Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diode EFD115

cristelu

Postări Recomandate

Am de reparat un radio ISTRIA si nu mai are diodele EFD115

Eu am niste diode !N35H care sunt tot cu germaniu credeti ca merg in locul celor 2 EFD 115?

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

1N4148 sunt cu siliciu,au tensiunea de deschidere mai mare decat EFD115 (respctiv 0,6-0,7V fata de 0,15-0,2V la cele cu germaniu).

Editat de vio2007
Link spre comentariu

1N4148 sunt cu siliciu,au tensiunea de deschidere mai mare decat EFD115 (respctiv 0,6-0,7V fata de 0,15-0,2V la cele cu germaniu).

asta stiam,dar asta nu inseamna ca nu merge in asemenea aplicatie,am montat personal si functioneaza perfect.

Link spre comentariu

asta stiam,dar asta nu inseamna ca nu merge in asemenea aplicatie,am montat personal si functioneaza perfect.

La semnale mai mici, cu siguranta o sa mearga oricum numai perfect nu. Ca solutie de criza pot fi folosite 4148 insa rezultatele (pe masuratelea) nu sunt aceleasi cu cele obtinute cu diodele EFD

Link spre comentariu

In detectorul de raport al aparatelor cu tuburi nu sunt tensiuni mici, deci se poate pune si o dioda foarte rapida cu siliciu. EFD 115 rezista la tensiune inversa mai mare decat 1N4148. O data am facut inlocuirea inversa, intr-un circuit unde crapau des diodele 1N4148 am pus una EFD115 si merge bine.

Link spre comentariu

eu nu vad ce tensiune ar putea sa cada pe aceste diode EFD cand ele sunt concepute special pentru detectie.

Link spre comentariu

"Ce tensiune ar putea sa cada pe aceste diode ?". Peste 100 V. Inaintea detectorului de raport sunt doua etaje FI cu limitare de amplitudine. La iesirea unui limitator cu tuburi amplitudinea semnalului este o fractiune importanta din tensiunea anodica. Pentru a inlocui diodele cu vid s-au realizat cu greu diode punctiforme cu germaniu de tensiune mare. Nu pot fi inlocuite cu alte diode cu germeniu (pana la 30 V).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări