Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Freze de banc cu variatie continua a turatiei

florianmro

Postări Recomandate

Cam nimic, majoritatea prelucrarilor le-am facut pe router-ul CNC. Iar cum dupa sarbatori urmeaza sa convertesc si freza verticala in CNC, nu cred ca voi avea chestii interesante de aratat. Odata convertita CNC, prelucrarea e anosta comparata cu detalierea pasilor facuti la prelucrarea manuala.

Esti multumit de masa rotativa? I-ai masurat backlash-ul? Presupun ca asta de 150 euro nu are backlash-ul ajustabil ca la cele Vertex?

Link spre comentariu

Masa rotativa este Ø 150 mm VERTEX HV-6 si nu i-am masurat nici-un backlash. In afara de lucrarea prezentata acum si alte cateva mici chestii nu am bagat-o in seama.

O am din martie si abea la sfarsitul lui septembrie am facut o placa ca sa fixez universalul pe ea!!!!

Link spre comentariu

felicitari @area51 .Cand am facut modificarea au fost colegi care nu au inteles de ce am facut acea modificare . Pur si simplu pentru ca atunci cand montez menghina pe masa nu le mai pot invarti si pentru ca uitam de manilele si le indoiam usor.Daca doriti sa vedeti ce am mai mesterit puteti vedea aici http://www.elforum.info/topic/57717-cnc-ul-tehnicianului-dentar/page-2Ultimele 2 postari

Link spre comentariu

Nu am stiut de topicul tau la CNC Hardware, foarte rar intru pe acolo.

Ai mai multe lucrari prezentate la masini unelte si nu banuiam ca ai preocupari legate de CNC-uri.

Felicitari si mult succes!

Link spre comentariu

Multumesc @area51 Initial pe domeniul cnc am descoperit acest forum pe ideea sa construiesc un cnc dentar insa mi-am dat seama repede ca nu am cumostintele necesare si apoi m-am "tras "aici unde mi-am facut ucenicia in ale mecanicii

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cam nimic, majoritatea prelucrarilor le-am facut pe router-ul CNC. Iar cum dupa sarbatori urmeaza sa convertesc si freza verticala in CNC, nu cred ca voi avea chestii interesante de aratat. Odata convertita CNC, prelucrarea e anosta comparata cu detalierea pasilor facuti la prelucrarea manuala.

Esti multumit de masa rotativa? I-ai masurat backlash-ul? Presupun ca asta de 150 euro nu are backlash-ul ajustabil ca la cele Vertex?

Ar merge si cateva poze (anoste) cu piesele pe care le faci, daca nu sunt secrete!

Am fost un pic in magazie si am miscat manivela mesei rotative. La mana se simte un pic de joc ax-pana. Cum se determina jocul de fapt?

Link spre comentariu

Da, este acelasi lucru pe care il simti si in manivela mesei de la freza de exemplu. Orientativ, il poti masura la fel ca la freza - cu gradatia la zero, invarti in sens opus ca sa vezi cata miscare este pierduta. Ma tot bate gandul sa cumpar una ca sa o convertesc NC.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna seara,

Sunt nou pe aici, am citit toate paginile si mi s-a parut foarte interesant si util felul in care se dezbat problemele. Felicitari tuturor.

Doresc sa-mi achizitionez o freza, nu am lucrat niciodata cu asa ceva,si nu cunosc prea multe.

Va rog cine poate sa ma indrume cu niste sfaturi la achizitia unei freze bune, sa fie silentioasa si mai de calitate adica sa nu am probleme cu ea pe viitor.

Nu vreau sa se inteleaga ca o reclama, dar nu stiu ce sa aleg dintre Optimum, Wabeco sau Bernardo care ar fi mai buna, sau poate stiti altceva mai calitativ.

Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.

Va multumesc.

Link spre comentariu

Singura freza silentioasa este cea cu transmisie pe curea. De exemplu Wabeco cele cu HS. In rest, cutia de viteze cu roti dintate este zgomotoasa. Sau, o poti converti tu ulterior pe curea.Dintre cele enumerate de tine, Wabeco este probabil cea mai buna alegere. Bernardo este de evitat. Insa e o parere subiectiva.

Link spre comentariu

Este pe un mare site de vanzari un Optimum BF20 L facuta CNC cu setul de la ei cu 2000 de euro. Pare noua.

Daca nu as avea deja una si as avea banii nu m-as gandi prea mult.

Link spre comentariu

Va multumesc frumos pt sfaturi. Am si eu cateva nelamuriri:

Daca are rotatie stanga/dreapta, pot da filete cu ea fara a mai monta dispozitiv special pt filetare?

Cum ar trebui sa aiba motorul in curent continuu sau curent alternativ? Am inteles ca unele au si un convertizor, la ce este bun ala?

Se poate monta la capul masinii de freza un universal pentru a strunji anumite piese?

Link spre comentariu

Buna seara,

Va rog cine poate sa ma indrume cu niste sfaturi la achizitia unei freze bune, sa fie silentioasa

Nu exista freza silentioasa, chiar si cele mai mici produc un zgomot destul de puternic datorita modului de indepartare a materialului.

In rest succes in achizitie, P.S. Chiar daca au scrise firme de renume, mai toate pana la un anumit pret sunt facute in China. :nerv

Link spre comentariu

Va multumesc frumos pt sfaturi. Am si eu cateva nelamuriri:

1. Daca are rotatie stanga/dreapta, pot da filete cu ea fara a mai monta dispozitiv special pt filetare?

2. Cum ar trebui sa aiba motorul in curent continuu sau curent alternativ? Am inteles ca unele au si un convertizor, la ce este bun ala?

3. Se poate monta la capul masinii de freza un universal pentru a strunji anumite piese?

Freza o alegi in functie de marimea pieselor pe care vrei sa le prelucrezi, materialul pieselor prelucrate preponderent (plasic, metale neferoase, otel), volumul de munca zilnic sau saptamanal, etc. (Poate mai completeaza si colegii de forum).

1. Sunt freze care au prevazuta si operatia de filetare, de exemplu: SX3 produsa de SIEG Industry.

2. Daca vorbim de o freza de banc ar fi bine sa aiba motor fara perii (brushless DC motor), o placa electronica pentru controlul vitezei de rotatie si transmisia pe curea (pentru fiabilitatea transmisiei si un zgomot mai mic). Asa dupa cum ti-a explicat @Dan57, la zgomotul frezei se aduna si zgomotul operatiei de frezare propriu zisa si care poate fi considerabil mai mare.

3. Se poate monta si un universal in axul capului de frezare dar operatiile de strunjire vor fi destul de limitate. Mai pe romaneste spus nu poti ocoli un strung. Mai toti prelucratorii in aschiere (chiar si la nivel de hobby) lucreaza cu strung si freza.

Spune-ne concret cam ce ai de gand sa faci cu freza si raspunsurile vor fi mai precise.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări