Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ENC28J60 & PIC

yo5oqa

Postări Recomandate

Salut!Tocmai am facut un montaj cu enc28j60 si pic18f242 care stie sa faca urmatoarele chestii:- primeste pe serial dintr-un computer MAC si IP propriu, MAC si IP destinatie, care se memoreaza in Eeprom pt. folosirea ulterioara;- la intervale de timp prestabilite da PING la echipamentul 'destinatie', iar daca nu primeste reply actioneaza un releu;- receptioneaza pachete (comenzi) UDP, iar in functie de comanda primita actioneaza relee sau raspunde cu un pachet UDP care contine starile unui port de intrare al controlerului;- softul este scris in MikroC 6.0.0.0. (are anumite rutine pt. ethernet gata facute) si se pot implementa destul de lejer si alte protocoale din suita TCP/IP;Deocamdata il voi folosi doar pt. a da PING printr-un router wireless, care se cam blocheaza din cauza deranjamentelor de retea, iar daca nu vine raspuns sa-i dea un restart.Intrebare:A mai lucrat cineva cu enc28j60 si ce rezultate a obtinut?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pisoiu

3

• bogdanm

2

• wiz26

1

• yo5oqa

1

Top autori în acest subiect

Vizitator musaraf

N-am mai lucrat cu ENC28, dar vreau sa-mi cumpar. Am citit ca problema mare este cu transformatorul de Ethernet. A gasit cineva asa ceva, sau conector Ethernet cu transf integrat?

Link spre comentariu

Teoretic ar merge si un traf de pe placa de retea de 10M.Pentru partea de mufa+traf, nici eu nu stiam de mufa, insa un rationament oarecum logic m-a facut sa o caut acolo. Comet are multe componente de la microchip, inclusiv chip-ul de ethernet. De obicei firmele cat de cat serioase se chinuie sa ofere solutii relativ complete, in sensul ca e foarte clar ca daca cumperi chip de ethernet o sa ai nevoie si de traf, daca cumperi un modem GPS e clar ca o sa iti trebuiasca si o antena, etc. Cand am vazut chip-ul asta, pe care planuiesc si eu sa il utilizez, am cautat si dupa mufa, si voila..../pisoiu

Link spre comentariu

Fiti atenti cu transformatoarele astea de Ethernet, ca sunt ciudate rau, au enspe mii de variante de infasurari si in general NU sunt compatibile intre ele (chestie scrisa destul de clar si in manualul chip-ului). Eu m-am jucat cu un ENC28J60 pe o placa "home-made", dar a fost foarte greu sa fac rost de componente, am reusit sa gasesc niste sample-uri din mufa de retea (cu transformator integrat) recomandata de Microchip (e drept ca am gasit la Comet ceva ce parea a fi potrivit pentru acelasi scop). Chip-ul mi-a lasat o impresie buna overall, in principiu pentru ca beneficiaza de suport bun, insa nu prea ma impac cu faptul ca stie numai 10Mbps, e posibil sa apara probleme in retelele "mixte" 10/100 (sau chiar 10/100/1000) cu restul echipamentelor din retea (hub-uri/switch-uri).

Link spre comentariu

E normal sa nu mearga orice traf pe orice chip, mai ales daca faci combinatii nepotrivite, gen traf de 10M pe chip de 10/100. Asta sigur nu va merge. Si traful ala are niste parametrii, impedanta, raport transformare, comportament in frecventa, etc.In ce priveste faptul ca e pe 10M, dpdv al host interface-ului nu cred ca te afecteaza, ma indoiesc sincer ca in sisteme pe 8 biti o sa transmiti la 100M daca chipul ar sti asa ceva. Dpdv al conectarii in retea, problema apare doar cand il legi intr-o structura pasiva, gen hub, acolo vei forta toate placile conectate sa sara pe 10M. Insa daca te legi in switch-uri sau routere, nu mai ai problema asta, fiecare port lucreaza independent./pisoiu

Link spre comentariu
Vizitator yo2lio

Salut tuturor

Am lucrat cu ENC28J60 si mai nou numai cu PIC18F66J60.

Am obtinut rezultate foarte bune cu programe scrise in MikroPascal si in C18.

Am MikroPascal 6.0.0.2 cu licenta, EasyPic4, PicKit2 si MCC18.

Cei interesati pot sa intre si pe http://www.mikroe/forum/

Apropo de furnizori de piese : VITACOM CLUJ este dealer MICROCHIP.

La capitolul proiecte interesante : "UDP Bootloader" dar pentru PIC18F97J60 Family.

Vedeti ca MCHPTCPStack 3.75.zip de la Microchip merge foarte bine.

Bye

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări