vulpoiu Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Va salut,tv functioneaza doar ca imaginea de pe panel este foarte intunecata si fara negativ.Nu detin o schema de Tcon pentru tensiunile de baza,de aceia apelez in sensul ca ma puteti pune pe calea cea buna:ori dysplai,ori Tcon.Atasez si imagini.. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Invertorul e ok?Nu e din el? Link spre comentariu
vulpoiu Postat Mai 20, 2015 Autor Partajează Postat Mai 20, 2015 Invertorul este ok cam asa se vede pe panel Link spre comentariu
ovidiuiosif Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Eu zic că e o problemă de Main! Vedeți dacă răspunde la încălzire forțată cu uscătorul de păr! Link spre comentariu
vulpoiu Postat Mai 21, 2015 Autor Partajează Postat Mai 21, 2015 Vorbind la capitolul Samsung lcd se cam impotmoleste s-au nu se vrea a da mai departe cunostinta in domeniul electronicii.Ati intalnit acest defect in depanarile efectuate pe acest model de tv de d-tra? Daca da,nu doresc sa mi se indice exact componenta,daca aveti o frantura dinschema tv(Tcon).D-nul Ovidiu am toata aprecierea pentru buna vointa a d-tra,dar eu ma rezum la Tcon sau dysplai,daca ati rezolvat acest defect prin incalzirea unor capacitori,accept prin demonstratie si va si felicit pe foruum.Sunt cauze in care poate nu ei pe tarate cat platesti pe malai,dar satisfactia de a rezolva subiectul este mare.Toata aprecierea pentru electronistii profesionisti. Link spre comentariu
ovidiuiosif Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 ....D-nul Ovidiu am toata aprecierea pentru buna vointa a d-tra,dar eu ma rezum la Tcon sau dysplai,daca ati rezolvat acest defect prin incalzirea unor capacitori,accept prin demonstratie si va si felicit pe foruum...... Prin încălzire nu se rezolvă ci se descoperă (localizează) capacitorii avariați parțial! Defect cu asemenea linii am întâlnit la un Akai care monta un panel asemănător LTA320AP02 și căruia i-am înlocuit T-CON-ul cu unul 100% bun iar defectul s-a menținut! la fine am rezolvat prin înlocuirea de electrolitici smd care au răspuns la testul cu încălzirea! Am două foto cu defectul avut: Link spre comentariu
vulpoiu Postat Mai 21, 2015 Autor Partajează Postat Mai 21, 2015 Cunosc metoda cu incalzirea anumitor capacitori in zonele suspecte,eu chiar am folosit o statie de lipit dezlipit SMD cu aier cald care are gura de evacuare mult m-ai mica ca uscatorul de par,fapt care duce la o arie mai mica de depistare.Am folosit metoda cu ceva timp in urma pe un alt tv si fara rezultate,dar am sa o fac iara ca poate da rezultate dupa spusele d-tra.Revin cu rezultatele obtinute,si apropo daca vizionati cu atentie la imaginile postate se deosebeste o diferenta de nuanta culori si luminozitate in jumatatea de ecran. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 (editat) Cunosc metoda cu incalzirea anumitor capacitori in zonele suspecte,eu chiar am folosit o statie de lipit dezlipit SMD cu aier cald care are gura de evacuare mult m-ai mica ca uscatorul de par,fapt care duce la o arie mai mica de depistare.Am folosit metoda cu ceva timp in urma pe un alt tv si fara rezultate,dar am sa o fac iara ca poate da rezultate dupa spusele d-tra.Revin cu rezultatele obtinute,si apropo daca vizionati cu atentie la imaginile postate se deosebeste o diferenta de nuanta culori si luminozitate in jumatatea de ecran. backlight ars numai pe jumatate? Pt depistarea condesatorilor defecti, cel mai corect este utilizarea unui osciloscop. Se fabrica un adaptor pt sonda (cu doua ace cu arc pt contact mai usor) care sa permita conectarea simultana si rapida (GND si semnal) a sondei in paralel pe condesatorii de filtraj. Condesatorii care au la borne un nivel prea mare de zgomot, trebuie schimbati. Editat Mai 22, 2015 de sesebe Link spre comentariu
ovidiuiosif Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 ......,si apropo daca vizionati cu atentie la imaginile postate se deosebeste o diferenta de nuanta culori si luminozitate in jumatatea de ecran.... Așa este, posibil să fie de la T-con sau panel, la defectul meu imaginea era uniformă dar liniile la al dvs mi-au dat de înțeles altceva, în fine... în speranța că nu aveți două defecte, ar mai fi de făcut proba cu cablul scart pentru a elimina definitiv ipoteza cu Main.... ....Pt depistarea condesatorilor defecti, cel mai corect este utilizarea unui osciloscop. Se fabrica un adaptor pt sonda (cu doua ace cu arc pt contact mai usor) care sa permita conectarea simultana si rapida (GND si semnal) a sondei in paralel pe condesatorii de filtraj. Condesatorii care au la borne un nivel prea mare de zgomot, trebuie schimbati.. Numai că pentru o corectă măsurare trebuie obligatoriu dezlipit un terminal al C-ului! Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 Eu personal nu-i prea masor pt ca 1. de multe ori valoarea capacitorului este inca in limitele de toleranta chiar daca nu prea isi mai face treaba, 2. nu am ESR-metru iar cele la care a mai circulat schema pe net nu-s de precizie ridicata, adica masoara relativ precis (unele din ele) dar nu in valoare absoluta sa pot compara cu datasheetul, 3. cea mai buna si rapida metoda de verificare a condesatoarelor de filtrare este cea amintita de mine mai sus. Intradevar, daca vrei sa-l masori, trebuie scos de pe placa, cel putin unul din pini, altfel masori degeaba. Am uitat sa specific, osciloscopul trebuie trecut pe AC input si sensibilitate marita (20÷100mV/div). Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 Cu puntea RLC Hameg HM8018 pot masura direct in circuit pana la 200uF orice condensator.Valori mai mari le masor rezistenta tot cu puntea asta si nu da gres.De cand am luat-o mi-am usurat mult munca.Chiar am facut o masuratoare comparativa cu Fluke 175,SMTul si HM8018.Si Fluke si SMTul aratau condul bun in schimb Hamegul defect rau ceea ce si era real.Am verificat pe diferiti conzi de diferite valori si am lamurit cum stau lucrurile. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 Cu puntea RLC Hameg HM8018 pot masura direct in circuit pana la 200uF orice condensator.Valori mai mari le masor rezistenta tot cu puntea asta si nu da gres.De cand am luat-o mi-am usurat mult munca.Chiar am facut o masuratoare comparativa cu Fluke 175,SMTul si HM8018.Si Fluke si SMTul aratau condul bun in schimb Hamegul defect rau ceea ce si era real.Am verificat pe diferiti conzi de diferite valori si am lamurit cum stau lucrurile. Cine o are.......... Link spre comentariu
vulpoiu Postat Mai 25, 2015 Autor Partajează Postat Mai 25, 2015 Comentariile d-tra cad bine cateodata ca poti invata lucruri pe care nu le stii,dar cu mine cum ramane?Este s-au nu este Panelul defect din experienta d-tra petrecuta in depanarea tv lcd? Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) Nu stiu la cine te referi dar parerea mea umila (nu-s expert in LCD-uri) este ca panelul probabil nu este defect. Acum depinde de unde pina unde se considera panel. Adica incluzi in denumirea de panel si driverele de linii si coloane sau strict numai panelul. Eu venind mai mult dinspre partea teoretica, incercind sa inteleg logic cum functioneaza diferitele module de pe acolo, as spune ca este ceva la T-con sau mai probabil o parte din drivere (cele care sint lipite pe panel) nu-s alimentate corect. Daca exista schema incearca sa masori tensiunile de alimentare care pleaca de pe T-Con si alimenteaza driverele, eventual daca ai si osciloscop, verifica toate semnalele dar in special alimentarile ce pleaca de pe T-con spre drivere sa nu aiba zgomot (pt partea cu luminozitate diferita pe jumatatile de ecran). Pe de alta parte zgomotul suprapus se pare ca este inserat la un nivel doua mai sus, cum spunea un coleg, sa nu fie de pe main sau poate T-con. Verifica cu un osciloscop daca nu exista zgomot pe alimentari in cele doua placi, am explicat mai sus cum este optim sa masori pt a minimiza alte surse de zgomot care s-ar putea induce in intrarea osciloscopului. Editat Mai 25, 2015 de sesebe Link spre comentariu
ovidiuiosif Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 ........Este sau nu este Panelul defect din experienta d-tra petrecuta in depanarea tv lcd? Păi ați făcut cele două probe pe care vi le-am sugerat undeva mai sus?! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum