pe freza sunt mult mai zgomotoase decat cele pe strung din cauza ca este in principiu o "bataie "a dintilor in material . De asemenea induce si trepidatii ,;trebuie luat in considerare acest aspect atunci cand se desfasoara astfel de activitati in conditii de bloc 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum