Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Freze de banc cu variatie continua a turatiei

florianmro

Postări Recomandate

• 1 an mai târziu...

Profit de ocazia de a posta pentru dobandirea titlului de membru activ si revin cu rezolvarea unei probleme pe care am avut-o la masa de frezare.
La postarea #41, de la pagina 3, aratam ca flansele de la capetele mesei de frezare nu sunt plane si apar scurgeri ale fluidelor cu care lucrez
pentru ungere/racire.

Existau doua posibilitati de rezolvare. Prima consta in adaugarea unei garnituri dintr-un cauciuc moale sau folosirea siliconului
rezistent la produse petroliere (sugerate de colegii de forum chas3 si bcristian). A doua consta in "indreptarea" prin prelucrare mecanica.
Am ales a doua rezolvare, planarea prin frezare. Am optat pentru metoda asta pentru ca numai flansele erau cu probleme nu si capetele mesei de frezare.

Dupa mai multe incercari de fixare a flanselor in menghina (unele comice), am recurs la o piesa intermediara intre menghina si flansa.

P7193373.jpg

P7193374.jpg

Frezarea am facut-o cu o freza deget de 12 mm.

P7203379.jpg

P7263388.jpg

P7263391.jpg

Inainte de remontare am uns cu vaselina suprafetele prelucrate. Vaselina constituie o "garnitura" care rezista si in ziua de azi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări