Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala Westen pulsar 240Fi

doru3160

Postări Recomandate

Salutare,am nevoie de o sonda de temperatura ACM de la acest tip de centrala.In momentul de fata intre borne are o rezistenta de 2K si nu prea variaza cu temperatura,basca mai da si la masa cativa Mohmi.Daca e cineva din Iasi si mai bine,dar merge si prin curier daca gasesc la cineva ce-mi trebuie.Ca de obicei pe sonda nu scrie nimic,are hexagonul de 13mm si filetul la subler masoara pe exterior 9,6mm.O poza cred ca spune mai mult decat pot spune eu.

http://i61.tinypic.com/2s1akvk.jpg

http://i60.tinypic.com/fm83r7.jpg

http://i61.tinypic.com/6tpcgz.jpg

N-ar strica un cod daca il stie cineva pt a putea vedea caracteristici si eventual a face comanda.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

4

• nicolaus

1

• adrian_r5

1

• Fulgerik

1

Top autori în acest subiect

Seamana cu un model pt autoturism,atat fizic cat si ca valoare.Undeva am si variatia rezistentei functie de temperatura(in Autodata).Daca nu gasiti,anuntati-ma sa va dau mai multe amanunte.

Link spre comentariu

E ca o bujie incandescenta in miniatura.Panarama la valoarea de 2k la cat a ramas,indica o temperatura a apei de 65 grade,deci placa nu mai comanda deschiderea gazului daca termostatul e presetat la 40 sa zicem.Cu un potentiometru de 5k la valoare maxima indica o temperatura de 45 grade,inclin sa cred ca o sonda in toate mintile ar trebui sa aibe in jur de 10k.N-am avut la indemana un potentiometru de 10k dar o sa fac ceva probe maine,acasa sunt cam limitat in ce priveste stocul de piese si a aparut si cam tarziu defectul.

Link spre comentariu

ok,multumesc,o sa incerc azi la romstal si mai am cateva locuri de verificat,desi eram mai linistit daca stiam un cod...singura grija e sa se potriveasca la filet ca asta nu prea pot verifica decat ochiometric in magazin.Valoarea in ohmi se poate verifica cel mai usor,si asta banuiesc o stiu si cei care le vand.

Link spre comentariu

Poti sa pui si o sonda clips,pe teava,si o lasi acolo pe cea veche.Sonda trebuie sa aiba 10kohmi la 25grade;e simplu de schimbat.Dupa ce inchizi apa rece de sub centrala(intrarea de apa rece)poti desface sonda(cea din partea stanga a centralei) si mergi cu ea la magazin.Echivalente 100% sunt cele de Immergas,Motan,Baxi,Beretta.Practic 95%din centralele actuale folosesc sonde ntc de 10kohmi,difera doar modul de incapsulare si montare,pe teva sau in imersie cum e cazul tau.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Rezolvat cu romstal,cei de la firma care o autorizeaza mi-au dat un estimativ de 175 lei cu tva inclus,asa am scapat cu 27,5 lei doar sonda si am montat-o seara asta,merge fara probleme.Imi faceam ganduri ca nu se gaseste si cand nici nu stii ce cauti la modul cod si alte alea,credeam ca sunt la mana "depanatorilor" pt piesa.

Ca fapt divers,sonda are 10K(mai aveau un model de 8,5K) si are codul 38BH0002(

SONDA TEMPERATURA, IMERSIE, ST06, PT. MICROCENTRALE,NTC10K, 1/8" )

,poate mai cauta careva.

Multumesc celor care au postat pt ajutor.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

,poate mai cauta careva.

Asa e ... nu se stie cind prinde bine informatia. 

Ieri am schimbat si eu sonda (pt. apa calda) la o centrala Westen Quasar 24F. Cei de la firma care au montat centrala in urma cu 12 ani mi-au cerut 120 lei ... mi s-a parut cam mult si am zis sa intreb si prietenu' Google ... care m-a adus aici.

Multumesc tuturor pt. informatiile utile postate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări