sesebe Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 (editat) Așa este, posibil să fie de la T-con sau panel, la defectul meu imaginea era uniformă dar liniile la al dvs mi-au dat de înțeles altceva, în fine... în speranța că nu aveți două defecte, ar mai fi de făcut proba cu cablul scart pentru a elimina definitiv ipoteza cu Main.... Proba cu cablul scart nu elimina din discutie COMPLET main-ul ci numai calea de receptie. Editat Mai 26, 2015 de sesebe Link spre comentariu
ovidiuiosif Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 Proba cu cablul scart nu elimina din discutie COMPLET main-ul ci numai calea de receptie. Oare de recepție sau de redare ?! Link spre comentariu
naetv Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 Oare de recepție sau de redare ?! depinde daca iei semnal , sau daca dai semnal pe acest tv Link spre comentariu
ovidiuiosif Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 depinde daca iei semnal , sau daca dai semnal pe acest tv Și pentru a constata dacă Main-ul Tv-ului cu pricina este defect sau nu, îi dăm video prin scart sau îi preluăm video din scart și-l verificăm într-un tv funcționabil?! Link spre comentariu
vulpoiu Postat Mai 27, 2015 Autor Partajează Postat Mai 27, 2015 Buna seara colegi,i-mi cer scuze ca revin cu un raspuns intarziat fapt datorita timpului avut.Relatez urmatoarea testare,semnal audio video scos dintrun tv functional printrun cablu scart in tveul cu problema,defectul afisat pe dysplai persistent.Deci main exlus ca defect,osciloscop nu detin sa fac anumite masuratori de zgomot (frecventze)etc... Nu doresc sa fiu chinuitor pentru d-tra,se poate bine daca nu iara bine satisfactia este mai mare decat costul tveului.Nu am gasit date schematice de Tcon lucru care lam si cerut in prima faza pe toicul deschis.Toate cele bune din partea mea,si varf incins...! Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 Buna seara colegi,i-mi cer scuze ca revin cu un raspuns intarziat fapt datorita timpului avut.Relatez urmatoarea testare,semnal audio video scos dintrun tv functional printrun cablu scart in tveul cu problema,defectul afisat pe dysplai persistent.Deci main exlus ca defect,osciloscop nu detin sa fac anumite masuratori de zgomot (frecventze)etc... Nu doresc sa fiu chinuitor pentru d-tra,se poate bine daca nu iara bine satisfactia este mai mare decat costul tveului.Nu am gasit date schematice de Tcon lucru care lam si cerut in prima faza pe toicul deschis.Toate cele bune din partea mea,si varf incins...! Concluzie gresita, am mai spus: Proba cu cablul scart nu elimina din discutie COMPLET main-ul ci numai calea de receptie. Pe main este procesorul care prelucreaza pe linga semnalul de la tuner si semnalul de la oricare alta sursa de intrare, deci si de la scart. Acest procesor trimite in format LVDS semnalul prelucrat spre T-CON, iar daca acest procesor (spre exemplu) are zgomot mare pe alimentare, semnalul poate fi afectat pt ca semnalele LVDS au amplitudine mica si ar putea fi mai semsibile la zgomot decit semnalele digitale standard pe 5V sau 3V3. Dar in fine, crezi ce vrei. In lipsa unui osciloscop, cred ca singura metoda aplicabila acum (dupa mine), este sa pui condesatori suplimentari peste toti condesatorii de filtrare de pe main in jurul procesorului si pe T-Con. Ma refer si la condesatorii ceramici care ar putea fi folositi singuri fara a avea si electrilitici in paralel in cazul surselor care functioneaza pe frecvente ridicate. Condesatorii pe care ii pui in paralel trebuie sa aiba si cite un ceramic de 10-100nF SMD pus peste electrolitici. Link spre comentariu
vulpoiu Postat Mai 28, 2015 Autor Partajează Postat Mai 28, 2015 Va multumes tuturor pentru efortul depus in a rezolva acest defect,dar am o mica suspiciune ca vi s-au excitat nervii pentru rezolvarea acestui defect.Eu chiar nu doresc sa dezbatem defectul cu furie si contradictie,deoarece eu va apreciez pe toti cei care incercati sa ma ajutati.Esentialul este sa o facem pas cu pas si sa fie de folos indicatiile.Toata aprecierea mea. P,S eu incerc in continuare sa m-ai sap in a rezolva defectul,si ne auzim aici.! Link spre comentariu
ovidiuiosif Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 ......Relatez urmatoarea testare,semnal audio video scos dintrun tv functional printrun cablu scart in tveul cu problema,defectul afisat pe dysplai persistent........ Cu tot respectul dar ați aplicat testul scart total pe dos! Semnalul trebuie scos din tv-ul defect (cu antena introdusă în el dacă mai e nevoie de această precizare elementară) prin scart și introdus în tv funcționabil, așa se constată dacă main din tv-ul defect reproduce în tv -ul funcționabil video curat sau perturbat! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 (editat) Cu tot respectul dar ați aplicat testul scart total pe dos! Semnalul trebuie scos din tv-ul defect (cu antena introdusă în el dacă mai e nevoie de această precizare elementară) prin scart și introdus în tv funcționabil, așa se constată dacă main din tv-ul defect reproduce în tv -ul funcționabil video curat sau perturbat! apropo Ovidiu de unde esti? din pascani sau ruginoasa? ca sar putea sa te cunosc Editat Mai 29, 2015 de Harhas Florin Link spre comentariu
ovidiuiosif Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 apropo Ovidiu de unde esti? din pascani sau ruginoasa? ca sar putea sa te cunosc Sunt ardelean din tată-n fiu! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 Sunt ardelean din tată-n fiu! de unde mai exact? Link spre comentariu
ovidiuiosif Postat Mai 30, 2015 Partajează Postat Mai 30, 2015 de unde mai exact? Din Bihor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum